Юлчета, стойте по местата, с тате още бистрим имената! Тема 7

• 24 826
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Как се справяте в жегата? Аз от няколко дена бях на климатик и ми беше екстра, понеже нашия апартамент е изцяло южен, вътре може да се изпържиш. Но от вчера имам хрема и ми дразни гърлото и си мисля, че съм настинала от климатика. Днес от сутринта не се издържа, тук ( Ст. Загора) го дават 32 градуса и закусвам диня, за да се хидратирам достатъчно, и съм си взела едно шишенце вода до дивана да си мокря лицето / ръцете и в последствие духам с ветрило 🤣🤣🤣 Какво ли не измисля човек.. А принципно съм от Русе и цял живот не ми е било тегаво на жега, но както казват хората, при бременност организма се променя..

# 496
Аз много обичам жегата, но не и като бременна 😊. Иначе и аз съм си купила ветрило и си вея, иначе само пъшкам 😁
За сега и аз съм секцио, не иска да се обърне това бебе и това е.( 37+5). Каквото такова, важното е да сме добре и двамата.

# 497
Пръстите на краката ми са като кебабчета Scream  още от сутринта.
Днеска влизам в 36та. Снощи мислех, че ще започне раждане, ама не познах. То аз "раждам" през няколко дни от 29 седмица насам... Grin
Просто вече се побърквам, физически, психически и всякак. Искам го това бебе! Децата и те постоянно питат, кога, когааа, целуват и галят корема.  Мъжът ми вече супер много се дразни от мен, че постоянно съм си гледала и пипала корема, че само за това говоря (аз пък се дразня от него, че не се впечатлява от акробатиките на бебо ). Общо-взето голямата част от денонощието ми минава да оглеждам корема и да се радвам като бебо се "обади" отвътре Relaxed  все пак това е последната ми бременост, със сигурност ще си спомням с носталгия след време, и отсега се натъжавам, че за последно изпитвам тези емоции.

# 498
И на мен не ми пречеше, преди да съм бременна, сега е нещо ужасно .. хахха. Вчера преди обяд съм на вън, по едно време си заглеждам глезена, и какво да видя кокалчетата ми едва се виждат, как станах от пейката, направо умрях, кецовете така ме бяха стегнАли, идваше ми да се събуя и да си ходя боса до в къщи..... 😤😥😥🙊🙊

Следобяд отново бях на вън и се разминавам с две малки момиченца, сигурно около 4-5 клас и едното казва на другото „ооо колко е хубаво да си бременна”, викам си да на 100% , особено сега.. 😀😂😂😂🙆

# 499
И моите пръсти но на ръцете стават на кебапчета в жегата. И преди го имах този проблем, но сега е още по-драматично. Краката не ми се подуват. Също много започнах да се разхождам с всеки ден си подобрявам рекорда на крачкомера, то било хубаво да се движи човек, не знам какво толкова се шашках и пазих. Сега пък се плаша да не ми се излеят водите навън, но пък каквото такова...тази бременност вече достатъчно ме изкара от комфортната зона, а и предстои най-същественият момемнт Grinning От днес започвам 38 г.с.
По приготовленията съм изпрала и изгладила, но не съм подредила особено и тук си е бъркотия. Багажът ми е на 50% готов.
За емоциите като видя бебе се разчуствам, но пък не ми мигна окото да изгледам сериала за Чернобил Astonished , наистина е тежък и не го препоръчвам на никоя бременна..

# 500
Аз с ръцете се оправям някак с подуванията като ги държа в хладка вода, но за краката ме е страх - ще взема нещо да се разболея. С дъщеря ми изкарах много леко, но тя се роди края на май и не бяха почнали големите жеги.
ММ горкия вече го съжалявам даже. Sad Нямам търпение и аз да се ражда това бебе и малко да си отдъхнем от всипко

# 501
thristovva , пак добре са те изкоментирали 😊
Обикалям из един магазин и в един момент чувам "виж ,виж какъв тумбак" 😂
Един господин седнал в количката за пазар и ме нарежда 😂
Баба му реши да запуши устата с  ръка , но той я махна  и пак " бабоооо, гледай тумбака "

За жегите ..Няма лек ...пффф
Мокря си краката и ги слагам на 3 възглавници.

# 502
thristovva , пак добре са те изкоментирали 😊
Обикалям из един магазин и в един момент чувам "виж ,виж какъв тумбак" 😂
Един господин седнал в количката за пазар и ме нарежда 😂
Баба му реши да запуши устата с  ръка , но той я махна  и пак " бабоооо, гледай тумбака "

За жегите ..Няма лек ...пффф
Мокря си краката и ги слагам на 3 възглавници.

Ахах, жестоко. Joy Аз вчера минавам покрай близкото училище(явно нацелих междучасие)и едно хлапе на видимa възраст 3-ти клас ме зяпа и вика на друго:"Егасиии...". Joy Явно са безкомпромисни от малки момченцата. Много се смях.
За подуването не знам и аз как да процедирам, много ми отичат ходилата, ама и не е като да не трамбовам напред назад по цял ден.

blue_eyez, и аз гледах сериала за Чернобил вчера, но си оставих последния епизод за днес. Определено ми хареса, нищо че е американски. Малко е тегава тематиката, но пък е интригуващ.

# 503
  • София
Хора, имам тъп въпрос. Чета, че някои от вас вече стерилизират помпи и шишета... Но докато дойде момента, не се ли компрометира стерилизирацията? Особено, ако ти мъкнат и помпата до болницата по чанти и торбички...

Ама, че го зададох и аз тоз въпрос... 😀

# 504
Забравих да питам, ползвате ли онова, не знам как се казва Bowtie слага се в контакта и е против комари? Вчера една дружжка, и тя бремена ми каза, че било много опасно....

# 505
Забравих да питам, ползвате ли онова, не знам как се казва Bowtie слага се в контакта и е против комари? Вчера една дружжка, и тя бремена ми каза, че било много опасно....

И аз съм чувала, че е опасно- имало някакво излъчване. Аз не го ползвам заради това

# 506
  • Сандански
Хора, имам тъп въпрос. Чета, че някои от вас вече стерилизират помпи и шишета... Но докато дойде момента, не се ли компрометира стерилизирацията? Особено, ако ти мъкнат и помпата до болницата по чанти и торбички...

Ама, че го зададох и аз тоз въпрос... 😀
Миналият път помпата я ползвах в болницата само, за да ми слезе кърмата. От болницата ми казаха, че там няма как да ми стерилизират помпата и да хвърлям коластрата. На третия ден ми дадоха беба и тя зацока, а помпата продължих да ползвам само малко да се изцеждам, за да може бебето да захапе гърдата, иначе ми ставаха като камък и и беше трудно. И сега се надявам пак да е така.

# 507

ММ прегледа всички препарати против малките гадинки, комарите и намери на Райд едно, което няма странични ефекти, разгледайте и четете по кутиите - той така го намери! Аз изобщо не знаех, че може да има страничен ефект!

Жегите са ужасни за бременни, иначе и аз обичам жегата, но сега нито мога да спя, нито да излезна. Излизам и на 15- та минута пушкам и охкам все едно раждам! Ужасно се потя, чак ме е срам от мен, и колкото и да се къпя, мажа, пръскам си мириша на едно странно....иначе в нормално състояние няма такава миризма....честно да ви кажа хич не ми се излиза, но все още ми се налага....даже след час ми предстои излизане и среща с хора 😉

# 508
Момичета, имам питане основно към лежащите мами. Как ви се отразява и как се чувствате цялостно физически, изключвайки типичните болежки Blush
Чувствам си цялото тяло тотално схванато, мускулите ми са омекнали и краката ми са загубили форма все едно всичко атрофира Scream Преди доста години преживях катастрофа с кола и бях на легло и пострадалият ми крак беше за два месеца тотално без мускул. Сега всчико е почти такова, а аз получавам мускулна треска и ме боли всичко само докато стигна до тоалетната, а взимането на душ е все едно правя силови упражнения.
Освен това всеки ден вече по много пъти имам остри, парещи и силно режещи болки отстрани на слабините, където са скъвките на краката. Болката стига до таза и ме блокира тотално. Чудя се дали и те не са от обездвижването.
Вие позволявате ли си някакво раздвижване или....как се справяте с тези неща, ако ви се случват Frowning1

Мечтая си вече да идва юли и скоро да мога да се разхождам заедно с бебо Grinning

# 509
  • София
Аз от вчера съм си най-добра приятелка с един вентилатор от Лидл. Цяла нощ духаше в спалнята (не към леглото), иначе не се спи... Обичам го вече! Heart
За стерилизацията знам, че е максимум до 24 часа и то ако се държат нещата под капака на уреда.
За подуването аз бях писала, че АГто ми изписа хомеопатични хапченца Лимфомиозот (2х2). Помагат до някаква степен. И студени душчета на кебапчетата.. ъъ крачетата.

Общи условия

Активация на акаунт