Майчинството счетоводно-81

• 32 274
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета искам да попитам за майченството, осигуровката на сегашната ни работа ли се гледа или общо от стажа ни който имаме връщат назад и гледат осигуровката . Благодаря ви и се извинявам ако не е по темата

# 241
Здравейте момичета искам да попитам за майченството, осигуровката на сегашната ни работа ли се гледа или общо от стажа ни който имаме връщат назад и гледат осигуровката . Благодаря ви и се извинявам ако не е по темата
Изчислява се на база 24 месеца назад.

# 242

Благодаря 😊 А когато някой няма 24месеца стаж

# 243

За да получавате майчинство трябва да имате минимум 12 месеца стаж и в момента да сте на трудов договор.За месеците,назад,през които не сте работили се смята минималната работна заплата.

# 244

За да получавате майчинство трябва да имате минимум 12 месеца стаж и в момента да сте на трудов договор.За месеците,назад,през които не сте работили се смята минималната работна заплата.

Благодаря ви много за информацията ☺

# 245
  • Sofia
Здравейте, момичета! В общи линии изчетох всичко за застъпването на майчинство и се ориентирах, но имам един специфичен въпрос, на който не успявам да си отговоря.
Когато док ми издава болничен, той очевидно не трябва да е точно до 45-дневния преди термин, а да имам известно време отново обратно в майчинство преди него. Та, въпросът е, трябва ли да моля док за болничен до някаква конкретна дата, която реша или ако хипотетично тя ми е издала такъв болничен точно до 45-дневния, аз мога докато се водя в болничен да подам декларация и да се върна в майчинство, за да ми се застъпи с първото. Идеята е дали трябва занимавам док с тези схеми или аз да си оправям сама нещата със счеотоводитрлите на работа. Дано успях да обясня и предварително благодаря за помощта!

# 246
  • София-Младост
Болничния да свършва поне седмица преди 45 дневния. През тази седмица ти трябва да си в отпуск за първото дете. Тогава говорим за застъпване на двата отпуска.

# 247
Здравейте
Какъв беше законовия срок за подаване на болничния от счетоводството към НОИ?Предадох моя болничен на 13.06,но все още не е отразен в системата им...

# 248
До 10-то число на месеца , следващ месецът, за който е издаден.

# 249
Благодаря!

# 250
Пак съм аз. Ако ме назначат фиктивно на договор заради майчинството има ли значение дали съм назначена на 4 или 8 часа? Има ли значение дали договорът е постоянен или с изпитателен срок към деня на издаване на 45-дневния болничен?
Благодаря ви предварително отново! ☺

# 251
  • Бургас
Момичета, някоя от вас знае ли на кои дати почва да се изплаща 45 дневния болничен преди раждане, от НОИ не ми дадоха информация освен ПИК номер?
От 20.06 съм официално в този болничен

# 252
Момичета, някоя от вас знае ли на кои дати почва да се изплаща 45 дневния болничен преди раждане, от НОИ не ми дадоха информация освен ПИК номер?
От 20.06 съм официално в този болничен
Счетоводителката има срок до 10 число на месеца ,следващ месеца на издаване на болничния да го предаде в НОИ.От там още 10 работни дни (2 седмици)имат от НОИ да ти изплатят частта за юни.За юли ще ти ги преведат през август.

# 253
  • София-Младост
Благодаря!
До 10-то число на месеца, следващ месеца в който е подаден до работодателя!

# 254
Здравейте, момичета! Майчинство се изчислява на база 24 месеца назад от месеца преди 45 дневния болничен или 24 месеца назад от първия болничен, който сме взели за общо заболяване?

Общи условия

Активация на акаунт