Юлчета, стойте по местата, с тате още бистрим имената! Тема 7

• 24 831
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте и от мен. Не съм влизала няколко дни и баам 166 коментара. Joy
Моята беба се е настанила за раждане, паднала е надолу с около 2см. Спрях всичко и вече я чакам. По термин съм края на 37 седмица, по размери отговаря на 36. Около 2700г е за сега, но тези мерки са много субективни. Приготвила съм се и я чакам.
Четох за ремонтите ии какво да ви кажа. Ние взехме новия апартамент преди две седмици, до никъде не сме, но не ми пука особено. Свекърва ми ще помага ако не успеем да свършим и останем в тях.
Аз се надувам адски много, нервите ме тресат здраво, за всяко нещо рева, с мъжа ми се дърпаме за всяко нещо. Накрая си го отнася каката. Grinning
Хем вече искам да се приключва с това "тюленство", хем заради ремонта се надявам даже да се позабави.  Joy

# 481
  • София
И аз се надявам за нормално раждане Simple Smile засега няма предпоставки за секцио, но да видим.

Много ми е топло!!! Nature Sunny

# 482
Не ме плашете...освен, че е рано и е мъничка, аз съм доникъде с подготовката. Една пералня не съм изпрала с бебешки дрешки...мислех другата седмица. Тъкмо ми започна болничният и едва сега започвам с бебешките неща...
Е, мъжът все ще се оправи, ако започне неочаквано раждане, ама все пак съм се настроила за месец юли.
Но пък то "индикация за раждане" бях чела, че значи 2-4 седмици, така че нищо не се знае.

Много странно,че докторът така е реагирал по въпроса с магнезия. Той наистина трябва да се спре в началото на 9тия месец,но виждам,че имате време до тогава, а болките, които описвате имам и аз от края на април месец,и знам колко са неприятни. Тогава бяха по-често,но след приема на магнерот 3×2 и но шпа 3×2 вече са веднъж в седмицата,когато през деня съм се натоварила малко повече,но все пак съм вече в 35 г.с + 3 дни. Консултирайте се пак според мен,със сигурност няма да ви навреди,все пак никой не иска да го боли,така че докторът трябва да ви разбере,пък и макар за 2 седмици.. 🙄

# 483
Пипи не се притеснявай от подготвителните. Съвсем в реда на нещата са си вече. Аз имам контракции (+болезнени понякога) от доста време насам. Поне 2 месеца. Ама не съм тръгнала да раждам. В повечето случай като съм с каката навън няма и къде да седна и яко си ме стяга корема. Никога не съм пила магнезии или нещо такова. Все пак и подготвителните са важни за бебчето и предстоящото раждане. ♥️

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 22:26 от Svetlana Sv 604742

# 484
Относно, жегите, подуването и всичко останало да ви разкажа, на мм колега му е разправял как жена му е била като нас в най-топлото време бременна. Решила жената, че не издържа вече в тази горещина с всичките му гадости, отишла в родилното и казала „ не мога повече, вадете бебето” и лекарите го извадили хахахаха... 😂😂

# 485
Много се надявам на нормално раждане, защото изпитвам ужас от секциото. За сега всичко върви наред и се надявам да не се стигне до рязане.

Относно нервите, от седмица насам много лесно се напрягам. Ядосвам се и за най - малкото, което при мен води до по - чести контракции и ускорен пулс. От днес се налага да го следя постоянно, защото влияел и на бебчето и ако остане ускорен повечко време ще се наложи да пия лекарства.

# 486
  • Пловдив/София
Свет, мерси за успокоението Simple Smile Няма да се връзвам толкова значи и ще си живея нормално с контракциите Simple Smile) просто ми е странно, защото предната бременност нямах никакви...чак до 5см и система (или не ги усещах де).
Високият пулс не беше ли нормален за бременни? Леко ускорен май е ок, моят често е към 90. стигал е и над 100, което вече ме е притеснявало...

# 487
И аз имам контракций редовно и болезнени и безболезнени.
Преди да вляза в болницата за задържане в 26 г.с.имах удоволствието да изпитам и родилни контракций много боли но се търпи.От тогава до сега редовно получавам но не ме боли чак толкова.
Контракцийте ми сега представляват болка като менструална със втвърдяване на корема придружена с рязка силна болка в кръста и режеща болка в срамната област . Хубавото е че не са продължителни и болката бързо отминава .
Болезнени контракций имам по няколко на ден а стягане в корема през половин,
 1 час.
И вече 2 месеца така си карам ходя всяка седмица на преглед за разкритие и тонове,пия магнезий и но шпа  3×2 на ден +витамини и желязо . АГ ми каза докато родя да ги пия по тази схема. Благодарение на моя АГ бебо още си е в коремчето .
Целта беше да задържа бебо до 34 г.с.
След 2 дена започвам 35г.с и ще мога спокойно вече да се раздвижа да сляза пред блока и да ида и до магазина поне...  ще намаля лежащия режим и няма да съм 24/7 в леглото.
Щастлива съм че почти преминаха опасните седмици.

# 488
Леко ускорения пулс е нормален, но моят днес на прегледа беше 170, което много ме уплаши 😲 За сега малко се нормализира и варира 80-100.

# 489
Здравейте момичета,
Днес бях на преглед и тонове. Всичко с бебка е наред, наваксала е толкова много. Коремчето, което изоставаше, вече е седмица напред. В 33г.с+6 е 2500гр.
Отделно лекарят ми ме изненада като каза, че нямам никакви противопоказания за нормално раждане и даже силно ми го препоръчва , а аз вече се бях настройла и приела, че ще е секцио.
Каза, че предишната коремна операция не пречи и че както съм 185см и широк таз, ще си родя ей така едва ли не за час.
Изненадана съм, но страшно щастлива, че бебето е добре. В тази чест утре заминаваме за няколко дни на море, че хич не се издържа тази жега.
Относно контракциите..започнах от седмица да усещам стягания на корема, дори и на тоновете се видяха, но не са кой знае какво. Мериха ми шийката и не е мръднала и милиметър, даже се притесних, че ще пренося с толкова здрава шийка 🤣🤣😂

# 490
Ремонти ли чух? Simple Smile
Мога да напиша ферман по темата
Нашият започна преди зачеването на бебето, като се тръшнах на легло тамън като приключи тежката част и се нанесохме обратно, съответно останаха една камара неща неприключени. ММ е много зает и уморен, та а днес, а утре. Сега съм викнала един майстор да попривърши някакви неща. На мен даже вече спря да ми пука, обаче като дойдат пак роднините на ММ от Канада няма да понеса да питат защо още не сме готови Simple Smile

Иначе багажът поне ми е готов, Слава Богу! Айде да се раждат тия бебета вече, че жегата ме мори.

Ако решим да правим среща преди бебетата, сега е моментът Simple Smile

# 491
И аз бях на консултация днес. Девойката е 2700 в 36 ГС  и 1 ден. Изписаха ми Цикатридина свещички, след 20.06 да почна да ги слагам, щели да подготвят влагалището и да родя лесно 🤪

# 492
Ремонт ли? От 01.04 тече усилено .. баща ми съм го побъркала,аз се побърках и накрая и ММ като се върна от Англия запретна ръкави,но миличкия от нищо не разбира.Днес пристигна спалнята -5 часа не успя да я сглоби,та и тази вечер щее се спи в хола.

Рева от всичко по следните 3 седмици, само се надявам бебка да не подранява ,поне седмица да дишам спокойно ,без да мисля със ставането кое по-напред да направя.
 Относно подуването,забелязах ч яко започнаха краката. А страхът от раждането е все по-голям.Вече и нормалното и секциото ме плашат.Доки  казва секцио заради операция на главата, аз искам нормално,че ме е страх от секцио,после се замислям,че може да ми коства много проблеми нормалното.В шах съм,а ММ мисли ,че раждането е като всяко нещо.

# 493
На излизане от последния преглед док съвсем ясно ме предупреди, че доносено бебе се смята след 38ма седмица; въпреки че моят Крали Марко е 3 380г на размер, не означава, че е развит за раждане, докато не стигне въпросната седмица. Така че момичета - пазете се още малко.
В тази връзка, каза също да пия магнезия до 37+0 дни.

Ох, много се радвам, че има мрънкащи в тази група 😄 разберете ме правилно, обикновено всички се превъзнасят колко им е хубаво да бременеят, а за мен това е мнооого тегав период. Та се радвам, че сте искрени и не се самобичувам, че съм зла мама 😁

За емоциите - държа се все още, но на два пъти си му ударих по едно реване вечер като заспи баткото, че много вече ми дойде да съм безпомощна свиня... с тези 22кг отгоре и корем като за с близнаци на термин, не мога да се наведа от шестия месец... а задачите безброй, като кон съм по цял ден, а те все не свършват 😳
Днес обаче стегнах до голяма степен багажите за болницата. Останаха по няколко документа и зарядно. По-спокойно ми стана.
И аз планирам раждане в Надежда, следи ме др. Личева; като коментирахме последно, не се заяви да дойде за раждането ми при всички обстоятелства...каза да й пиша смс като тръгна за родилното, но не и ако е през нощта. Ами... разбирам я донякъде.

# 494
  • Сандански
Здравейте тумбачета,
Вчера бях на преглед, ами няма да раждам още. Въпреки че се бях приготвила психически да е в събота на 15.06, но не и физически -багаж за болницата още нямам, дрехите на бебо са прани не изгладени, чакам един дърводелец за един шкаф, не съм купила още някои неща, не съм стерилизирала помпа и шишета. Но на цялата тая бъркотия съм по цял ден по кафетата с приятелки😆 много спокойно го давам.
Иначе аз ще съм секцио, защото вече съм минала веднъж от там и знам какво ме очаква. Мен пък ме плаши нормалното раждане и по скоро ме е страх от нормално да не си мина пак към спешно секцио, както първия път. Иначе доки ме пита дали искам да пробвам нормално, категорично и отказах, ама и тя не настоя. Живи и здрави секциото ще ми е след 20.06.
Дайте нещо за подуване на краката, че от жегите почнаха доста да се подуват. Пък не може само да се лежи с високо вдигнати крака, кои ще ходи по кафетата вместо мен 😆

Общи условия

Активация на акаунт