Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 263
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • София /Абсурдистан
Абе жена, като няма пари, търси се работа, допълнителна, основна, всякаква. Пътува се ако трябва и всеки ден.  Ако в населеното място няма, местиш се където има. Няма как нито една услуга да стане безплатна, просто не е възможно.

# 271
Абе жена, като няма пари, търси се работа, допълнителна, основна, всякаква. Пътува се ако трябва и всеки ден.  Ако в населеното място няма, местиш се където има. Няма как нито една услуга да стане безплатна, просто не е възможно.
А работи, Леди, а се мести, а тичай на работа, не пробирай работа.. Пиша за хората, които са с това коварно заболяване.В кой форум пишем? Който може да тича, да пътува, да пробива - значи е здрав или просто в ремисия... Пиша за болни и търсещите лек хора

# 272
  • София /Абсурдистан
Е какво предлагаш? Как да стане?

# 273
Мерси за съветите! Аз като че ли съм по-добре. И хич, не се съмнявам, че ще ми турнат системата........То и аз искам да минава и да заминава, че имам планове за лятото......
Сега имам друго питане- чували ли сте за програма Виктория- за профилактика и физиотерапия на оперирани от РМЖ? И дали има някакъв шанс да са останали места от таз годишната кампания?
Ема, все се заричам че няма да влизам в полемика в теб.........ама пусто сърце не трае  ooooh! Предполагам си наясно, че на запад, за да имат добри пенсии и залати работят като луди?!? И че там осигуряването не е  на солидарния принцип, в повечето случаи, а е в зависимост от натрупаната ти лична партида. Да, може да е безплатно в някои случаи......., но то и тук е безплатно за раково болните. Ето, аз до тук си плащам само прегледите при хирурга, но това е защото не ми се чака с часове в Онокото, за да вляза при него. Всичко друго- изследвания, биопсия, операция, химия ми е напълно безплатно. Не, че не мога да си позволя да си го плащам, но дотук никой, никъде не ми е искал една стотинка. И качеството на лечение и отношението е прилично. Да, може да са изнервени, но то е ясно защо, като видиш опашките пред кабинетите...........и част от пациентите.

# 274
  • София /Абсурдистан
Люба, програма Виктория има и в Сити клиник в центъра им за немедицинска грижа. Записват приключили с лечението си жени. Но не съм се интересувала колко струва и къде се ходи.

# 275
# 276
Програма Виктория е 10 дни рехабилитация в някоя от болниците в Хисаря, Банкя, Баня Карловско и  май още едно не го помня. Аз бях миналата година в Баня, сууупер си изкарах с една бойна група дами Grinning Maлко ми беше трудно 10 дни нищо да не правя само лежане, ядене, плаж на минералния басейни и парти всяка вечер Grinning не съм свикнала на такива екстри, а трябва!!! Така че бутайте бързо терапиите и стягайте багажа. Места има, намират се. Аз тази година може би ще пропусна, че доста ми се събра - бебе, сватба и какво ли не. Ако ми остане пролука и ме пуснат от работата ще ида де. Безплатно е, в Баня специално условията са съвсем прилични, правят и някакви терапии за ръцете ако са с проблеми от лимфните възли. Плащат се само някакви дребни пари, които имало възможност да ни ги платят от соц. грижи, но така и не намерих време да се занимавам. Бяхме там по това време, средата на юни, липите цъфтяха в селото и беше много приятно Simple Smile

# 277
  • София
Люба,трябва да си приключила ХТ.

# 278
  • София
Много ми се иска и на мен, ама не знам как ще оставя дребното за 10 дни Sad

# 279
Тинти, наесен освен да се пробваме....като ни минат всичките процедури и малчо тръгне на градина.
Аз, отивам. Стискайте палци, да минава и заминава, последната гадна химия.

# 280
Тинтири-Минтири може да го вземеш със себе си. Това са реално санаториуми. Сутрин след закуска се прави малко лечебна физкултура навън в градината. После ако имаш оттичане на ръката от операцията правят дренажна терапия с едни апарати за половин час. Дребното ще си подскача около теб няма да ти пречи или някоя мацка около теб ще го забавлява през това време. След това си напълно свободна. Може да си доплатиш за отделна порция храна за детето. Има детски плитки басейни и ще се кефи максимално. Следобяд има понякога разни активности като консултации с психолог, танци, рисуване, правене на картички и тем подобни.

# 281
  • Варна
Фри, това което описваш е просто прекрасно и съм сигурна, че за всяка една от нас ще има положителен ефект. Така че, мили съфорумци, възползвайте се наистина ако можете.

За мен дали е късно вече да се метна по тази програма... все пак операциите ми бяха преди 2 години, да не станаха и повече, минах си и химията, и лъчето... една хормонална само ми е останало да боря... май няма да ме приемат ако реша да кандидатствам Sad А така да ми се ще и нужда да усещам да се включа в нещо подобно... Хехехееее.... една камара нареждани пъзели имам и кули от кутиите, в които ги съхранявам строя и шкафове задръствам, ама хитра лисанка - сортирано всичко по форми, по цветове, по квадранти преди да разглобя вече нареденото и разпределено в отделни торбички... да е по-лесно за начинаещите някой ден ако решат и те с такова нещо като редене напъзел или фъкане на гоблени да се отнасят в свят различен от заобикалящия ни шумен, грозен и стресиращ такъв.... Ако не ме приемат като съотборник на драго сърце бих ги дарила за нуждите на подобни програми и да си имат приятно, отвличащо вниманието от тревогите занимание извън стандартните медицински процедури или да разсейват там дечурлигите, докато на мама "нещо и правят"...

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 14:13 от Spirit Crusher

# 282
  • София /Абсурдистан
Възможно ли е да се доплати за самостоятелна стая, ако реша да се запиша в тази програма?

# 283
Аз ида пак да мрънкЯм, ама спечелих още една химия, бонус. Принципно мога да я откажа, но доктора не ме съветва да го правя. Левкоцитите ми са много ниски, но не било от химията подуването на лимфните възли- да съм ходила да ме видят УНГ и зъболекар...... ако не е за тях, да ми погледнеш някой щитовидната жлеза...накратко казано: намери си сам причината.Angry
За програмата- ще го мисля на есен, щото трябвало и лъчето да съм отметнала. Иначе към момента има свободни места само за Банкя и то за октомври и ноември.

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 14:25 от Анонимен

# 284
  • В царството на игрите:)
Аз тази година ходих за 9ти път по програма Миктория. От зората съм в нея дет сА вика Simple Smile Мога да отговоря на някои въпроси по нея. Фри, липсваше ни тази година. Гледахме снимки от миналото лято.
1. Ходенето с дете на Баня напълно обезсмисля рехабилитацията, защото идеята и е да се релаксира напълно.
2. Не съм виждала единично настаняване за всички тези години и не знам дали е възможно.
Тези 10 дни /оставам обикновено 8/ са едни от най - хубавите през годината. Чакам си ги и си ги търся като наследство Simple Smile Деца и малки са били и по - големи, но си знаят, че края на май мама отива да си почива Simple Smile Наистина, че има време за мързелуване и скука дори, но това всъщност ми е най - хубавото, защото през ежедневието си нямам време да седна и да поскучая за 3 минути. Записваме се още февруари за края на май или началото на юни. На 1 юни отварят басейна на Баня и ние сме в делегацията по откриването му:) Това е уникална програма за жени с РМЖ, която няма аналог никъде. Заслугата за нея е изцяло на Жени Адърска и после на МЗ, които поеха финансирането и.

Общи условия

Активация на акаунт