За тези, които четат любовни романи № 33

• 56 801
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
Кой четеше Карън Роуз - Минеаполис? Почнах преди 2-3 дена Ням писък - в превод - иии нещо като нищо, бая време ще я бутам. Не ми върви и това си е. Предните ми харесват, на тази зациклих. Изнервя ме тази Оливия, за нищо не става.

Здравейте, включвам се и аз в тази тема, която следя от известно време, но в която досега не бях писала. Нямаше как обаче да пропусна да отговоря на evencee, на въпроса за Ням писък.

Evencee, аз чета Карън Роуз от години, може би откакто официално излезе четвъртата и книга, и постепенно тя се превърна в един от любимите ми писатели. Прочела съм всичките и книги, и с нетърпение чакам излизането на всяка нова. Следващата ще е Into the dark, с дата на издаване 26 Нември, и мисля, че това ще е едно от нещата, които ще ме крепят да не изпадна в депресия след края на лятото Wink
Но да се върнем към Ням Писък, това е най-любимата ми книга на Карън Роуз. Чела съм я може би 7-8 пъти от издаването и насам, и продължавам да се връщам към нея, когато имам нужда от нещо, което да ме изкара от скучното ежедневие, но нямам друга книга, която да ми държи интереса.
Незнам до коя страница си, но за поведението и на Оливия и на Дейвид си има причини, и мисля, че когато разбереш за тях, както и за връзката им досега, ще ги разбереш по добре като персонажи.
Макар че книгите на Карън Роуз не са пряко свързани и могат да се четът в разбъркан ред, аз бих ти препоръчала да прочетеш първо Nothing to Fear, Count to Ten, и I Can See You (чета книгите и на Английси и не съм сигурна как ги превеждат на Български, за което моля да ме извиниш). Тези книги ще ти помогнат да разбереш предисторията на Дейвид и Оливия.
Дано и преводът е добър, защото за съжаление доста често много неща се губят в превода и книгата не се усеща така както авторът е искал да я представи.
Като цяло романтичният аспект на историята в Ням Писък, както и персонажите на Дейвид и Оливия се доближават много до моят идеал (ако има такова нещо Wink ) в този жанр. В тази история има от всичко по малко, приятелство, доброта, неразбирателство, тревога, тайни от миналото, втори шанс и разбира се голяма любов! За разлика от много други книги в този жанр историята, която Карън Роуз разказва е доста реалистична и близка до живота, който познаваме, което лично на мен ми допада изключително! Това ми помогна да се "поставя" на мястото на Оливия ( а от части и на Дейвид:-) ) и да разбера по-добре действията им, както в предишните книги (в които те бяха странични персонажи) , така и в тази.
Много се надявам, да дадеш още един шанс на тази книга и да ти харесе поне една десета от колкото се харесва на мен Wink

Последна редакция: пн, 26 авг 2019, 10:59 от MACCA82

# 331
MACCA82, мерси за изчерпателния отговор. На около 40% от книгата съм и усещането ми за момента е, че е прекалено разтеглена. Оливия продължава да ми е антипатична, просто не я харесах от началото и досега не ме затрогва. Преводът е добър, няма глупотевици, но на моменти смисъла го няма. Ще я продължа така. Интересни ми станаха Бри и Барлоу като персонажи, но все още май няма книга за тях - ще чакаме.

# 332
MACCA82, мерси за изчерпателния отговор. На около 40% от книгата съм и усещането ми за момента е, че е прекалено разтеглена. Оливия продължава да ми е антипатична, просто не я харесах от началото и досега не ме затрогва. Преводът е добър, няма глупотевици, но на моменти смисъла го няма. Ще я продължа така. Интересни ми станаха Бри и Барлоу като персонажи, но все още май няма книга за тях - ще чакаме.
evencee, за Бри и Барлоу те разбирам Simple Smile За съжаление за тях още няма книга и не е обявено дали ще има някога. Четах преди време едно интервю с Карън Роуз, в което я питаха кога и дали ще има книги за Toм Хънтър (племенникът на Дейвид), Изи (сестрата на Стиви Мазети от Watch your back, дано не и бъркам името), Бри и много други и тя каза, че има дълъг списък с персонажи, които и се въртят в главата и и често "те сами" решават кога ще е тяхният ред, и каква ще е тяхната история. Доколкото знам, само за Том е потвърдено, че ще има книга и то скоро.

Но това, което ти написа за Бри и Барлоу ме  накара да се замисля, че може би част от причинта да обичам толкова Ням Писък, е че вече познавах и харесвах и Дейвид и Оливия от книгите, в който те бяха съпътстващи персонажи (мисля, че ги споменах в предишният си пост). И когато разбрах, че ще се съберът като двойка, вече нямах търпение да прочета историята им.

Незнам, сега ще видим дали има резон в тази теория, защото следващата книга на Карън Роуз, ще е за Д-р Дани и Дизел, които присъстваха в последите и 3-4 книги и които също харесвам много като персонажи!

При всяко положение, ще се радвам да ми кажеш искренното си мнение за Ням Писък, ако успееш да я прочетеш докрай. Също така и да споделиш някоя твоя любима книга в жанра, защото сега аз съм в търсене на какво да прочета Simple Smile

Последна редакция: пн, 26 авг 2019, 15:04 от MACCA82

# 333
При всяко положение, ще се давам да ми кажеш искренното си мнение за Ням Писък ако успееш да я прочетеш докрай. Също така и да споделиш някоя твоя любима книга в жанра, защото сега аз съм в търсене на какво да прочета Simple Smile

Ще я прочета, разбира се, но малко се затутках при все че в началото не ме грабна.
Единствената авторка, която се доближава, поне за мен, е другата Карън - Робърдс. От нея започнах и доста по-късно открих Роуз. Айрис Йохансен също има няколко книги добри съспенс. Сандра Браун в последните си години също. Безромантичните трилъри обаче /предимно полицейски и съдебни/ са ми стихията, там ако почна изброяване не мога да се спра. Satisfied
О, и като казах Сандра, някой чете ли вече новата книга Ярост - да сподели мнение?

# 334
Започнах "Господинът",  в началото съм и през цялото време се чудех на какво ми напомня сюжета. Ами на "Всичко е любов" и героя на Колин Фърт, който се влюбваше в чистачката. Той какво си мисли, тя какво си мисли, забавни ситуации, само че той беше писател. Продължавам, дано да ме изненада книгата.

# 335
MACCA82, сетих се за тези две книги на Джесика Хол, доста сходни с Ням писък. https://www.goodreads.com/series/86384-gamble-brothers

https://www.goodreads.com/book/show/47127478-christmas-in-july?a … ;from_search=true
А това е едно бижу, което от вчера чета паралелно. За който иска нещо смешно и обича животните, повече няма да издавам.

# 336
  • София
https://www.goodreads.com/book/show/17377032-bad-things Започнах това без сериозни очаквания, а накрая се оказа, че очите ми се затварят, но не мога да я оставя. Преди време бях чела другата поредица на авторката – "Във въздуха", която е по-известна, но на мен засега тази ми харесва повече.

# 337
На последната издадена от Скорпио Синдром-а съм и ще чакам с нетърпение селдващата. Имаше 1-2 смотани момента, но като цяло поредицата е добра. Препоръчвам! https://www.goodreads.com/series/152990-scorpius-syndrome
Това https://www.goodreads.com/series/259692-the-vault-collection някой чел ли го е?

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 12:21 от ShySun

# 338
Днес ще добутам Котънблум, първата част. Не  е лоша, но не е книга, която да ме кара да не мога да спра да чета и да използвам всяка свободна минута за четене.Чудя се дали да чета сега за Регън и Сойер, историята им ми стана интересна, ще има известна интрига, но...много се задълбах с прекалено еднотипни четива. Ще сменя с нещо по-сериозно и после ще се върна към историята.

# 339
Аз също съм на мение,че първата книга от поредицата Котънблум не е нищо особено.На моменти дори ми беше доста скучна и поради тази причина се отказах да чета останалите книги от тази поредица.

# 340
  • Плевен / София
При всяко положение, ще се давам да ми кажеш искренното си мнение за Ням Писък ако успееш да я прочетеш докрай. Също така и да споделиш някоя твоя любима книга в жанра, защото сега аз съм в търсене на какво да прочета Simple Smile

Ще я прочета, разбира се, но малко се затутках при все че в началото не ме грабна.
Единствената авторка, която се доближава, поне за мен, е другата Карън - Робърдс. От нея започнах и доста по-късно открих Роуз. Айрис Йохансен също има няколко книги добри съспенс. Сандра Браун в последните си години също. Безромантичните трилъри обаче /предимно полицейски и съдебни/ са ми стихията, там ако почна изброяване не мога да се спра. Satisfied
О, и като казах Сандра, някой чете ли вече новата книга Ярост - да сподели мнение?
+1
Все още не съм я прочела , но четох добри отзиви за книгата. Утре я започвам.

# 341
Аз прочетох втората от "Котънблум", тази за Регън и Сойер. По диагонала я минах. Първите 50 страници четох наред, после взех да прескачам. И грам не можа да ме заинтригува.
Само на глупави любовни романи попадам в последно време. Мисля, че ще  разпусна с нещо приятно, пък то все пълни бози. Не тръгвам с големи очаквания за нещо "уау", но все пак искам да е що годе добре замислена и добре написана история.

# 342
Току що видях това https://www.ozone.bg/product/kradets-na-tseluvki/ и съм страшно щастлива, че бг издателство започва да издава една от най-любимите ми авторки. А и книгата е страхотна.

# 343
Котънблум първата и на мен ми беше отегчителна и другите две не е ясно кога ще видят бял ден.
Ларк Коув също. Пълни бози.
На мене ми се чете нещо - каквото се случи във Вегас ... Преди време бях чела една за двама непознати, натряскаха се в един бар, ожениха се и на сутринта изненада. После тръгнаха уж да се развеждат и т.н. Та, нещо такова пак искам. Някакви идеи?

# 344
  • Разпиляна във въображението
На английски четох такова. Ожениха се там, защото братът беше изпратил хора след нея, за да си изплати дълговете, а той имаше бивше гадже, което е настоящо на брат му. Лека и неангажираща, плюс малко хокей.

Общи условия

Активация на акаунт