Майчинството счетоводно-81

• 32 096
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Мами,до колко време ви изплатиха еднократната помощ след като си подадохте документите? Аз ги подадох към 10ти май,но още нямам превод.Благодаря Ви предварително!

# 121
  • София-Младост
Вероятно сега с детските, ще изплащат и еднократната помощ.

# 122
  Плащанията от социалните са след 15.

# 123
Благодаря Simple Smile))

# 124
Здравейте, да ви попитам вас сега, че нещо се притесних пък в понеделник ще звъня и на счетоводството. Гледам в сайта на НОИ 1,2 и 3ти месец осигуровки са ми плащани на 658,93, а за 4ти месец 593лв. Та въпросите ми са защо така, да не би да ме прецаква работодателя някак и в случая дали много повлиява на майчинските? В болничен съм от 13.05 до 14.06, а 45дневния ми започва от 15.06..

# 125
Здравейте, да ви попитам вас сега, че нещо се притесних пък в понеделник ще звъня и на счетоводството. Гледам в сайта на НОИ 1,2 и 3ти месец осигуровки са ми плащани на 658,93, а за 4ти месец 593лв. Та въпросите ми са защо така, да не би да ме прецаква работодателя някак и в случая дали много повлиява на майчинските? В болничен съм от 13.05 до 14.06, а 45дневния ми започва от 15.06..

АКо и назад си осигурявана на тези пари с нищо няма да повлияе.Ще получаваш и без друго минимално майчинство 560 лв.

# 126

Здравейте , имам нужда от помощ по един въпрос, благодаря предварително. Значи бременна съм в 15 г.с и съм в болничен от 10 г.с заради болки в корема и тежката работа , която извършвах на работното си място (на изпитателен срок ми е договора 6месечен, аз съм работила 3) На 20 години съм и нямам особено много стаж , около 10-11 месеца не мога да изчисля точно. Понеже бях и студентка за кратко , но се наложи да прекъсна втория семестър. ( живот и здраве ще продължа след като бебчо се роди, поне така обмислям..) Та въпросът ми е кога трябва да почна да получавам обезщетението за бременността от НОИ . От 1-ви Май съм в болничен! Вече занесох даже и за юни болничния при работодателя си! Много ще съм благодарна , ако някой може да ми помогне да разискам този въпрос, много ме мъчи дали въобще ще взема някакви парички! (осигуряват ме на 560, но заплатата ми е по-висока на процент съм ) Реших да кажа всичко, което считам за важна информация , понеже може да играе някакъв фактор към държавата , не знам и съм много объркана! Благодаря предварително мили дами! В понеделник ще отида в НОИ , но до тогава ще са ми от голяма полза и някои съвети и мнения относно казуса ми ....

# 127

Здравейте , имам нужда от помощ по един въпрос, благодаря предварително. Значи бременна съм в 15 г.с и съм в болничен от 10 г.с заради болки в корема и тежката работа , която извършвах на работното си място (на изпитателен срок ми е договора 6месечен, аз съм работила 3) На 20 години съм и нямам особено много стаж , около 10-11 месеца не мога да изчисля точно. Понеже бях и студентка за кратко , но се наложи да прекъсна втория семестър. ( живот и здраве ще продължа след като бебчо се роди, поне така обмислям..) Та въпросът ми е кога трябва да почна да получавам обезщетението за бременността от НОИ . От 1-ви Май съм в болничен! Вече занесох даже и за юни болничния при работодателя си! Много ще съм благодарна , ако някой може да ми помогне да разискам този въпрос, много ме мъчи дали въобще ще взема някакви парички! (осигуряват ме на 560, но заплатата ми е по-висока на процент съм ) Реших да кажа всичко, което считам за важна информация , понеже може да играе някакъв фактор към държавата , не знам и съм много объркана! Благодаря предварително мили дами! В понеделник ще отида в НОИ , но до тогава ще са ми от голяма полза и някои съвети и мнения относно казуса ми ....

Какво имаш впредвид под обезщетение за бременност?Ти си в болничен за общо заболяване в момента (не заради бременност)и съответно ще получаваш болнични(80% от това на което те осигуряват,но се смята на работни дни и съответно ще е не повече от 380-400 лв месечно).Ще имаш в края на бременността 45 дни болничен поради бременност (смята се на 90 % от осигурителния доход също на работен ден) и още 90 дни след като родиш.Чак след това се получава майчинство.Щом си на минимална заплата ще получаваш и минимално майчинство (560 лв в момента).Това,че заплатата ти е по-висока изобщо не играе роля,защото никъде не се отразява.Гледат се осигуровките.

# 128
Благодаря за помощта 🙏☺!

# 129
Здравейте,имам следния проблем.Утре ми изтича майчинството,което ми е второ(застъпиха ми се двете)но тъй като искам да прекратя трудовия си договор с фирмата,днес счетоводителката ми каза ,че ще дължа на работодателя около 300 лв.за някакъв данък  за 4-те години отпуска,която не съм ползвала.Аз не търся пари от фирмата за тези отпуски и не мога да разбера,защо те искат от мен.Ако някой се е сблъскал с нещо подобно ще съм много благодарна да сподели Simple Smile

# 130
  • София-Младост
Здравейте,имам следния проблем.Утре ми изтича майчинството,което ми е второ(застъпиха ми се двете)но тъй като искам да прекратя трудовия си договор с фирмата,днес счетоводителката ми каза ,че ще дължа на работодателя около 300 лв.за някакъв данък  за 4-те години отпуска,която не съм ползвала.Аз не търся пари от фирмата за тези отпуски и не мога да разбера,защо те искат от мен.Ако някой се е сблъскал с нещо подобно ще съм много благодарна да сподели Simple Smile
Вероятно имаш натрупан неизползван платен отпуск,които те трябва да ти платят. Но просто парите за данъка се удържат от това, което те ти дължат и ти получаваш остатъка като обезщетение.

# 131
Благодаря за отговора Simple Smile

# 132

Аз на твое място щях да си търся парите от отпуската като много знаят и неправомерно ти искат пари като те ти дължат. Аман от тарикати.

# 133
И аз не разбирам защо не си искате парите за отпуски, те са длъжни по закон да ви ги изплатят,а и парите за 4 години не са никак малко...това са все едно 4 заплати...И моя шеф не искаше да ми ги плаща, изчаках крайния срок затова да ми бъдат платени и му звъннах и заявих, че ще си ги взема по съдебен ред (имах готовност затова) и ще си плати не само отпуските, ами и разноските по делото...той каза троснато, че това си било мое право..след четири часа парите бяха преведени по сметката ми...

# 134
Здравейте,
Извинявам се, ако го пише някъде, но ми е спешно да разбера отговора, понеже днес ни изненадаха да си заявим отпуските до края на годината.
Въпросът ми е: На колко дни платен годишен отпуск имам право, преди излизането  45 дни преди термин? Да кажем, че трябва да излезна 45 дни преди термин на 01.08.2019 и за 2019г. не съм ползвала платен отпуск до сега. На 20 дни ли имам право, или се изчисляват пропорционално до 08 месец?

Общи условия

Активация на акаунт