Отговори
# 255
Тази година си дадоха съвсем подробен списък с всички приети и след името на детето дали се е записало или се е отказало. Така, че няма как да е вярно допускането.

# 256
  • София
Скрит текст:
В таблицата за приети деца на СМГ си пише кои са приетите и отказали се, ако ги знаеш по имена децата от ЧУ можеш да провериш откъде са.
Много ти благодаря, не се сетих.
Хм. Интересно се получи.
Седемте деца, които не са се записали на първо класиране в смг са: 4 деца от ДУ, 2 от Питагор и 1 от Фр.лиц.
Излиза, че 5-те деца от СС са се записали в СМГ, но пък sanaka твърди, че не е имало обявени 5 свободни места в СС.

'Ми, след 1-ви клас бяха обявени по 1-2 места на випсук. Само за един випуск бяха обявени 3 места, но мисля, че не беше за 5-ти клас. Може някои от приетите деца да са освободили местата по-късно /след публикуване на съобщението за свободните места/.

# 257
  • София
О, разбира се, напълно е възможно. Просто дискусията беше за това дали много деца от ЧУ се местят в СМГ, а другото е второстепенно-дали са им обявили местата за свободни в съответното ЧУ.

# 258
  • София
Две места бяха обявени за прием в 5 клас в Св. София

# 259
  • в страната на чудесата
Ми може хората да си имат резерви и да ги поканят. Или да са решили да не запълват тези места. Може да са се разбрали ако не им хареса на децата, да се върнат Simple Smile всичко може да е...
Аз всяка година си мисля, че много деца от з ЧУ отиват в смг, но всъщност процентът им е доста малък. И на кандидатствалите и на приетите.
Все пак съм доста изненадана - 5 деца не са малко. Като кандидатстващите бяха повече. Мислехме, че се явяват за сверка на знанията. Поне такава легенда се носеше (омт съвпадна с някакви сертификационни изпити в СС и дадоха втора дата за децата, ходили на омт).

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 21:32 от Leika_moja

# 260
Все пак съм доста изненадана - 5 деца не са малко. Като кандидатстващите бяха повече. Мислехме, че се явяват за сверка на знанията. Поне такава легенда се носеше (омт съвпадна с някакви сертификационни изпити в СС и дадоха втора дата за децата, ходили на омт).
Аз уточних, че моята статистика е за деца от ЧУ изкарали 24т и повече на ОМТ.
В таблицата, която имам фигурират още деца от СС, КО, Обр.тех и други ЧУ с по-малко от 24т, но нито ми се рови повече кои и защо са, нито имам желание да анализирам, нито имам време за това.

# 261
  • София
7 кандидатстващи от 72-76 деца не са и никак много. Има хора, за които СМГ е единствена цел от раждането на детето и търсят добро училище до 4-ти клас. В ПУК на сина ми имаше такова дете - СМГ беше твърдо решение за родителите от самото начало.

# 262
7 кандидатстващи от 72-76 деца не са и никак много.
От СС ли?
Точно това уточних, че седем деца от СС са изкарали 24 точки и повече на ОМТ, а не че само 7 деца са кандидатствали от Света София.
Или аз не се изразявам правилно или не четете.
Тези точки биха им стигнали за прием в смг, понеже тази година балът не падна под 24 т.
Има и други деца от СС с по-малко точки/от 24/, но тези точки не биха им стигнали за въпросния прием. Колко общо са децата, кандидатствали в СМГ от СС, нямам информация, но са повече от седем със сигурност.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 22:40 от Фран

# 263
  • в страната на чудесата
Така е да, над 10 %.
От нашия клас и випуск с 13 деца, в друго училище (смг и пчмг) кандидатстваха 3. Което прави почти четвърт... та понеже ми е бутиков мащаба...
И все пак всяка година ли толкова много деца от СС правят опит да се преместят?

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 22:09 от Leika_moja

# 264
Фран, малко заблуждаваш с тези 24т. Има само 1 прието дете с 24т., но за сметка на това има неприето дете с 26т. Моето тълкуване на таблицата на приетите в смг е, че 27т. ти осигуряват прием, а между 24 и 26 ще ти трябва и помощ от предварителен рейтинг.

# 265
Фран, малко заблуждаваш с тези 24т.
Хахаха! Не. SmileТрябваше да тегля чертата на 24.5. Sweat Smile
Детето с 24 точки е от ДУ, не е обект на тази дискусия, но за всеки случай добавих и двете деца от ЧУ с тези 24т.
По официални данни 24 т. е долната граница от ОМТ.
Двете деца в моята статистика с по 24т са от КО и СС.
Общият брой на всички останали с 24.5+ от ЧУ е 42.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 22:28 от Фран

# 266
Не, на 27 Simple Smile

# 267
  • в страната на чудесата
Дали е 24 или 27 няма значение за този разговор Simple Smile

# 268
  • София
Ами, аз обикновено чета. Случва се да изпусна нещо, разбира се, но прочетох това:

Накратко: На ОМТ тази година се явиха 875 деца. 211 деца от тях изкараха 24 точки и нагоре, които биха им осигурили евентуален прием. Балът тази година за прием в СМГ не падна под 24.5 точки от ОМТ.

От тези 211 деца, 44 са от ЧУ, а именно:
Питагор-12, Света София-7, КО-4, БШ-4, ПБ-3, Веда-3, Обр.тех-2, Увекинд-2 и останалите училища имат по един представител: Меридиан22, Азбуки, Фр.лицей, ЧОУ Изгрев, Томас Едисън, ЕСПА, ЧОУ" П.Славейков"

Всички тези 44, без 2 деца от Питагор са подали заявления за участие в приема на СМГ.
На 7 деца от тях не им е стигнал балът за прием и са останали под чертата./по едно дете от ПБ, Обр.тех, БШ, Меридиан22, КО и две деца от СС.

Този ти пост говори за 7 кандидатствали деца. Нито от този, нито от следващите ти постове може да се направи извод, че са кандидатствали повече от тези 7 деца. Това, че едно дете се е явило на ОМТ, не означава непременно, че е кандидатствало в СМГ. Или аз нещо бъркам?

# 269
Отказвам се.Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт