Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 218
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Марита, не се завирай в сектите моля ти се.

Спокойно, все още съм далече от такова умопобъркване👍🏻😊 Само така изглеждам от страни😁

Не знам какво е РМЖ?
Аха..разбрах, имамрак на яйчниците!
Прогнози няма..има молитви и борба да влезе в статистиката на 25% преживяемост до 5г
Ами това звучи като прогноза, но наистина не е главозамайващо добра. Незнам какво да кажа даже, освен че пожелавам да се спаси!

Elenah, не те разбрах за СССР какво точно искаш да кажеш с профилактиката. По-добре или по-зле е от България? Въпреки, че ти не живееш там и редполагам знаеш толкова, колкото аз знам за България и е индиректно мнение. Както и да е. Просто казвах, че БГ и СССР (употребявам комунистическото име нарочно, защото говоря наистина за всички сега вече автономни страни от бившето СССР) са доста сходни.

# 136
  • Cherven Bryag
България от "СССР" поне засега малко по напред. И не говоря по предположение, все пак имам роднини близки и приятели, които ме информират....и гледам руска телевизия да се информирам. Когато Нана организира една от 8 , много хора в България дори не разбираха за къкво става на въпрос, то сега култура на информираност в България нарасна значително! Включително и задължителни прегледи.В България по–напред

# 137
България от "СССР" поне засега малко по напред. И не говоря по предположение, все пак имам роднини близки и приятели, които ме информират....и гледам руска телевизия да се информирам. Когато Нана организира една от 8 , много хора в България дори не разбираха за къкво става на въпрос, то сега култура на информираност в България нарасна значително! Включително и задължителни прегледи.В България по–напред

Ето, че се оказах права само по пътя на логиката, че даже е и над моите предположения.

# 138
  • В царството на игрите:)
Ако Ема беше права в моята епикриза нямаше да пише " извадени множество ЛВ", а точна бройка. Е, на моя хирург тумора ми хич не му е харесал и беше притеснен. Махал е ЛВ наред. И още да беше махнал...Нищо не ми е имало на ръката и никакъв дискомфорт не съм имала от липсата им. И бебета и деца гледах след операцията и пак не ми е пречело. Излязоха чисти на хистологията, но през ум не ми е минало да му кажа, защо аджеба не ми ги е оставил да ги мисля. Само се моля хистологията да е била вярна. Повече доверие в лекарите си имате.

# 139
Milmich, явно лекарите трябва да обясняват подробно на пациентите си, за да се избегнат такива конспирации. Твоя го е направил😊

# 140
  • София
И на мен хирургът не ми е обяснявал колко, защо, как... (преди 19 години нямах днешния достъп до всякаква информация).
В епикризата ми пише "премахнати множество лимфни възли на 3 нива", каквото и да значи това. (туморът ми е бил малък- 1,5- 2,0 см, но с множество дълги 4- 5 см "пипалца" и ангажирал гръдна стена и ребра от ляво).
Всички бяха чисти, слава Богу.
Ръката не ми се е подувала..., но бях много изпълнителна и много време и много старателно си прави упражненията (за 7 дни рехабилитатор ме посети веднъж- първия ден за 5 минути).

По него време- 2000 г здр. каса "прохождаше" и още нямаше клинични пътеки... (т.е. нямаше източване на здр. каса).

Все още съм тук... и сега и съм безкрайно благодарна на всички лекари, до които съм "опирала" (може и просто да имам късмет). Досега не ми се е случвало да ми искат пари- дори потребителска такса не плащам (заради ТЕЛК-а).

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 21:39 от AnyHr

# 141
  • София
Момичета, чували ли сте за Рибоциклиб? Някакво ново лекарство за хормонозависим РМЖ и Хер2 отрицателен

# 142
Момичета, чували ли сте за Рибоциклиб? Някакво ново лекарство за хормонозависим РМЖ и Хер2 отрицателен

Дори в гугъл го няма. А ти какво си чула?

# 143

Дори в гугъл го няма. А ти какво си чула?
https://cancer.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0 … B8%D0%B1-kisqali/
https://dariknews.bg/novini/obshtestvo/napredyk-v-borbata-sresht … lekarstvo-2169815

# 144
Спирит, ти да не си орбитър тук??....Една птичка пролет не прави...в  личните с други хора споделяме много неща и по тел.Твоите дълги дълги романи тук са ми страшно досадни. Съобразявай се! Знаеш, колко ме вълнува, къде ще живееш и какво си решила...Тук няма луди и залупени относно възлите. Всеки знае, че безразборното им махане е престъпление....Дали аз съм черногледа, дали ти боготвориш това нещо, че си бялогледа..Не се занимавай с мен, писателко! Влизам тук да прочета за ДЗ, че е набор на детето ми, да видя, какво става с други жени, които са в сърцето ми....Ядосвам се като чета постове на нови хора тук, но мемоарите ти пропускам. Някой друг да видиш да пише тук романи? Пиши ги на лични...Това коментираме с някои съфорумки...

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 02:21 от emma1_

# 145
# 146
  • Варна
Ако Ема беше права в моята епикриза нямаше да пише " извадени множество ЛВ", а точна бройка. Е, на моя хирург тумора ми хич не му е харесал и беше притеснен. Махал е ЛВ наред. И още да беше махнал...Нищо не ми е имало на ръката и никакъв дискомфорт не съм имала от липсата им. И бебета и деца гледах след операцията и пак не ми е пречело. Излязоха чисти на хистологията, но през ум не ми е минало да му кажа, защо аджеба не ми ги е оставил да ги мисля. Само се моля хистологията да е била вярна. Повече доверие в лекарите си имате.

Милмич, надявам се ти е обяснил ЗАЩО е махал без да чака да го питаш. На мен ми се наложи да питам, но не хирурга, а онкокомисията, която отказа да ми назначи химиотерапия и ме върна за втора операция, при която и възли да вадят. На простичък човешки език ми казаха: "Защото лимфата го разнася. Без анализ на прилежащи засегнати възли не можем решение да вземем". Един вид: "Преди да те натъпчем едно хубаво с химични коктейлчета всякакви, Моме, дай да видим първо нужно ли е да те тровим... дай да го видим ПЛЪЗНАЛО ли е по цялото ти тяло"
Ако на такъв вид отношение гледа някой като на престъпно, излишно "инвалидизиране" на ръката и т.н. (инвалид какво е знаете ли? Щото аз знам!) ами потърсете си правата или компенсацията... Щом вярвате, че сте били излишно осакатени... борете се за правдата! Ама да не забравите да се похвалите пред останалите засегнати със спечелен спор... Не съм чула досега някой да е успял да опровергае нуждата от стандартната процедура с ваденето и изследването на лимфни възли... май няма и да чуя...

# 147
  • София
Бони, kacha, изчетох и аз каквото успях да намеря. Не мога да разбера, обаче, приключили ли са изпитванията. Уж го има вече на таблетки лекарството, но прилага ли се вече някъде... Сякаш оскъдна е доста информацията. Ще питам и д-р Ганчева в понеделник.

# 148
лекарството рибоциклиб се оказа ефикасно в борбата с рака на гърдата, съобщи руското издание "Лента", цитирано от БТА.

Изследването обхванало пациентки, засегнати от HER2-негативен рак на гърдата, който е чувствителен към хормонална терапия. Участничките били разделени на две групи - първата била подложена на традиционна хормонална терапия, а втората - на хормонотерапия и лечение с рибоциклиб.

Оказало се, че половин година след началото на тестовете останали живи 46 процента от участничките в първата група и 70 процента от тези във втората. При това в изследването участвали жени, които не са навлезли в менопауза и у тях са се появили метастази на рак.

"Това е важна група за изследвания, тъй като ракът на гърдата в напреднал стадий е сред най-смъртоносните ракове болести за жените на възраст между 20 и 59 години", заяви Сара Хървиц от Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Изследването е финансирано от компанията "Новартис", която произвежда лекарството рибоциклиб. Резултатите от изследването са публикувани в "Ню Ингланд джърнъл ъв медисин
Тентири,тази статия копирах от Мениджър.Мисля,че още е експериментално.

# 149
  • София
Има го лекарството, продава се. 2500 евра за 3 месеца Sad

Общи условия

Активация на акаунт