Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 253
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Зори , аз винаги пиех по много вода преди да ми вземат кръв. Иначе не течеше.........

# 301
  • на път
Зори , аз винаги пиех по много вода преди да ми вземат кръв. Иначе не течеше.........

И аз така. Лаборантките ми казаха, че гладна ДА, но жадна НЕ. Било голяма глупост.

# 302
  • София
Е вече ще знам,аз не бях пила вода от преди да си легна снощи.

Да ви се похваля- голямото ми момче го приеха в Софийска математика гимназия .😀Много е щастлив и ние също.Сега ще се чудя на кой първи учебен ден да ходя- на първолачето или на 5-токласника с ново училище.😂

# 303
  • София
Зори, честито! Браво на детето и много успехи!!

Аз нещо се скапах, освен физически, и психически. 😭 Отдавна не бях изпадала в такава дупка.

# 304
  • София
Честито, Zori! За мен това е най- доброто училище в Бг.

Скрит текст:
Дъщеря ми учеше там преди години (след 7- ми клас). Общият успех на класа при завършването беше отличен 5,94. Всички деца учиха каквото искаха, изкараха и магистратури. Жалко, че повечето напуснаха страната Cry

Да се готви момчето... ще го скъсат от учене. Така и трябва!
Желая му успех!)

# 305
  • Варна
Успех на момчето,Зори и от мен!

# 306
Зори, мама на първолачето - тати на 5-то класника Hug
Тинтири, горе  главата  🤗🤗🤗

# 307
Спирит, пиши си мненията - това е форум. Но не определяй, кой е чукча и кой не е, кого искаш за читател, а кого не. Всичко съм писала вярно. Една жена е написала горе, че плащаме мижави осигуровки и какво искаме при това положение...Днес съм разбрала, колко пари от мижавите ни осигуровки превеждат на болницата от здравната каса за една лъчетерапия...Дали е адекватна тази цена за лъчетерапия? Била съм шокирана. За кардиолог вече се взима две направления -едното е за ехокардиограф, а другото - за консултация...и се заплаща на лекаря от касата двойно - тоест по две направления за един преглед,  а после няма пари здравната каса за скенер, няма направления за МРТ, за онкоболни, пари за контраст...., доплащаме за някои неща консумативи.... Нямам думи. Та Леди ме е попитала, какво предлагам  - Да не се точи касата така безхаберно, защото от мижавите осигуровки на хората няма толкова пари..За мамограф на една гърда здравната каса плаща 20 лв. Внасяме малко пари за осигуровки, а прегледите са по европейски цени .

# 308
  • Варна
Eмма, не се хващай толкова лесно в такива капани и точно защото сме във форум и всеки може да си пише каквото си иска и, където свободата на словото е издигната в култ, премисляй поне два пъти преди да пишеш. Самоцензурирай се и вербален бой или болезнени захапвания няма да усещаш. Wink Между другото това за чукча беше насочено към болшинството (всъщност може и малцинство да са) от потребители докарани вече до нервна криза от дългите ми постове мързящи да четат... жалко, че себе си веднага разпозна в този обобщен образ...

Зори, не се пие вода и нищо не се яде преди пълната анестезия, явно такъв спомен ти се е запечатал в главата - гладна и жадна и затова си решила и за поредните кръвни половин денонощие нищо да не поемаш. Понеже докато си под упойка е възможно стомашното съдържимо да тръгнеш да повръщаш и има риск от задушаване, заради това са ти го казвали на някой от етапите, заради това си останала с впечатление, че трябва винаги да си и гладна и жадна. Не е точно така. За вземането просто на кръвна проба не е нужно и пресушена да им ходиш, достатъчно е само от предишната вечер нищо да не си хапвала, особено ако кръвната ти захар искат да проследят или разни хормонални.

# 309
  • София /Абсурдистан
Че то касата затова е създадена - за да се точи Simple Smile
А здравейте!

# 310
Че то касата затова е създадена - за да се точи Simple Smile
А здравейте!
Да, но касата располага уж с малко пари щом все не стигат, а е надула цената за прегледите на лекари според европейските осигуровки и стандарти. Е, те затова се пише, че ще се чака за химиотерапиите....., ще се доплащат ред лекарства за други болни.
Спирит, да ти кажа след поставената ми някога диагноза рак -  ничии "захапванията" отдавна не ме докосват. Просто ти отговорих.

# 311
  • Варна
Емма, не го приемай лично, от сърце те моля. Агресивна към теб не съм настроена и ако не ме лъже паметта никога не съм била. Дори обратното - обяснявала съм на други съфорумци, че правилно не са те разбрали и толерантност да проявят, подчеквала съм те закачливо само и само с цел леко да дръпнеш юздите и останалите да спреш да провокираш, че като нищо те обезкостили, чак злобната да те сдъвчат, преглътнат и изплюят.

Има много неща, за които сърцето ти копнее да сподели, добър човек си по природа, с вродено чувство за справедливост, препатила си много, НО бъди просто по-умерена, мила Емма. Съвсем приятелски ти го казвам - на моменти идваш като свърхдоза отчаяние и черногледство за всички нас, сриваш ни, обезкуражаваш ни... знам че не това точно целиш, но това постигаш на моменти с коментарите си... затова и се наемам с тъпата ми глава да ти отговарям, да те опострофирам.... баланс просто някакъв да се постигне, че иначе темата съвсем пораженческа ще заприлица и ще трябва Минтири да я преименува на "Утре ще умрем - пребройте се!".

Права си за доста неща, но не издавай смъртни присъди на едро. Има все още, мила Емма, добри, сърдечни, отдадени лекари, чиято кауза е животът, а не парите за новозакупената яхта... потърси ги някак си.... аз лично смея да твърдя, че успях на такива да се натъкна. С усмивка ли го направих, с погалване, флирт или нещо друго си там вълшебство, но успях - заобиколена съм от една камара онколози и пари не ми искат, по касата минава всичко. Не мога и нямам право да се оплача... Факт! 

# 312
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Спиритче, облече мислите ми в думи! Страхотна си, и ако не Варна, то поне в Пловдив като отскочиш ще си ми по-лесна да ям сладолед и пия кафе с теб Heart - eй го къде ни е опънал бат Бойко една магистрала - за нула време ще пристигна Grinning
Времето лети - имам чувството, че вчера ви питах относно лъчетерапията на мама,
а пък всъщност вчера вече я приключихме - 28 облъчвания, имайки предвид, че имаше и доста празници...
Покрай трудностите тази се научих да извличам максималното от всеки положителен миг, да подарявам на себе си и сечейството си повече преживявания, което по принцип би трябвало да те кара да усещаш, че времето по-бавно минава, а аз имам чувството, че от януари до сега е минал само един миг.
Поредната стъпка в борбата мина доста добре - страничните ефекти бяха минимални, показателите са в норма - лекарите и лаборантите в Токуда ѝ се радваха много на жизнеността и енергията.
За себе си установх за пореден път, че в трудни моменти и на места, които хората обикновено възприемат като страшни - аз се стягам и търся положителните страни. Разбира се, имаше мигове, в които ми се свиваше сърцето от нещо, и имах огромното желание, ако има начин от мен към човека, който виждах в момента, че не е добре да протече енергия, която да му помогне... но и с много хора се запознах, смяхме се, говорихме си за хуабви неща.
В момента съм на етап осеферване, че известно време нещата ще бъдат без някаъкъв конкретен контрол, което си е лек стрес, защто човек някак се опира на конкретността и действията в тези случаи, но... знам, че всичко ще е добре.
В крайна сметка и в Токуда лъчетерапията е безплатна (по здравна каса) - това по повод по-раншните чуденки по въпроса.
Лекарите, сестрите и лаборантите са много мили, вярвам, че и кадърни.
Изпращам ви пожелания за здраве, момичета и момче Flowers Four Leaf Clover

# 313
Спирит, точно в този форум не трябва да е "злобната да те сдъвчат, преглътнат и изплюят". Аз съм минала лечението преди почти 10 г., ракът е G-3. От там нататък вече ми няма нищо. Само липсата на гърдата ме подсеща, че преживелицата не е била просто един сън...Темата за мен би трябвало да е приключила..., но аз влизам тук, чета и пиша, защото голяма борба съм положила не е с рака, а с лекарите. Та се радвам, когато хората проверяват мненията относно лечение, търсят няколко мнения. Една и същата бучка е била вадена и не е извадена 3 пъти...И се ядосвам, че много хора нямат средства за сверяване на часовника. Последната ми борба  била  миналата година, когато са ми написали рак на черен дроб и са ме сложили в болница. Лежейки в онкодиспансера, съм обиколяла други болници, мизерия, страдание, даване на пари и после сама съм си  извадила абоката от вената /който просто е бил сложен, нищо не са ми слагали в него/, потече алена кръв по пода..., всичките са ме гледали...и съм си тръгнала от там без изписване. Та ми е тъжно за всеки човек тук..., че се сблъсква със системата, като болестта няма как да се избегне.

# 314
  • Варна
Момичета,не стигайте до конфликти,всички се борим заедно за една и съща кауза!Днес ходих на консулт с онколог доц. Калев от Варна,който на първо четене ,заради засегнати 2 лимфни възела,каза,че ще трябва и химио.Това последното не ми звучи добре,но ако съм искала да съм си направила генетичен тест-Ендо предикт(цена 1900евро).Дали някой е минал през подобен и има ли смисъл според вас,сумата не е никак малка.

Общи условия

Активация на акаунт