Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 254
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • Враца
Аз днес бях в онкологията. Остра бактериална инфекция. Добре, че нямаше места в палиативни грижи, че условията там са ужасни. Купих си лекарствата и сега съм в къщи. Стискайте ми палци да успея да се преборя!

# 286
Аз днес бях в онкологията. Остра бактериална инфекция. Добре, че нямаше места в палиативни грижи, че условията там са ужасни. Купих си лекарствата и сега съм в къщи. Стискайте ми палци да успея да се преборя!
Стискам палци Ал! Разбира се , че ще успееш.
Аз днес се прибрах от химия. Остава ми още една. Преди нея ще имам рентген на бял дроб, туморен маркер, ехо на коремни органи и си изпросих и едно ехо на млечни жлези, че откакто съм оперирана не съм правила.  За сега съм добре, но то ефекта от Доцетаксела при мен идва утре, та ще видим колко ще съм добре.

# 287
Ал, ще се оправиш момиче 🤗🤗🤗
Дръж ни в течение !

kacha, не остана... Ще се справиш 🤗

milmich,  догодина да вземеш да ни напомниш по-рано и направо форумска среща да си спретнем там 😂🤗

# 288
Ал, бързо оздравяване,
На всички уволняващи се от химио лек преход в хормоното. Рака е зад вас
Мидко не пише..
А и Ваня, без значение дали случая ти е проблемен или не, ти си една от нас. Сподели какво става с теб

# 289
  • София

All, Hug
Някъде те четох... казваше, че си слаба, не можеш да се пребориш..., не можеш да издържиш...  ама то беше в началото... Отдавна беше.
Толкова си силна, момиче! Невероятна си!  Справяш се! И ще продължиш  така!
Пиши по- често! Говори си с нас! Kissing Heart

# 290
  • София /Абсурдистан
Ал, ще се справиш. То диагнозата си е гадна, както и всичките и екстри. Няма къде да ходим, ще търпим и ще воюваме.
На война сме си.
На мен много лошо ми влияят жегите. Благословен да е този, който е измислил климатиците. Не мърдам от климатика. Даже и нощем спим на климатик. А то жегите тепърва започват...

# 291
Мила Al, желая ти бързо оздравяване. Напиши, какво прави синчето ти. ❤️❤️❤️

# 292
  • Варна
Аз ида пак да мрънкЯм, ама спечелих още една химия, бонус. Принципно мога да я откажа, но доктора не ме съветва да го правя. Левкоцитите ми са много ниски, но не било от химията подуването на лимфните възли- да съм ходила да ме видят УНГ и зъболекар...... ако не е за тях, да ми погледнеш някой щитовидната жлеза...накратко казано: намери си сам причината.Angry
За програмата- ще го мисля на есен, щото трябвало и лъчето да съм отметнала. Иначе към момента има свободни места само за Банкя и то за октомври и ноември.

Люба, уж се зарекох да си остане само между нас си и да не раздувам темата с поредния дълъг пост, от който чукча писател се възмущава и не ще да е чукча читател Grinning, но ще споделя последното ми лично съобщение към теб и в темата... на някой/някоя може пък също успокоение някакво да им даде, кураж, сили, няякакъв вид там човешко и по-простичко обяснение какво се случва с нас по време на химията...

Ще ги понагласите нещата, не мисли сега за това. Гледай си лечението на първо място и не се отпускай точно на финала. Гледай на тази допълнителна химия като на бонус. Най-мощното оръжие е и е сигурен метод за безпощадно избиване на туморните клетки. Няколко пъти в темата образно съм се опитвала да онагледя какво точно съм разбрала от обясненията на лекарите за естеството на тази терапия, тоя път на лично, че гледам разтревожена си, а и да не се повтарям като грамофонна плоча. Химиотерапията е същото като да застреляш комар с базука. Вярно много косвени жертви се дават и много хубави и хрисими клетчици измират, туморните обаче не подминава, за разлика от нашата имунна система, която пък въобще не ги разпознава за злокачествени даже фронт за действие им разчиства, понеже са си наши собствени и се маскират под същото РНК като на всички останали клетки. Разбираш ли сега рака защо го водят изключително подло и коварно заболяване. За косвените жертви не тъжи. Оставам с впечатление, че добре ти върви лечението, в добри ръце си попаднала, адекватни реакции има, стрелянето с базуката е под строг контрол така да се каже. След последната вливка всички загуби ще си възстановиш, ще заработят отново необезпокоявани и черно дробче, и костен мозък, левкоцити нови ще се народят, еритроцити, хемоглобин ще скочи, ама на разчистен терен от ракови клетки ще я свършат тази работа. Спокойно, сама ще се убедиш, че като приключат химиите и като започнеш да се възстановяваш как като преродена ще се почувстваш.

Дръжте се момичета и момче Митко! Всяко нещо си има цена. И за грешките си плащаме, и за хубавите неща също плащаме. Та в тази връзка Ал, не се отчайвай, ще се разплатиш и сега, ще си изстрадаш тая инфекция, но после ще пируваш. Simple Smile

# 293
  • София
Добро утро! Аз продължавам да съм дежурна във вецето Sad Направо на вейка ще стана, защото и липса на апетит имам. Уж от бялата нямало гадене, но на мен ми се гади. И вкусовете ми се промениха. Щом любимата бира ми е безвкусна, не е добре работата. С червената поне бирата ми вървеше... Нооо, ще мине, знам аз!
Хубав ден на всички!

# 294
  • Варна
Ще мине, Тинтири, гарантирам ти. То и аз като тегля чертата нещо като вейка май съм била станала. Първо рака ме постопи докато го усетя, че ме яде, после хирурзите поизрязаха някое друго стограмче, химията ме спихна едно хубаво и тя, та в най-лошия си период от 67 бях станала 50 килограма, ама сега съм вече 56 Stuck Out Tongue Фръц... Ти пий течности ако трябва на сила, гледай да не се обезводниш щом са те налегнали и гадене, и разстройство. За променените вкусове не се притеснявай, всички сме ги имали. Вкъщи чак всички солници бяха скрили от мен и бутилки с оцет, грам нищо не усещах като соленост или киселинност и все правих салатите направо отровни още на близване. Grinning След време и тези вкусови рецептори ще ти се върнат.

# 295
  • София
 И аз от бялата нямам никакъв вкус в устата си.Червената уж гадна,но след седмица си си същия.А тая бялата гад,не ми е лошо от нея ,обаче много ме болят краката и очите, и много уморена се чувствам нон стоп .Ама остана една и край!Добре че преди нея няма да ходя на работа,че след първата бяла ходих и едва ставах сутрин,едва се прибирах и лягах да спя.
 Днес 3 пъти ме боцкаха,за да ми вземат кръв .Влизат във вена,но не тече нищо.Караха ме и вода да пия 2 чаши,накрая успяха да източат малко ,но 3-4 минути се стича капка по капка  .

За програма Виктория - и аз съм навита групово да ходим другата година .🙂

Ал,да се оправяш бързо!Кураж и стискам палци!

Митето изчезна,дано е добре!

# 296
  • Варна
Здравейте,да дам отчет какво мина и при мен. В понеделник ми направиха сентинелна биопсия на 4 лимфни възела и отвориха за ревизия гърдата на мястото на първата операция.Според първата хистология резекционните линии били ангажирани с туморни клетки от инвазивен произход и решението на хирурга бе пълна мастектомия и отстраняване на всички лимфни възли.Да,но сега хистологията показа,че гърдата е чиста и има метастази само в първите два възела и то съвсем малки.На пет скенера преди месец излезе,че няма туморни клетки и метастази...Някой с подобен казус има ли?Стискам палци на всички пишещи тук и имам въпрос дали само с лъчетерапия и хормонална такава ще приборя ситуацията?

# 297
  • София /Абсурдистан
Мисля, че химията няма да ти се размине. Вероятно е нещо, развило се много бързо.

# 298
  • Варна
Ами според хирурга не е така,имало е тумор неагресивен,който е бил малък и е бил отстранен,но го е имало отдавна.

# 299
  • София /Абсурдистан
Вземи и второ мнение, но обикновено тези случаи са за химия.

Общи условия

Активация на акаунт