Пак за емигрантските екскурзии до България, но от друг ъгъл

• 7 378
  • 191
  •   1
Отговори
# 180
Чак сега схванах ,че темата  е как да се ядосваме.Нямаме  едно мнение  по  въпрос ,но и не сме с промити мозъци да вярваме на всяко нещо..Имаме свободата да нарушаваме граници,  все още, че и това  се губи с разни директиви.За два дни събраха пари за лечение на дете, половин милион , дори не запомних в лева или е валута, но го направиха българи.Повече сме отколкото мислим ,просто там има силна държава , тук иам силни хора.Дето едва оцеляват  , но даряват, ,псуват ,но помагат. Мръсните улици , тоалетни и влакове, имат насреща                                                                                                                                                    и  чисти помисли на бедни  хора, но  сърдечни, топли, дето могат да те овикат ,но и да ти помогнат.Не сме толкова зле, нито някакви тъпи примери ще ни направят гадни.Добър ,свестен , трудолюбив народ сме,дето отидем ни харесват  и  уважават ,постигаме  повече от другите, местните дори.Защото  осигурените не   се борят за хляб и нямат нужда ,имат си ...И тук ще се усетят  новите капиталисти, че внесени от  чужбина работници няма да оправят  работата и ще плащат.  То няма  и откъде да си внесат , толкова ниски заплати имаме.                                                                                                           

# 181
  • София
Убийства се случват навсякъде, обаче не знам дали на друго място се случва полицията да рани деца при демонстрация на гранати......
Наистина ли не разбираш абсурдността на ситуацията? Остави злобата настрани и се опитай да водиш нормален разговор!
Чудя се от къде идва тази ненавист към живеещите другаде. Яд ви е, че някой се чувства добре ли, що ли?
Те педофилите носят специални плакати "Аз съм педофил!"

Това, че ти не знаеш, означава, че нашата полиция е уникална? Вярваш ли си или просто търсиш начин да омаловажиш огромната дупка в сигурността, която е допуснала канадската полиция?

И нека ти кажа отново с думи прости, въпреки че силно се съмнявам да го отразите- ти и другите, които непрекъснато плюете по нас.
Нямаме причини да ви завиждаме по един единствен и много простичък факт- границите са отворени от 30 години и ако сме искали, сме щели да емигрираме. Точно като вас.

Но, не сме искали, защото сме решили тук да си построим живота и тук да си постигаме целите.
И щом сме все още тук, то значи сме доволни от развитието на живота ни.
Приемете най- сетне, че за разлика от вас, ние не сме се изплашили от ситуацията тук и не сме избрали да отидем наготово в уредена държава.

# 182
Може би, тази в която се връщат за "ваканция" или "екскурзия"!
После-обратно с бурканите лютеница, домашна!
После, в тема като тази!
И пак отначало.....а, туй че да си мерим селянията одавна не е меродавно, ЩоТо е повсеместна, е подробност, изплъзнала им се някъде между два междуокеански полета!

Между другото, още е събота и в най-консервативните държави, това е времето да пийнеш нещо и да не се напрягаш толкоЗ!

# 183
  • France
Не е нормално Уиш, но по принцип инцидентите и криминалните прояви са отклонение от нормалноста. Като се замисля и в нашата гимназия се влизаше лесно.
А за линка, който цитирах, момичето е тормозено със седмици и не е знаело към кого да се обърне. До тук с чувството на сигурност и доверие в полицията.
Хай, не претендирам, че знам всичко, но ми стига да знам, колко трудно се намери хирург за баща ми (майка ми е от бранша и ги познава всичките), както и че не ходят на вилата с преспиване. Имало е инцидент с циганската общност. На мен това ми стига. Разбира се, че има българи, които се чувстват добре в Бг. Познавам не един. И това е хубаво. За себе си съм си направила изборите и съм си добре тук. Не виждам проблем.

# 184
Чак сега схванах ,че темата  е как да се ядосваме.Нямаме  едно мнение  по  въпрос ,но и не сме с промити мозъци да вярваме на всяко нещо..Имаме свободата да нарушаваме граници,  все още, че и това  се губи с разни директиви.За два дни събраха пари за лечение на дете, половин милион , дори не запомних в лева или е валута, но го направиха българи.Повече сме отколкото мислим ,просто там има силна държава , тук иам силни хора.Дето едва оцеляват  , но даряват, ,псуват ,но помагат. Мръсните улици , тоалетни и влакове, имат насреща                                                                                                                                                    и  чисти помисли на бедни  хора, но  сърдечни, топли, дето могат да те овикат ,но и да ти помогнат.Не сме толкова зле, нито някакви тъпи примери ще ни направят гадни.Добър ,свестен , трудолюбив народ сме,дето отидем ни харесват  и  уважават ,постигаме  повече от другите, местните дори.Защото  осигурените не   се борят за хляб и нямат нужда ,имат си ...И тук ще се усетят  новите капиталисти, че внесени от  чужбина работници няма да оправят  работата и ще плащат.  То няма  и откъде да си внесат , толкова ниски заплати имаме.                                                                                                           

Браво за този пост. Дали някъде на запад ще съберат пари за някое болно детенце?
Те дори родителите си зарязват по домовете, къде ти за чуждите. Това да се напуснеш работата, за да гледаш болен родител само в Бг се случва.

# 185
В нормалните държави гражданите не събират помежду си  пари за лечение на болните деца, защото държавата си ги лекува безплатно и адекватно. Наистина ли не разбирате разликата?
Няма нужда да си напускаш работата и да гледаш болен родител. Има кой да се грижи за подробностите в хубави старчески домове. Ти само ходиш да си виждаш родителя или да го изведеш някъде. Откривате ли разликата?

# 186
За себе си съм си направила изборите и съм си добре тук. Не виждам проблем.
Сигурна съм, че си направила хубав избор Фил и че си доволна от него. Никой не го оспорва. Оспорваме само опитите за пускане на провокативни теми, в които неудовлетворени от собствения си живот персони да плюят по живота ни тук. Не мисля, че ти имаш нещо общо с подобни п(а)тици, така че не се чувствай засегната.

# 187
  • Буркина Фасо
В нормалните държави гражданите не събират помежду си  пари за лечение на болните деца, защото държавата си ги лекува безплатно и адекватно. Наистина ли не разбирате разликата?
разбираме  Laughing
там ги лекуват адекватно защото доста емигранти внасят там своя дан, включително и българите. а тук внасящите намаляват.
сега си задай въпроса къде са по-сплотени - там или тук.  там всички чакат да им падне отгоре. за това може би политиката им е била и ще бъде  да завоюват все повече чужденско (народ и земя). това е тяхната кърмилка.  ти не го ли схващаш ?

# 188
Топке , една седмица ми бяха гости шведи , шефове на сина ми тогава. Той как превежда не знам ,  от английски сигурно , че не знам езици , не  учих, но те искаха да видят не  хотели и  красиви обществени сгради и курорти ,  а нас , селото , хората  и ги посрещаха и съседите ,като попитахме дали може да влязат.На външни тоалетни бяхме още.
Но има хареса.   Там това е невъзможно ни казаха.                                                                                                                                                                                                     
Щях да пиша много , но  изтрих написаното , само едно ще кажа-не събират пари ,защото редовно си плащат осигуровки или            застраховки ,както го   прочетете, и там има неосигурени,  и там има проблеми.И те имат ядове.
Знам как се уреждат проблеми по телефон ,звънкаш ,казват ти си номер  този или онзи , идва ти реда , питаш , пращат ти до             кументи   по  поща електронна             или  не.Ние  това не можем.Бавно става промяната.Заради това можем други неща.                     

# 189
И в нормалните държави се събират пари за болни деца, има телевизионни предавания, които са от много години и са станали традиционни, с участието на известни личности. Има открита телефонна линия, дарителите се изписват на екрана, всеки може да дари. Събират се милиони.

# 190
  • София
И в нормалните държави се събират пари за болни деца, има телевизионни предавания, които са от много години и са станали традиционни, с участието на известни личности. Има открита телефонна линия, дарителите се изписват на екрана, всеки може да дари. Събират се милиони.

Това ние го знаем- нали от тях сме го заимствали.
Ама, какво да обясняваш на новите им граждани, които са заети с плюене на всичко българско и по- далече от носа си не виждат?
Да не говорим, че дори през ум не ѝ минава на новоизлюпената канадка, че би могла да се бръкне за благотворителност, щото едно е да се дуеш колко си успяла, а друго да можеш да си го позволиш.

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 21:58 от absurT

# 191
  • Sofia
Дори предостатъчно просъществува тази тема.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт