Отговори
# 600
  • София
Преди 30-тина и малко повече дори години в езиковите гимназии не бяхме чували за серификати. Знанията си мерехме по това дали четем свободно неадаптирани книги, как пишем, слушаме музика и да разбираме The Voice of America (то пък не се и хващаше добре Simple Smile ).  Сега си имаме сертификати. Дали е едно и също - не мисля. Дали има значение - зависи от целите.

# 601
  • София
Така е... Сега има много голяма разлика всъщност между хора с С1 и С1, ама като няма друг измерител, какво да се прави.

# 602
  • София
Има бащи, които не знаят децата им в кой клас са, но пак са добри бащи. Има и такива, които като ги питаш на колко години са децата им, замлъкват, започват да пресмятат, и накрая пак грешно го казват, но са си топ татковци. Това по повод коментара, че то не било 4 клас, ама май не е и 5-ти, ще се окаже 6-ти. Аз от цялата дискусия схванах едно нещо - език се учи най-добре на правилното място. Ако ще е немски и сме в БГ - най-добре в Езикова гимназия с основен език - немски Grinning.

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 11:09 от Аш

# 603
Така е, и аз го потвърждавам, но за нас имаше Желязна завеса и не ни трябваха сертификати, защото така или иначе не можехме да учим или изобщо да се сравняваме с децата отвъд нея (разбира се, с някои малки изключения Wink). Сега основно за това служат, по мое мнение.

# 604
Ами същото е като с НВО - може да не показва реалните знания на децата, но е еднакво мерило за всички. Не че понякога и родителите не си въобразяват, че децата им са недооценени на изпита 🙂

# 605
Преди 30-тина и малко повече дори години в езиковите гимназии не бяхме чували за серификати. Знанията си мерехме по това дали четем свободно неадаптирани книги, как пишем, слушаме музика и да разбираме The Voice of America (то пък не се и хващаше добре Simple Smile ).  Сега си имаме сертификати. Дали е едно и също - не мисля. Дали има значение - зависи от целите.
Всъщност, и преди, и сега английските гимназии не дават сертификат за езика, както и немските без ДСД и лайстунг паралелките, както и френските, както и испанските, а трябва да се явиш на външен изпит и оценяване. Само че на нас преди не ни е трябвал, а сега им трябва, най-вече ако искат да учат навън.
Има бащи, които не знаят децата им в кой клас са, но пак са добри бащи. Има и такива, които като ги питаш на колко години са децата им, замлъкват, започват да пресмятат, и накрая пак грешно го казват, но са си топ татковци. Това по повод коментара, че то не било 4 клас, ама май не е и 5-ти, ще се окаже 6-ти. Аз от цялата дискусия схванах едно нищо - език се учи най-добре на правилното място. Ако ще е немски и сме в БГ - най-добре в Езикова гимназия с основен език - немски Grinning.
Въпросът е, че ако това е вярно и е след 6-ти, а не след 5-ти клас, това е още една цяла година с обучение по английски. Една година е едно ниво, а може и повече. Изобщо не е същото като след 5-ти, и още по не е същото като след 4-ти, откъдето тръгна Ежко. Малко като в приказката "Посмали, Манго!"

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 10:48 от Анонимен

# 606
Въпросът е, че ако това е вярно и е след 6-ти, а не след 5-ти клас, това е още една цяла година с обучение по английски. Една година е едно ниво, а може и повече. Изобщо не е същото като след 5-ти, и още по не е същото като след 4-ти, откъдето тръгна Ежко. Малко като в приказката "Посмали, Манго!"
Погледни го от друга гледна точка - това са 2 изгубени години в СМГ, които е наваксал в АВО 🙂 Жалко е, ако наистина Ежко няма представа от сертификати и подвежда и децата си. Защото бившите съученици на малкия му син, които нямаха С1 от миналата година, се явиха през юни и взеха.

# 607
  • София
Санака,
Вън от всякакво съмнение, дребният е повишил драстично нивото си на английски в 5-ти клас на СМГ Joy
A AVO-Bell, които са сертифициран кеймбридж тестови център и сертифицирана от кеймбридж институция за подготовка на преподватели по английски от декади насам, не могат да дадат валидна оценка на финалния тест за нивото на ученика по европейската скала.
Буквояд. Но не и когато тълкуваш чуждите мнения, както ти отърва.

Ежко, на мен няма какво да ми отърва в случая. Но има голяма разлика между мнение и факт. А ти често представяш мненията си за факти. Така е и в случая. В КО имат В2 в 4-ти клас е твърдение за факт - невярно твърдение. Синът ми изкара интензивен курс за В2 преди 6-ти клас и според мен е стигнал това ниво още в 4-ти клас е мнение и всеки може да го оцени като такова. Не представяй мненията си под формата на факти, за да спят спокойно буквоядите.  Joy

# 608
  • София
Преди 30-тина и малко повече дори години в езиковите гимназии не бяхме чували за серификати. Знанията си мерехме по това дали четем свободно неадаптирани книги, как пишем, слушаме музика и да разбираме The Voice of America (то пък не се и хващаше добре Simple Smile ).  Сега си имаме сертификати. Дали е едно и също - не мисля. Дали има значение - зависи от целите.
Всъщност, и преди, и сега английските гимназии не дават сертификат за езика, както и немските без ДСД и лайстунг паралелките, както и френските, както и испанските, а трябва да се явиш на външен изпит и оценяване. Само че на нас преди не ни е трябвал, а сега им трябва, най-вече ако искат да учат навън.
Има бащи, които не знаят децата им в кой клас са, но пак са добри бащи. Има и такива, които като ги питаш на колко години са децата им, замлъкват, започват да пресмятат, и накрая пак грешно го казват, но са си топ татковци. Това по повод коментара, че то не било 4 клас, ама май не е и 5-ти, ще се окаже 6-ти. Аз от цялата дискусия схванах едно нещо - език се учи най-добре на правилното място. Ако ще е немски и сме в БГ - най-добре в Езикова гимназия с основен език - немски Grinning.
Ами не е същото, много ясно. Аз и първия път не повярвах, че В2 се взима в края на 4 клас. Просто ми стана смешно как мъжете са над детайлите понякога - къде умишлено, къде съвсем неволно.

# 609
Просто ми стана смешно как мъжете са над детайлите понякога - къде умишлено, къде съвсем неволно.
Точно. Затуй сме ние жените да им набиваме канчетата, я вкъщи, я тук, я другаде. Sweat Smile
И друг път съм улавяла Ежко, че е неточен, но като цяло е добронамерен и повечето му постове са в десятката.Smiley

# 610

Твърдо стоя за това мнение. Мъжете имат много по различно мислене от нас жените. И хич не се задълбават в такива подробности. В кой клас..дали 4, 5 или 7.
Еле пък в подробности в които влиза Русалка само за да поясни как не е в идеалната точност.
Приемете, че Еж има положително отношение към училищата ма децата. И какво по-хубаво от това! Мъжка му работа....ама положителна Simple Smile

# 611
Всички сте се вторачили в тези езици, все едно това е критерий номер едно , за да се развиеш в живота.
А това е само началното стъпало, за да се вреди чавето в чужбински университет.
И тогава вече идва везната и тя не касае езика, който за други е матерен. И за да има ефект от твоите университетски знания, ти отиваш на съревнование на различно ниво. И не са достатъчни 3- те-5 те или колкото години в университета и добрия език. Ако искаш наистина да успееш, е нужна и друга добра основа от училищното образование ( различна от знанията за език).
а вие колкото искате си дъвчете В- та и С- та

# 612

Твърдо стоя за това мнение. Мъжете имат много по различно мислене от нас жените. И хич не се задълбават в такива подробности. В кой клас..дали 4, 5 или 7.
Еле пък в подробности в които влиза Русалка само за да поясни как не е в идеалната точност.
Приемете, че Еж има положително отношение към училищата ма децата. И какво по-хубаво от това! Мъжка му работа....ама положителна Simple Smile
Това може би се отнася за 99% от мъжете - тези, които не пишат в бг мама и са оставили "подробностите" на мамите. Тукашните татковци са друга бира. Изказват се компетентно.

# 613
  • София
Да си има позитивна нагласа Ежко, кой ще го спре. А и не трябва, всеки е свободен да харесва каквото и колкото иска. Нима другите обаче нямат такива позитивни нагалси, нима буквоядът Санака не е доволна от СС?  Или ти от Питагор?Или Стефан от АК? И още ред примери..Ама не подвеждате с "факти", за да оборите тези с деца в ДУ. Простичко е Simple Smile, с или без детайли. И в Ак бяха учили интеграли, диференциали и комплексни числа според друг Ежков  "факт".

Да, Россс, езикът, дето толкова се гони с тези нива  и сравнения кой е по -по-най, с отиването навън след 12 клас  се превръща в средство. И са нужни много други знания и умения, за да вървиш напред, И дори някой да е  с доста по-добър английски, това ще му е в помощ в първите месеци само. Друг, с малко на магия хванато С1  ще се оправи пак в англоговорящата среда, няма къде да ходи. Но който и от тях да има пропуски и дупки в другитенеща -  английският няма да го топли и да му помогне.

# 614
  • София
Погледни го от друга гледна точка - това са 2 изгубени години в СМГ, които е наваксал в АВО 🙂 Жалко е, ако наистина Ежко няма представа от сертификати и подвежда и децата си. Защото бившите съученици на малкия му син, които нямаха С1 от миналата година, се явиха през юни и взеха.

Годината е 2015, т.е. след 5 клас.

Не ги мисли децата на Ежко, преди броени месеци малкият му син си взе PSAT-а в 99-тия персентил.

Общи условия

Активация на акаунт