В момента чета... 61

• 51 769
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Аз най-сетне стигнах до Уелбек. Прочетох Елементарните частици и Платформата. Странен писател, несъмнено. Частиците малко ме натовари с безкрайните научни отклонения, част от които твърде неразбираеми (поне за мен или за настроението ми в момента). Платформата ми хареса повече. Може би и защото имаше повече динамика - което далеч не я прави не-философска книга. Може би трябваше да започна с нея. Като цяло съм доволна, ще чета и други негови неща. Имам Серотонин и Подчинение на хартия. Ще видим кое ще е следващо.

# 631
Аз чета "Серотонин" и много ми харесва. На който му е допаднала "Подчинение" ,  ще го грабне и тази.  
    Харесвам го Уелбек откакто го срещнах за първи път . Деня в който ни беше умряло кучето,  отидох на Коледен панаир на книгата в НДК и първата книга, към която посегнах беше негова , дотогава непознат - "Възможност за остров" . И книгата започва с изречение (цитирам по памет) , че  на човек му е по-лесно да обича кучето си отколкото човек, защото е по-лесно  да го направи щастливо. И реших , че е знамение свише в този момент да попадна на тази книга и автор , който шамаросва днешната действителност и западна цивилизация с разтърсващия  си цинизъм , мизантропия и хиперреализъм.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2019, 17:29 от Анонимен

# 632
Фицджералд е един от любимите ми автори. Харесват ми красивият и изящен език и стил. В една група ми е с Тургенев и Набоков. По-съзерцателни са и ако обичате забързаното действие, разбираемо да не ви допадат.

# 633
Започнах "На Западния фронт нищо ново".

# 634
  • София
Чета "Златната клетка" на Камила Легберг, която май не е особено харесвана тук. Допада ми криминалната ѝ поредица за Фелбака, но тази ми е по-скоро посредствена. От корицата бях предупредена, че е нещо съвсем различно от авторката, но на този етап хич не е моя книга. Ще я дочета, тъй като лесно се чете, а и все още се надявам да има подобрение.

На мен ми хареса. Последните й за Фелбака взеха малко да циклят и се зарадвах, че е захванала нещо по-различно.
Коригирам се. Първа част ми беше банална и мудна, но във втора и трета нещата се промениха. Досещах се за финала доста преди края, но определено ми хареса. Искаше ми се малко повече обяснения да има на финала.
Скрит текст:
Най-вече за майка ѝ - как я е спасила, къде се е крила толкова години и дали и защо не са поддържали връзка. Също прекалено брутално ми се видя убийството на Виктор - само, защото ѝ се изпречи на пътя. Един вид не ми се връзва с персонажа на Фей, която уж наказва тези, които го заслужават. Дори известно време се чудих дали тя не е убила брат си и родителите си.
Дадох ѝ 4 звезди.
Продължавам с Отдел Q и "Пациент 64".

# 635
И аз съм на отдел Q и Пациент 64, а след това може би малко ще си почина с Френският градинар.

# 636
  • София
Понеже тук сме много фенове на сканди трилърите, ще си позволя да ви препоръчам The Chestnut Man. Авторът (Søren Sveistrup) е сценарист на сериала The Killing, който по едно време беше доста популярен.

Аз също съм на сканди вълна, почти прочетох "Сребърният път" на Стина Джаксън, допада ми книгата, надявам се довечера след работа да си я довърша.

# 637
  • София
За Златата клетка:

Скрит текст:
Убийството на Виктор беше изключителна недомислица и слабост за мен също. Мисля, че го беше направила точно с идеята да си помислим, че тя е убила близките си (а аз и детето си помислих, че е убила, само, за да натопи бащата). Но определено не се връзваше с образа й.

След няколко дни с развален Киндъл, вчера започнах 'Сподавен писък" - много ми харесва засега. Хуморът е малко ... абе, добре се опитва, но малко тромавко ми е, може би ще се поизчисти нататък изказа. Не е толкова зле, че да ми развали удоволствието от четенето, някои смешки дори са й се получили Simple Smile Преводът ми се вижда много читав и адекватен, чак ходих да проверявам кой е преводача (Зорница Русева, нищо не ми говори). На един "инджектопляктор" с глас се смях Simple Smile

# 638
  • Пловдив
Отдавна не бях влизала, хвърлих поглед кой какво чете, да споделя и аз Simple Smile
Прочетох "Ние срещу всички" на Бакман. Отново много ми хареса Flushed То Бакман или го харесваш много, или не, няма средна работа. Така, както с някои хора ти е страшно приятно да общуваш, а с други просто не си в свои води. Е, Бакман е много мой тип явно. Как само успява да говори по трудни и тежки теми, простичко и същевременно дълбоко въздействащо Broken Heart Неговите книги и герои ги помня дълго след като съм затворила страниците на книгата. След нея започнах "Наследницата от Дакота Билдинг" на Фиона Дейвис и в момента вече се приближавам към края на историята. Интересна е, чете се бързо, но не е някакъв шедьовър. Засега още не съм решила с какво ще продължа Simple Smile

# 639
Ооо Бакман и мен много ме спечели с тази книга-включени и са и останалите му в дългия ми списък,ама кое по-напред,без да броя филми,сериали,списания.....направо се чудя на хора,които се изказват-ох,скучно ми е....как е възможно да се скучае???
Започнах произволно Жената от Танжер и началото ми е интересно.

# 640
  • София
Завърших Сподавен писък и не ме разочарова, чудесна развръзка, браво на авторката. Имах някакви догадки, но до последно не знаех какво става, а имаше и съвсем неочаквани обрати.

Бакман харесвам много и аз Hands Plus1

# 641
  • Mediterraneo
Лечителят на Ингър Аш Улф привършвам. Книгата е страхотна! Имам проблем само с главната героиня, не успявам да я харесам на 100%, но сюжетът е завладяващ, действието- бързо, има брутални хрумвания. Препоръчвам на любителите на гадни убийства!

# 642
  • Пловдив
Приключих "Денят след утре " - Алън Фолсъм, препоръчвам за феновете на жанра, написана е увлекателно, чете се бързо, перфектна за почивка.

# 643
  • Edinburgh-UK
Завърших "Ти,аз,всичко " на Катрин Айзък .Лека за четене книга, но на места  ми идваше доста скучна .
Започвам "Сияние"на Кинг давам му втори шанс .Много ми хареса "Живата Факла "ама "Безсъние"едва я дочетох .Между другото прочела съм от него То,Кери и Сейлъмс Лот.

# 644
  • София
Сияние е страхотна, дано ти хареса!
Аз вчера получих от Озон Носферату и мисля днес да я започна. Дано ми харес, че след Пожарникаря, не смеех да припаря до Джо Хил. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт