Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 225
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Ал, как си ?
Вчера си мислих за теб ♡

# 586
  • София /Абсурдистан
Видяла жабата, че подковават коня, та вдигнала и тя крак. Къде се сравняваме ние с белите държави, моля ви се. Много хора не могат да пътуват даже и наблизо, а за по- далече да не говорим. Тях кой ще ги лекува. Хората по селата нямат пари за нищо, как ще плащат пътни и престой. Защо си мислите, че някой медицински работник  ако е от единия край на страната, ще се премести в другия край, а няма да запали за чужбина примерно, като закрият болницата. Не е ли по- добре да платят на хората прилични заплати и всеки да си живее в родното място, отколкото да се краде като за последно и пак да няма кой да работи в болниците. Пари има за болници, но се краде от мащабно по- мащабно.

# 587
Това, че в София никнат болница след болница, и във всички има онкоотделения говори достатъчно. Мазнейкова дали щеше да направи онкоотделение, ако не се печели от него. Или Болница Надежда, която беше открита като такава за женско здраве? В четвъртък е имало 35 човека за прием и още поне толкова за еднодневна вливка. И това са малко хора. Обикновено са 50. Майка вече неколкократно лежи на походно легло.

# 588
  • София /Абсурдистан
И в Сити е пълно с хора. Напоследък чак се чудя каква навалица има.

# 589
Оперирана съм преди близо 5 години, имам подуване на ръката, правя масажи, но днес много ме заболя операция та, сякаш някой вътре дърпа стегнато въже, било е така и друг път но за кратко, а сега продължава часове, няма зачервяване или подутина. Някакъв съвет какво да правя, при най малко движение боли много.

# 590
И в Сити е пълно с хора. Напоследък чак се чудя каква навалица има.
Аз не познавам семейство,в което да няма онкоболен!!!Преди не беше това чудо!!!

# 591
  • В царството на игрите:)
В София има толкова хора, защото от цяла Бг се лекуват тук. Има болници по места, но всеки предпочита в големите градове. Сигурно има основание за това, но тогава какво правят в болниците по малките населени места и ако хората нямат пари за придвижване как се осъществява придвижването към Сф, Пловдив, Варна, Шумен и т.н. Няма лошо в Сф  да има токова хора, но има лошо да се издържат и болниците по места като такива. Нека да им се намали обема на работа и да останат джипита и възможност за по - леки консултации и манипулации. Многото болници и тяхната издръжка сериозно затруднява системата, която се налага непрекъснато да ги дотира. Както и да е...Едва ил тук ще оправим нещата, но пък не пречи да имаме мнение...Simple Smile

# 592
  • Враца
Аз съм още на стационар в онкологията. Не могат да ми свалят температурата и тромбоцитите. По- точно да ги поддържат свалени. Повръщам и за страх, но вчера съм по- добре.

# 593
Ал, съжалявам. Пропуснала съм това,  че си в болницата Sad
Надявам се скоро да се стабилизираш и да те пуснат в къщи ♡♡♡

# 594
  • София
Благодаря ви, почти се оправи ръката! Супер съвети давате, както винаги ❤

Аз чакам да ме приемат за втора бяла. Надявам се да е по-добре от предишната положението.

Прекрасен първи юлски ден на всички!

# 595
Тинтири-Минтири на мен младенов ми каза за разтриване с лиотон гел ако имам подуване и болка . Пробвай ако решиш мен ме облекчаваше.
   emma1_ аз разбрах, че само част от отделенията ще махат т.е ще ги закрият  не целите болници.
То в Монтана, ако затворят някои отделения, става страшно. В неврологичните отделения в града се чака седмици наред за оставане. Само, ако докарат с линейка и то с инсулт или инфаркт, оставят те да лежиш....
ДХ3, и аз това гледам, че рак имат страшно много хора...във всяко семейство има такъв човек. АЛ, дано по-бързо да излезеш и да се чувстваш по-добре.

Последна редакция: пн, 01 юли 2019, 12:25 от emma1_

# 596
  • София
Благодаря на всички за отговорите!

# 597
  • София
Направих алергична реакция към Доцетаксела Sad  Бая се стреснах, като почнах да се задушавам. Веднага след урбазона се оправих, но не рискуваха да ми го пуснат пак. Утре сутрин ще ме включат на бавна капка, пък да видим.

# 598
  • София
Тинтири, на едно от момичетата, с което се засичах на вливките,два пъти и се случи - на 2-та и 3-та вливка.Биха и урбазон и след 30 мин подновяваха вливането ,но доста бавна капка и така успяха да довършат.Успех утре!

Мен пък последния Доцетаксел нещо ме събори с главоболие и даже гадене.

Ал,бързо възстановяване!Ти сега провеждаш ли някакво лечение за рака,последно беше на лъче,до колкото помня.

# 599
Тинтири, аз също направих реакция на втората вливка. Но, понеже моя доктор го нямаше, когата му реши да не ми я пускат пак и на следващото ходене, се разрахме с лекуващия, че повече няма да пробваме. Та, затова само червени правим.
На теб, какво ти стана? На мен, още с пускането ми тръгна първо студено по вените, след минута стана горещо, ама все едно огън ми пуснаха по вените. По гърба ми тръгнаха едни зверски спазми, в стомаха- също....сърцето ми щеше да изскочи, тръгнах да повръщам и виждах всичко през сапунени мехури. Тия мехури ги виждах още няколко часа......От противоалергичното, другото премина, ама мехурите ме преследваха до вечерта.

Общи условия

Активация на акаунт