Hercai/Вятърничав по ATV Тема 6

• 50 882
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за превода
Останах с една така да се каже загадка относно плановете на Азизе в този първи сезон
Тя омъжва собствената си внучка за внука на най-големия си враг  Явно за още по-силно отмъщение
Но пък беше съгласна и даваше благословията си Миран и Гюна да са истински мъж и жена ( веднага го бяха нагласили след Рейан Laughing)
Така излиза , че иска да има наследник на Шадоулу и Асланбей

# 91
Безкрайни благодарности на екипа по превода Hug Бъдете здрави Hug
Огромно удоволствие беше за мен да се насладя на епизода и ще допълня, че много ми хареса всичко видяно Heart Eyes
И на мен ми е интересна цялата история, а не само РейМир. Бонус към историята са перфектно пресъздадените образи от актьорите.
Преди да изгледам епизода бях настроена много негативно към Фърат от прочетеното, но честно казано, като го изгледах, донякъде разбрах, защо постъпи така. Той много се притесни за Гьона и обвиняваше Миран за действията, с които застраши спокойствието на семейството. Мисълта Азат да посегне на Гьона го накара да издаде Миран.  Убедена съм обаче, че и той, като всички останали, се замисли над прострелването на Азат от Гьона, след като я нападна словесно Елиф. Някой спомена по- назад, че Фърат не знаел, че Насух е поръчал да убият Рейян. Аз не мисля така. Сигурна съм, че знаеше и му помогна да я отвлече, а и за бягството.
Хазар бей вече е напълно наясно с чувствата на дъщеря си и Миран, а именно, че са споделени. Хареса ми как й го каза на Азизе пред хотела в Урфа!
Интересно ми е, как Джихан ще успее да вземе за снаха Елиф Thinking
Сега, когато Азизе вече знае, че онази е доносничка на Хандан, със сигурност ще я остави в конака на Асланбей, за да може да си играе с Шадоулу. Обаче тук идва Ханифе. Тя вече няма да е същата и ще си играе нейната игра. И преди в някоя серия Азизе гледа една такава снимка с (май) 4 деца Thinking Азизе, Елиф, сега излезе Ханифе. Да видим четвъртия за белот, кой ще е Grinning Тук ми е много интересно какво ще излезе от миналото.
Бравос на Миран, как стегна шапката на Насух относно Рейян. Много ми хареса, че не му дрънка празни приказки, а директно го заплаши с Хазар.
Ярето се опита да се покаже жертва, но с това нейното театро май само ония прът за брулене на орехи, де го вкараха, успя да омота. Ама и Азизето ме изкефи, как я замъкна на ма.ната й и я заряза да се оправя Grinning
Много любима сцена в епизода, освен всички РейМирски, ми беше тази, в която Мелике събуди Рейян Grinning Дубльорката ми тя, беее Joy Ама с глас се смях Joy
За Азат се надявам да дойдат по-добри дни и да не губи от добротата и милосърдието си. С очите си видя на какво е способна Гьона и дано помага на Рейян, въпреки чувствата си към нея. Още не губя надежда, че за да я види щастлива, ще го прави, а оттам вече помощ и поддръжка за него ще дойде от Елиф. Не искам да озлобяват образа му.
Е, да си дойда на думата и за главните действащи лица в нашата приказка- Рейян и Миран Heart Eyes Перфектна игра на Акън, да, но пак ще кажа/ напиша, че всеки един от актьорите пресъздава повече от перфектно образа си! Образа на Миран позволява да разгърне и уменията си, и възможностите си Акън. Както и при Ебру, но в нейния образ има неща, които трябва да подтисне. Именно затова не съм съгласна, че Акън изнасял бил сериала... Извинете ме, но така го усещам и го споделям, както и вие!
Прекрасни сцени с тях двамата и поотделно. Прекрасни места също, а за думите, докосванията и действията като цяло... Просто нямам думи!!!
Както вече писах относно предложението на Миран, мисля че тя ще откаже за сега, или по- точно ще приеме, но при определени условия, които той да изпълни. След думите на Гьона пред майка й си мисля, че тая психарка ще посегне на Рейян и като нищо ще с появи някой при тях. А и думите на Азизе, че ще използва любовта на Миран и ще построи играта с отмъщението наново, ме притесняват. Дали няма да навреди на Рейян и да обвини семейството й, за да го озлоби към тях. Тук се сещам и за снимката от Акън, седнал на стълбите на конака Асланбей, целия в черно Thinking

А това за рейтинга и прогнозите за спиране като го видях ми стана смешно. На абсолютно всички сериали рейтинга им е бил нисък тази седмица, но щото Вятърните били с паднал рейтинг и видиш ли, щели да го спрат Rolling Eyes Това ще се види наесен, според мен. В зависимост от развитието тогава, а не според рейтинга на финалния епизод за сезона. А като гледам продуцентката, режисьора, актьора и екипа като цяло, как "поддържат огъня", не мисля че ще се стигне до преждевременно спиране и ще откарат поне още 2 сезона!

# 92
  • Варна
Много приятно ме изненадаха с показването на Гьобекли тепе Hands Clap Дали разказаното от Миран е истинската история или е украсена за сериала?
Изненадахаме, защото и на Берен Саат сериала ще е свързан с това място и изведнъж - хоп и тука го показаха.

Ярен и Гюна ми иде да им смачкам главите на тия 2 змии - като ще кажеш, че 1 майка ги е раждала. Толкова преструване, лъжи и манипулация, че ми се искаше да бръкна в екрана и да ги удуша : )))))

Азизе - пълен психар за лудницата. Да жертваш живота и на сестра си, че и веднага прекрои плановете за Миран. И как се преструваше като го прегръщаше. А преди това с каква омраза каза ,че Шадолу ще бъдат отмъстени с Шадолу.

Това ми идва прекалено хахавелско + всичката истерия , сълзи и сополи. То май ни един не остана да реве, крещи и истерясва.

Миран и Реян са ми сипматични. Играят великолепно, но не ме карат чак толкова да искам да ги гледам постоянно и да чета и други неща за тях. Може би някакси самата история не ми харесва и базата , на която стъпват. Освен това се въртят в кръг и репликите им се повтарят. Като претоплено ядене е всичко. Ами ще го поднесеш 2-3 пъти, но от там нататък вече омръзва. И не ме изненадва ,че падна рейтинга. Е има си и други причини, но и това допринася.

В десятката направиха 2 момента - когато тя си сложи ръката при целувката : )))) и после с построената на ново къща - много добър замисъл, силни моменти.

Благодаря на екипа по превода! bouquet За бързината и че дарявате безплатно труда си! CandyCandyCandy

# 93
И за мен Фърат е предател,  колко пъти го предаде уж неволно.Но според мен сега се озлоби срещу Миран повече заради това, че не му каза къде отива, отколкото заради Гюна. А той за Гюна си знаеше че прави театро, те си я знаят

# 94
nedlen Peace
Направи ми впечатление срещата на двете сестри. Първо, от интериора и цялостния й изглед вътре изглежда, че Азизе са били бедно семейство. Второ, на снимката, която разглежда, бяха три сестри и брат заедно с майка си. За сестрите вече е ясно (едната е починала, другата е Ханифе - струва ми се, че тя е най-малката на снимката), ама братът(?)... От тая среща май ще излезе и нещо друго. Ханифе като че ли ще играе соло в бъдещата игра. А Есма каква ли е на Азизе???
А за Фърат - последните му думи към Миран бяха, че не е искал това, което се е случило на Рейан, да се случи и на Гьонюл. В това виждам някакво съжаление за случилото се на Рейан, което и обяснява, защо помагаше на Миран в плановете му. Но и надделяване в кризисния момент на дълга към семейството, което явно е приел за свое. Още не ми е ясно, дали страхът или практичността надделяха при него. Това предстои да видим в следващите конфликти и открехване на истините за Шадоолу и Асланбей. Само да не се окаже, че живял в сянката на Миран, се е сетил вече, че стои начело на клана, което му внушава непрекъснато Азизе. А че не разбира любовта на Миран, това някак си го схващам - не е изживявал подобна любов, а и тръпката му към Ярен бързичко заглъхна.
Накрая - Миран в никакъв случай не е кукла на конци, но е дете, отгледано за отмъщение. Такива деца имат драматичен, а често и трагичен живот. Важното е, че започна да си задава въпроси по отношение на "режисьора" на отмъщението. Не може да бъде определен като марионетка. Тцъ.
И от мен благодарности към авторите на българския превод! newsm51  

# 95
Някой може ли да ми обясни защо искаха точно Рейан за Миран. Азизе е знаела, че тя не е родно дете на Шадоулу, значи не са отмъстили на тях. Тогава защо? Може би знае кой е бащата на Рейан и той да е Шадоулу? Но кой?

И ми се струва, че въпреки хитростта на Азизе, вече има твърде много парченца от пъзела, които не са напълно в нейна власт. Измъкват се и не се знае кое къде ще пасне. Все повече неща не може да предвиди Азизе.
Ханифе явно се разочарова от сестра си. Миран е твърд в намерението си да не вреди на Рейан, има съмнения за вината на Хазар.
Султан е бомба със закъснител.
Есма докога ще мълчи и защо?
Елиф е правдолюбка и дори Фърат не е толкова сигурен.
Една истина от миналото да излезе наяве, и всеки ще пламне. На Азизе ще ѝ бъде невъзможно да управлява цялата тази стихия в исканата посока.
На финала я виждам съвсем сама.

# 96
Joy Joy Joy Joy

На някой направи ли му впечатление, как Рейян също целуваше пръстите си в тази сцена (тук на колажа не се вижда) Heart Eyes
Еве Hug клипчето в тубето ме изкефи на макс Joy

# 97
  • София
Ще видим как ще развият образа на Фърат, ако продължава в същия дух ще са си лика прилика с Ярен... Peace
И какво са се зачекнали с този рейтинг толкова, ще кажеш че е единствения сериал с паднал рейтинг на финала на сезона. Гледам, че и на другите сериали е паднал... ooooh!

Абсолютно! Рейтингът на сериала е доста висок, спрямо останалите. Да, спрямо първите му серии не е, но затова не се спира сериал, а се мисли как да се разчупи. Не може да разчитат единствено на Акън и Ебру и химията на РейМир.

# 98
Благодаря за превода на роден език!

Има някаква тайна свързана с биологичния баща на Рейян. Интересното е, че Азизе и сестра и май са наясно с нея. И не може Хазар да си е казал - аз да взема да си намеря бременна вдовица и да и осиновя детето, като се роди. Явно е имало връзка между младата Зехра и рода Шадоулу. Но от друга страна Насух я ненавижда, така че има много въпросителни.

Последна редакция: нд, 02 юни 2019, 14:33 от nedlen

# 99
Ще видим как ще развият образа на Фърат, ако продължава в същия дух ще са си лика прилика с Ярен... Peace
И какво са се зачекнали с този рейтинг толкова, ще кажеш че е единствения сериал с паднал рейтинг на финала на сезона. Гледам, че и на другите сериали е паднал... ooooh!

Абсолютно! Рейтингът на сериала е доста висок, спрямо останалите. Да, спрямо първите му серии не е, но затова не се спира сериал, а се мисли как да се разчупи. Не може да разчитат единствено на Акън и Ебру и химията на РейМир.

Според мен ,може би се има в предвид , че  за една серия спада на рейтинга е  около 4 пункта Т.е. доста,  изведнъж
И идеята е , че може ей така изведнъж да падне още Та затова го пишат , знам ли
Да вземат наградите за тази година , пък другото , каквото стане WinkYum

# 100
Фактът, че Реян не е родна дъщеря на Хазар, но той я обича като своя прави възможно отмъщението. Ако Миран е Шадоулу разбира се. Изглежда дори за Азизе и целите на отмъщението й връзката между брат и сестра е нещо перверзно и недопустимо.

# 101
Кика, целувката беше уникална Kissing Heart И Рейян го целуна през пръстите си, цялата се устреми към него, както и той към нея. Рейянчето беше доста объркано след целувката, а Миран трябваше да се престори, че бяга след хвърчилото, за да дойде на себе си... Вай бе Heart Eyes

Вали_N, за Азизе нищо не е достатъчно перверзно, вече се убедихме в това.

Последна редакция: нд, 02 юни 2019, 23:40 от Еванджелин

# 102
Добре, не за Азизе, а за сценаристите и зрителите. Все пак се отчита как и доколко се приема кръвосмешението в обществото. А за Азизе и сестрите й - тя явно е успяла да се омъжи за богаташ.Другата сестра Елиф е била излъгана от Насух, вероятно е забременяла и родила тайно, като Азизе е отгледала детето й, а третата е станала прислужница в дома на Шадоулу, за да помогне за отмъщението.

# 103
Привет, момичета,
Благодаря за прввода, колко променя нещата само.

Да ви призная малко не ми беше тамам Миран - екскурзовод.
Повече очаквах.от този изпросен един ден, а не туристическа реклама.
Там имаше един- два момента както знаем, но очаквах нещо по-!разтърсващо, по- хотелско да.речем.
Хубав финал, само се чудя.аз на мястото на Рейян дали бих искала да отида пак в тази барака.

Пръстенът пак пеперуденият ли беше или с друго някакво насекомо. Simple Smile

Въпреки.забележките ми, епизодът ми хареса и искам пак.да.ги гледам наесен.
Обаче  тоз път ми дожаля.за Сандра, по-добре да си намери друг, не толкова взривоопасен мъж.

# 104
Някой може ли да ми обясни защо искаха точно Рейан за Миран. Азизе е знаела, че тя не е родно дете на Шадоулу, значи не са отмъстили на тях. Тогава защо? Може би знае кой е бащата на Рейан и той да е Шадоулу? Но кой?

И според мен бащата на Рейян ще се появи в един момент по-нататък. Ясно е, че Зехра е вдовица, но нищо не споменават за съпруга и.
Ханифе също не е лесна. От това, което видях от нея - злоба, интрига, последователност в осъществяване на задкулисни игри и използване на ситуацията в нейна полза...

Според мен и Насух крие някаква тайна. Има нещо гнило в миналото си. Хазар , когато отвори темата за миналото, посочи определени факти и го попита - има ли още нещо, което не знам. Дядото отговори отрицателно, но според мен - има.
--------------
Колкото до страстните сцени между Миран и Рейян. Те треперят от любов. Миран с всеки поглед я поглъща,люби, докосва тялото и. Пръстите на ръцете му, близостта един до друг...В момента те изживяват любовта в най-хубавия и етап - желанието да бъдат непрекъснато близо един до друг, да се усещат един друг, хваната за ръка, копнежът по другия. Той се засилва при мисълта, че не могат да бъдат заедно. А любовта на Миран се разпалва от мисълта, че и Рейян го обича, както и от разстоянието, на което се намира тя. Точно това са най-хубавите мигове от една любов-преди да получиш всичко от другия, преди пълното отдаване за пореден път. Моментите, когато пеперудите най-силно пърхат в стомаха, а мисълта е насочена само към любимия човек.
Ето затова исках да ги оставят поне за един ден, но явно сценаристите не бързат.

Общи условия

Активация на акаунт