Майчинството счетоводно-81

• 32 263
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
  • София-Младост
Здравейте, в момента съм майчинство втора година, искам да работя два дни по граждански договор, това проблем ли е? Ще има ли проблем с майчинството?
Не е проблем.

Minie
Самоосигуряващо се лице ли сте?

# 316
Здравейте, в момента съм майчинство втора година, искам да работя два дни по граждански договор, това проблем ли е? Ще има ли проблем с майчинството?
Не е проблем.

Minie
Самоосигуряващо се лице ли сте?
Не

# 317
  • София-Младост
Има някакво преизчисление, което е направено вероятно. Може някой работодател нещо да е коригирал.
Но защо 210.99...други, доста по-малки суми виждам.

# 318
Има някакво преизчисление, което е направено вероятно. Може някой работодател нещо да е коригирал.
Но защо 210.99...други, доста по-малки суми виждам.
201.99лв е превода, да и аз не намирам логиката.

# 319
Здравейте,

Смятам си, че от края на този месец трябва да вляза в 45-те дни преди термин. На трудов договор съм. Вероятно където се следя трябва да ми издадат болничен лист, който да дам на счетоводителя на моя работодател. След което като родя от болницата ще ми дадат следващия болничен. Бъркам ли някъде? Нещо друго трябва ли да направя, да извадя като документ и т.н.? Благодаря предварително.

Поздрави

# 320
  • София
Здравейте!

Работя по трудов договор и в момента съм в края на първата си година майчинство (остава още месец), след което мисля да продължа да си гледам детето още една година. Заплащането по договора ми е МРЗ. Има ли проблем да работя през втората година на граждански договор към друг или към същия работодател и какъв е размерът на данъците и осигуровките, които ще дължа по гражданския договор?

# 321
  • Mostly in my mind
Феичка, аз работих през втората година от майчинството. Но две места. На едното бях на граждански договор, на другото на трудов договор за 1 час. Получавах си и майчинство. Ако има възможност, трудовият договор на 1, 2 часа е по-добрият вариант от гражданския.

# 322
Здравейте,
Аз имам следния казус -сега съм втора година от майчинството ми с първото ми дете ,но съм бременна и термина е на 12.11.2019 година и майчинството се засича с 45 дневния болничен.Не ходя на работа ,какво трябва да направя в този случай за да е всичко в работата ми и през майчинството за второто детенце живи и здрави за да е всичко наред?
Казаха ми ,че 45 дневния болничен трябва да започва мисля че от края на септември някъде.Работя попринцип на трудов договор преди да вляза в майчинство за първото ми дете- тя ще навърши 2 години на 11 октомври 2019.

# 323
  • София-Младост
Нищо не правиш. Просто когато започва 45дневния за второто дете, трябва да си в отпуск за отглеждане на първото дете. Така ще има застъпване на двата отпуска и обезщетението за второто ще е в размер като за първото дете.

# 324
Момичета, да попитам... самоосигуряваща съм и мислех, че съм на минимална,но се оказа, че за 2017 и 2018г. съм декларирала по-висок доход и респективно в края на всяка година сме доплатили и по-високи осигуровки (писах писмо до НОИ и ще ми ги преизчислят, възлизат на около 935лв.), но за 2019г. все още ми изчисляват болничните на минималното...има ли опция, в която да се предплатят или доплатят преди края на годината (терминът ми е края на октомври), за да може като изчисляват от последните 18месеца за болничен/ 24м.за майчинство да имам повече месеци на по-високи осигуровки ?!

# 325
Мами, случайно да имате някакви преизчисления тоя месец? И да са ви пуснали повечко пари?

# 326
При мен преизчисляваха и ми пуснаха някаква сума (54лв.) допълнително и ми се обадиха по телефона да ми кажат, че ще ми преведат още пари през следващата седмица (написаха ми и подробно писмо за всеки болничен как е изчислено и колко трябва да получа , след направено запитване от моя страна). Очудващо любезни са от НОИ  в последно време...

# 327
Мами, случайно да имате някакви преизчисления тоя месец? И да са ви пуснали повечко пари?
Да, и аз се чудих в четвъртък тъй като във вторник си ми преведох майчинството 380лв и в четвъртък някакви 201.99лв и пише в сайта им по пик кода доплащане.

# 328
Здравейте. Имам следния въпрос. Водя се на трудов договор в една фирма.Сега обаче съм в майчинство , и понеже ми правят проблеми от фирмата искам да напусна и след това да се регистрирам като самоосигуряваща се нА свободна професия , след това като такава ще получавам ли пак майчинство

# 329
  • Бургас
Има някакво масово преизчисление за миналата година, защо и какво, не разбирам аз лично, ама и на мен ми преведоха около 100 и кусур лева.

Има нови формуляри от този месец, до колото разбрах, ама не мога да ги намеря, а трябва да подам за майчинство, питах счетоводство, те казаха че чакали и те? Някой с повече информация, има ли , къде да ги намеря и какво да попълня/изтекоха ми болничните/?

Общи условия

Активация на акаунт