Отговори
# 240
В таблицата за приети деца на СМГ си пише кои са приетите и отказали се, ако ги знаеш по имена децата от ЧУ можеш да провериш откъде са. Аз едното отказало се го зная, че не е от ЧУ, защото то ми се е набило като име+училище редовно в челото на състезания.

# 241
  • София
Децата от Питагор не трябва ли да ги приемат в ПЧМГ?

Не, те се явяват на приемни изпити за ПЧМГ, както всички останали деца. Някои продължават, други не успяват, трети предпочитат да учат другаде.

# 242
Ми значи трябва да ги приемат, а не могат просто да си продължат. Това имам предвид.

# 243
  • София
Лично аз за една година не можах да установя с какво смг превъзхожда пчмг в периода 5-7 клас, а имам достатъчно опит с първото.

Според приятелката ми, чието дете отиде от Питагор в СМГ - в Питагор имаше конкуренция в класа от една "Петя" (не е това името на момичето, не го помня, а и не е важно) - сега в класа му има 30 броя "Петя". Важна им е на тях специално конкурентната среда.

# 244
  • София
Не могат да продължат, Мария. Трябва да ги приемат.

# 245
Фран, не за всички хора е все тая дали ще дадат едни 5000 лв (примерно, дори не зная колко стана тази година таксата в пчмг) годишно за образование. Ако е едно и също в смг и пчмг, естествено, че безплатният вариант ще има повече симпатизанти.

# 246
Фран, не за всички хора е все тая дали ще дадат едни 5000 лв (примерно, дори не зная колко стана тази година таксата в пчмг) годишно за образование. Ако е едно и също в смг и пчмг, естествено, че безплатният вариант ще има повече симпатизанти.
Ама разбира се, че е така.
Разсъждавам си в идеален вариант от моя гледна точка, ако приемем, че и двете са безплатни и не се интересувам от конкурентна състезателна среда, плюсовете са в полза на пчмг.😃

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 15:09 от Фран

# 247
  • София

https://www.parvamatematicheska.com/pchmg/finansovi-uslovia.html - финансови условия

# 248
  • в страната на чудесата
Около 15 деца от Питагор бяха приети с пробния изпит. Всички останали желаещи са се явили на изпита/те

# 249
В таблицата за приети деца на СМГ си пише кои са приетите и отказали се, ако ги знаеш по имена децата от ЧУ можеш да провериш откъде са.
Много ти благодаря, не се сетих.
Хм. Интересно се получи.
Осемте деца, които не са се записали на първо класиране в смг са: 5 деца от ДУ, 2 от Питагор и 1 от Фр.лиц.
Излиза, че 5-те деца от СС са се записали в СМГ, но пък sanaka твърди, че не е имало обявени 5 свободни места в СС.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 22:53 от Фран

# 250
  • в страната на чудесата
Може да са решили да намалят с 1 всеки клас и готово...

# 251
  • София
Може да са решили да намалят с 1 всеки клас и готово...
или да приемат деца без да го обявяват.

# 252
  • София
Или са останали скрити бройки в СМГ?

# 253
Какво значи да са останали скрити бройки в смг?

# 254
  • София
Ами да са останали повече бройки отколкото е обявено на второ класиране? Не казвам, че е така, просто го добавих като някаква вероятност, но предполагам, че щеше да се разчуе.

Общи условия

Активация на акаунт