Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 218
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • България, Велико Търново
Ферара, колко извадени лимфи имаш?
Изчакай с машинката докато не видиш, че непрестанно пада. Има някои хора, на които само оредява. Аз не бях от тях и като видях, че започна наистина ужасно много да пада я махнах. Не беше на кичури, но като дръпнех да вадя от нея падналото си излизаше на малки кичури. Бррррр какъв ужас беше. Ето тогава "заигра" машинката. Когато ужаса налази душата😆
17 лимфни възли ми отстраниха.
А косата ми точно на кичури пада. Не смея гребен да прокарам.
Днес ми е втора червена. Кръвните показатели продължават да падат - хемоглобин 100, левкоцити 5,4. Питах пак за добавки и отново нищо не изписаха. Да съм се хранела!
От няколко дни и афти ме мъчат. Вие как ги борите?

# 106
Изчакай с машинката докато не видиш, че непрестанно пада. Има някои хора, на които само оредява. Аз не бях от тях и като видях, че започна наистина ужасно много да пада я махнах. Не беше на кичури, но като дръпнех да вадя от нея падналото си излизаше на малки кичури. Бррррр какъв ужас беше. Ето тогава "заигра" машинката. Когато ужаса налази душата😆
Днес ми е втора червена. Кръвните показатели продължават да падат - хемоглобин 100, левкоцити 5,4. Питах пак за добавки и отново нищо не изписаха. Да съм се хранела!

Махай я косата вече! Само те стресира. Няма да оцелее щом на кичури пада. Като я олешиш поне нея няма да мислиш повече и ще започнеш да свикваш със следващия етап от гадориите - оплешивяването. С него също се свиква сравнително бързо.
Левкоцитите ти още не са в критично състояние. Даже са си добре бих казала.
Лимфите всичките ли са били "налазени"?
Афти и аз май имам или по-точно една на едно и също място под езика, където опира в кътниците. Храненето е кошмар понякога, но понякога позараства, та ме поотхлабва. Нищо не я правя. Аз се чудех даже какво е, но сега зацепих, че наистина и афти бяха екстра🤣

# 107
За афтите- вода за уста без алкохол и Сандрин за жабурене.....аз си правяи слаб разтвор на нишадър, ама това най- лесно го понасям(леко солен е).

# 108

Махай я косата вече! Само те стресира. Няма да оцелее щом на кичури пада. Като я олешиш поне нея няма да мислиш повече и ще започнеш да свикваш със следващия етап от гадориите - оплешивяването. С него също се свиква сравнително бързо.
Афти и аз май имам или по-точно една на едно и също място под езика, където опира в кътниците. Храненето е кошмар понякога, но понякога позараства, та ме поотхлабва. Нищо не я правя. Аз се чудех даже какво е, но сега зацепих, че наистина и афти бяха екстра🤣
Всичките лимфни са чисти. При мен химията я назначиха за застраховка май. При отстранен тумор 2 мм и единични инвазивни клетки...
Утре сме се разбрали с мъжо да ме прави Шиниът О'Конър 😜
Голям зор ми е храненето на моменти. Вчера едни череши как ли не ги въртях, за да мога да хапна малко по-безболезнено.
Люба, благодаря, ще пробвам тези варианти!

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 17:58 от ferarra

# 109
  • София /Абсурдистан
Аз днес минах на вливка и сега си алергясвам на воля и от душа. Вече се издух, виждам си скулите, очите са с китайска форма, утре ще съм червена и петниста. Дексаметазон ми бият и ще е така поне до края на седмицата. Както е тръгнало, ще стана слон с тези хормони.
Обаче... Яко се сдухах. До мен наливаха хубава млада жена, при която квартиранта се е върнал след 10 г.пауза, но на другата гърда.  А след 10 г човек се води излекуван вече. Знам, че гаранция няма, но никак не е добре да става така ...

# 110
Ферара, защо тогава са ти извадили толкова много лимфни?

Лейди, ти голям зор виждаш. До кога ще си така?

# 111
  • Варна
И на мен ми махнаха 18 лимфни, според хистологията чисти, но махат наред. Хирургът се обоснова, че понякога били чисти на първо ниво, а на второ - не. Тук малко действат като преди 20 г в това отношение. Обаче няколко пъти чувам, че тукашната патология не е най-добрата и сега почнах да разсъждавам надежден ли е резултатът от лимфните ми възли. Имал ли е някой промяна в статуса на лимфните след втори хистологичен анализ?

# 112
  • София /Абсурдистан

Лейди, ти голям зор виждаш. До кога ще си така?

Поне до края на седмицата. Кръвното се вдигна много до 170/100 и продължава, пих лекарство, ще ми се пръсне главата от болка.

# 113
  • София
Скрит текст:

Всичките лимфни са чисти. При мен химията я назначиха за застраховка май. При отстранен тумор 2 мм и единични инвазивни клетки...
Утре сме се разбрали с мъжо да ме прави Шиниът О'Конър 😜
Голям зор ми е храненето на моменти. Вчера едни череши как ли не ги въртях, за да мога да хапна малко по-безболезнено.
Люба, благодаря, ще пробвам тези варианти!

Ферара, а какъв вид беше карциномът? Аз съм с 13 извадени лимфни, чисти!

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 10:35 от Не се сърди, човече

# 114
  • София /Абсурдистан
Е защо са ги вадили като са чисти? При мен са извадили само първите три, чисти са били и са решили да не вадят другите. За което съм им много благодарна. Към момента пет скенера не показва да има проблеми, пу пу Simple Smile

# 115
Олеее това с лимфните не ми харесва. Тук вадят 1-3 по същия начин (незасегнати) за застраховка, но не повече. Повече само, ако открият нещо неприятно в предходните.

Аз съм будна от 30 мин.а е доста рано, но по-добре. Тъкмо ще се оправя на спокойствие, че съм на вливка днес и е от дългите. 5 часа.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 10:39 от Не се сърди, човече

# 116
  • Варна
Марита, ще мине ОК и тази вливка! Не се давай! Не се притеснявай! ...Пиши ни просто как е минало...

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 10:36 от Не се сърди, човече

# 117
За лимфните казаха, че вадят около 15 по преценка.
Изпратих ги и за второ мнение при Поповска и тя потвърди, че са чисти.
Аз съм с дуктален карцином ин ситу с комедо структури и микроинвазивен дуктален карцином.
Ох днес не мога да хапна нищо. Опитах с филийка, ама я върнах. Ще го правя воден ден май.
Поздрави и леки процедури на всички. Усмихнаг ден ви пожелавам 🌞

# 118
  • София /Абсурдистан
Привет на всички! Аз тази нощ не мигнах изобщо, нито минута, хем снощи пих сънотворно и не, и не. Винаги е така след Херцептин. Безсънието му е сред страничните симптоми. Тази нощ дано да успея да поспя малко, че утре пак съм на лъче, а и баща ми ще водя на консултация при онколожката и трябва някак да го издържа този ден. Иначе съм червена като домат, кръвното е височко, но го озаптизах с лекарства. Ейй писна ми вече всеки ден да ме облъчват, наливат и дупчат, край няма!

# 119
Лейди, съчувствам ти! Аз също имам Херцептин днес. Вече тече. И кръвно високо имах вчера и днес сутринта (от антидепресанта).

Спирит, много точно го каза 🤗

Общи условия

Активация на акаунт