Отговори
# 570
Лейка, от потребител с много известен блог за образование. Предпоалгам всички говорят за едно и също лице.

В интерес на обективността фейсгрупата беше създадена от нея.

# 571
  • София
Аш,
работещи родители със "стандартно" работно време сме, без баби/дядовци на разположение. Нямаме очакванията някой да се грижи за децата ни. Бабите, ако ги искат, през ваканциите.
Не е лесно, но не е невъзможно. Изборите, възможностите и организацията внимателно оценени, да не забравяме и локацията.
За развитието на артистичните наклонности не се намери време Joy
.. и детегледачки нямаше.
Скрит текст:

Спортът бе най-сложния  (няколкогодишен) ангажимент, частично споделен с други родители, също неразчитащи на чужда помощ.

На подготовка за НВО от 6 клас не съм записвала.
#1 ходеше на несъстезателна математика от 5 клас, защото не е неговата наука (правех разлика между оценките му и усета)
По същата причина ще сторя това и с #2 по БЕЛ тази година, дори да е само за проверка.
АЕ е без наш ангажимент.
Математиките само по 1 г. сме водили и то съчетвайки го с други ангажименти.
След това пораснаха в собствените си очи, когато започнаха да ходят сами. Joy

Занималнята по-скоро вършеше добра работа, особено в 1 клас, с домашни не съм се занимавала.... ако не броя разни "проекти".
Не си спомням някога са съм проверявала как е написано домашно (само дали е свършено), независимо дали е за у-ще или курс. Ако аз съм дала нещо, проверявам, обсъждаме грешките.
Помагала съм, но не регулярно (ако не броя преподаването в 6 клас по математика, но то бе по принуда и мъчение и за двамата), основно около изпити или състезания или ако поискат помощ.
Всъщност малки промени в ДУ могат да повишат много резултатите. За мен основните проблеми там са организационни. Ако те се решат, ще останат малко къси клечки.

Leika_moja, никаква, за външна проверка, същото като олимпиадите, състезанията, НВОтата.

# 572
  • София
Desem, говорим за съпоставим набор от услуги в двата случая (ЧУ и ДУ), доколкото това въобще е възможно да се анализира. Тогава цената е напълно сравнима. А от тук нататък всеки преценява какво да “купи” от кошницата с предложения и дали да изръси торба пари. Занималнята например не е аналог на ЧУ, според мен. Трябва да се сравняват аналогични услуги.

# 573
  • в страната на чудесата
Не е така Десем. НВО служи за прием, олимпиада също.

# 574
Лейка, от потребител с много известен блог за образование. Предпоалгам всички говорят за едно и също лице.

В интерес на обективността фейсгрупата беше създадена от нея.

Коя фейсгрупа?

Всяко училище си има плюсове и минуси. Важното е тук да си говорим честно и за двете неща. А не да неглижираме и отричаме каквото не ни изнася. Когато си осведомен и за двете нямаш нереални очаквания и можеш да вземеш информирано решение.

# 575
  • в страната на чудесата
Г-жа Йорданка ли? Успокоих се. Реших, че предупреждението е от училището...

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 19:22 от Leika_moja

# 576
  • София
А преди 7-8 години /времето, за което Призма посочи, че в СС нивото на АЕ е било по-високо от КО/ в СС FCE се вземаше в края на 7-ми клас от А група /тогава бяха групи А, В и С/. Миналата година А и B група взеха FCE в първи срок на 7-ми клас /през декември/. За тази не знам, но от вас чувам, че вече се взема в 6-ти клас /предполагам, в края/. Та, училищата са по-склонни да вдигат нивото /малко излишно, според мен/, а не да го свалят /както твърди Ежко за КО Smirk /

# 577
Фандъкова ли? 😂

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 20:47 от Фран

# 578
  • в страната на чудесата
Ами то така да се каже нашият разговор е в тясната и специалност... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 579
Това КО кое е, моля?

# 580
  • София
Климент Охридски
https://saintkliment.com/

# 581
Навремето В2 го имаха в КО след четвърти клас. Мога да покажа сертификата на дребния.
Покажи го, моля те. Но и на двамата. Директно ти казвам, че не ти вярвам, че в КО се взема, или някога се е вземал  FCE в 4-ти клас.
Първо, не съм твърдял, че в КО са вземали FCE в 4-ти клас. Твърдя, че са имали знания на ниво В2.
Второ, имам сертификат само за малкия, защото го пуснах след 5-ти клас в СМГ да си припомни английския в AVO-BELL. От чиято електронна система  извадих долните скрийншоти (и позатрих името):

Какви сертификати и кога е вземал големия в КО не ме е интересувало. Но със сигурност той е по-добрият лингвист от двамата. Както е сигурно и че дребният не се е отличавал от средното ниво на английски в КО.,

Още нещо - бях го записал за курс ниво В1, но ми се обадиха и ми казаха, че:
а) ще си губи времето
б) имат опреснителен курс В2, но за възрастни (където и отиде)

Между другото рожденният му ден се падаше по време на курса. Подариха му пъпеш, с нарисувана ухилена физиономия. Smiley

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 23:42 от Ezhko

# 582
Ежко, това не е ли, че посещавал курс за Б2, а не че е защитил Б2? Защото съвсем не е едно и също. Отделно това не е истински сертификат, всяка школа издава такива листчета.

# 583
Ежко, това не е ли, че посещавал курс за Б2, а не че е защитил Б2? Защото съвсем не е едно и също. Отделно това не е истински сертификат, всяка школа издава такива листчета.
На втората страница има резултатите от финалния тест за нивото. А АВО-БЕЛ не е някоя си там школичка, издаваща хвърчащи листчета.

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 00:14 от Ezhko

# 584
  • София
Ежко, Joy ! Опитите ти да се извъртиш от недвусмислено изказано твърдение, както винаги, будят умиление.
Навремето В2 го имаха в КО след четвърти клас. Мога да покажа сертификата на дребния. Но даже при сегашните увеличени паралелки показват С1 в седми...

Горното е съвсееем различно от "имали са знания за В2 в 4-ти клас" по някакви си мои неясни и необяснени критерии, които само аз си знам. Под "В2 го имаха в КО след четвърти клас. Мога да покажа сертификат" не може да се разбере нищо друго, освен че в КО децата се явяват и вземат FCE /или подобен международно признат сертификат/ в края на четвърти клас. Което просто не е вярно и умишлено заблуждава четящите в темата, особено тези, които тепърва са изправени пред избор на училище.
Това, което си постнал от Аво бел не е сертификат за ниво на език, а удостоверява, че някой си е минал летен курс за ниво В2 в школата /една от многото/. Сертификати за ниво на владеене на език се издават от ограничен брой международно признати институции и само тези сертификати се признават от университети, работодатели и т.н. и това не е случайно. Всичко друго са точно листчета, издавани от някоя си школичка. Въпросното листче, ако е на сина ти, показва само, че е посещавал курс лятото преди 6-ти клас и в най-добрия случай към този момент е бил на ниво В1. А как ти си преценил, че в КО в края на четвърти клас имат ниво В2 ще остане мистерия за всички.
Това не е първият път, в който даваш заблуждаваща информация, което не е коректно и не ти прави чест.

Общи условия

Активация на акаунт