Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 241
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
aalko - дори без разсейки в лимфни възли правят химиотерапия на жени под 40 годишна възраст, а ти имаш такива заразени ЛВ. Защо не ти звучи добре химиотерапията - предлага ти се терапия - лечение на рака?

# 316
  • София
Щом имаш засегнати възли по-добре не си давай парите ,а направи ХТ.
 Поповска ми беше казала и 1 възел да имам - химия.Е аз нямам,но пак съм на ХТ.

Благодаря ви за поздравите за моето момче .😘

# 317
  • Варна
Ако според теста се окаже процентно под 5 вероятността от рецидив,няма смисъл от химио терапия.Затова попитах за мнения.

# 318
  • София
Мен проф Тимчева се чудеше дали да ме праща на този тест,но каза един с друго име,което не помня(той бил най-достоверен).Даже звъня да разпитва нещо за отстъпки. Накрая реши,че не си струва да давам тези пари и според нея е по-добре все пак да направя ХТ заради възрастта и заради Ки - 67,което при мен е 46%.
 Резултатите се чакат месец някъде,та ако решиш, побързай и не си бави лечението ,ако се налага такова.А тези проценти пък са ми любими,какво ти пука ,че при 95% не е имало рецидив,ако ти си в тия 5%.

# 319
  • SHOOT ME 10 $
Хееей здравейте мами мадами мацки и кокошки поздрав от петела ви, леко проскубан, но нацепен!
Липсвах ли ви на манежа? Гледам има нови, което за компанията е гот, ама мястото и повода е кофти... И аз отново пиша от отделението, по спешност ме засурнаха за кракатата с подскачаща глава по Бургаските павета, както се изрази някой, да ме подсилят малко.
(една стръвница ме срещна...😜) три дни съм на системи вързан и на 27ми пак химия. Ма тя една приятно синяаа, да ти е кеф. После скенер, а може и 5скенер. Ще видим и ще докладвам. А вие как якарате? М? Вижте кво. Тя тая тема винаги ще я има щото болни-бол. Ама ние с повечкото присъствие тук, е важно да не подържаме мрънкащия тон, а с нещо по-оптимистично да напомним, че НИЕ ГЪРЧИМ РАКА!  Не той нас! Айде нещо старо, но изпитано от бат МиДко поздравче. Много сме, силни сме млади сме(някои по душа... но пък с опит😜)

Последна редакция: сб, 15 юни 2019, 11:54 от midkoо

# 320
  • Варна
Зори,този тест е с резултат до 24 часа,ако въобще има значение,де.Моето Ки е по-малко от 14 и затова ме замисли резултата от евентуално изследване. Както се казва удавникът за сламка се захваща!Митко,радвам се да се запознаем задочно и се радвам на упорството и ентусиазма на всички позитивни хора в тази полезна тема!

# 321
aalko, аз минах през химия и то 8 бройки само заради възрастта ми- 33г без засегнати лимфни възли и след масектомия . След засегнати лимфни възли мисля , че химията е в кърпа вързана.

Мите, радвам се да те *видя* на хоризонта.
Стискам палци химията да пребори всичко и 5скерена да излезе чист Hug

Утре съм на последен изпит за този семестър.
После отиваме малко на почивка. 3 дена на Ол Инклузив да ме глезят малко.
Темата - какво ще ядем - какво да сготвя , ще я забравя до вторник 🤗
Така най-обичам ....

# 322
  • Варна
DZ,приятна почивка ти желая!И пак да досадя от какво зависи броя на химиотерапиите,има ли критерий някакъв,
днес май чух 4 терапии от по месец,това възможно ли е?И ако има значение аз съм на 44 години.

# 323
Момичета,не стигайте до конфликти,всички се борим заедно за една и съща кауза!Днес ходих на консулт с онколог доц. Калев от Варна,който на първо четене ,заради засегнати 2 лимфни възела,каза,че ще трябва и химио.Това последното не ми звучи добре,но ако съм искала да съм си направила генетичен тест-Ендо предикт(цена 1900евро).Дали някой е минал през подобен и има ли смисъл според вас,сумата не е никак малка.

Всички се борим наистина и обидите са излишни. Много съжалявам, че ти препоръчват химиотерапия. Но какъв тест и да направиш, без нея не може. Както пише DZ , на младите я правят дори и няма заразени възли, а на възрастни - не. Със засегнатите лимфни възли в каквато и да е възраст, няма да можеш да се излекуваш без химиотерапия. За 10 г. ходене по онкологиите не съм видяла на някого да не са я правили. А действително звучи много неприятно.   

# 324
Идвам и аз да дам моите 5 ст. по темата.....Нали се пазарих днес с доктора, баш за последната химия- понеже дотук съм направила 6, ама нали на едната бяла имах реакция и ми я спряха.....та доктора вика, че трябвало поне 6 пълни да отчета, за да е по- сигурно, че няма се виждаме отново и отново. Та, кандисах и ще я правя......то ще е и голяма простотия дотук да изтърпя и накрая да се откажа. Ама се уговорихме да е  след месец. И тамън се прибрах и косата взе да капе, ама как си трябва- утре сабахлен ще вадя машинката, че гледам възглавницата е като перелина във бръснарница, наръсена с косми.
Та, идеята ми беше, че при засегнати лимфни възли, си се прави химия като стой та гледай......ама то и след нея се случват рецидиви  и ако има какъвто и да е шанс да се избегнат, се стискат зъбите, търпи се и се стриже косата...
Мите, радвам се да те видя.......ма да им кажеш на ония дето те влачиха да пазят важните органи. Че се не знае кога ще ти потрябват  Wink

# 325
DZ,приятна почивка ти желая!И пак да досадя от какво зависи броя на химиотерапиите,има ли критерий някакъв,
днес май чух 4 терапии от по месец,това възможно ли е?И ако има значение аз съм на 44 години.
  Доколкото знам терапиите са или 6 или 8(по-често 8, това бил стандарта) и са на 21 дни. Аз също нямам засегнати лимфни възли, но заради положителния Хер си ги минах като стой та гледай. Остава още една де. Аз също съм на 44.
Мите, драго ми е да те видя. Кураж , момче! Ще успееш!

# 326
  • София
4 червени химии до сега не ме събориха за седмица, обаче първата бяла ме срина тотално! Все още дежуря във вецето от време на време. Обаче вкуса в устата ме съсипва! Даже от водата ми се гади. Нищо не искам да погледна, ни за пиене, ни за ядене. Нали уж от червените трябваше да е така, а не от белите! Явно съм сбъркана нещо 😭 Опитвам се да се стегна, ма нещо не ми се получава. Ако не ям сигурно изследванията съвсем ще се сринат. Надявам се да отминава вече. Сори, че само се оплаквам тия дни

# 327
  • Варна
  Доколкото знам терапиите са или 6 или 8(по-често 8, това бил стандарта) и са на 21 дни. Аз също нямам засегнати лимфни възли, но заради положителния Хер си ги минах като стой та гледай. Остава още една де. Аз също съм на 44.
                                      Тоест на 21 дни ти правят 1 вливане ли,сори за лаишките въпроси?

# 328
  • София /Абсурдистан
                                      Тоест на 21 дни ти правят 1 вливане ли,сори за лаишките въпроси?
Точно така. Никакво дезертиране от химиите, ама ха, що за идеи Simple Smile
Митееее, гърмян петел си ти, дръж се, ще се справиш Simple Smile Радвам се,че се появи.
Аз свърших лъчетерапията, с изгорена мишница съм, но пръскам с Цикатридина и веднага минава. След 3 месеца на пет скенер, както си му е редът. Иначе анемия и всичките му там екстри, ама това да ми е кусура. 

# 329
Тинтири, ще се оправиш Hug Горе главата и това ще мине. Ако знаеш аз как се оплаквах в темата.... Пиши - споделяй....
На мен за вкуса в устата много ми помагаше сладоледче Wink

Общи условия

Активация на акаунт