СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 27 997
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
за какви дрехи питаш? Бебешки или за нас?

# 121
Хахах, и аз веднага мисля за дрехи за нас. Колко съм зле. Иначе бебешки взехме 0-1 месец и 0-3. Най-малките

# 122
Аз съм взела малко 50ти номер и 56. И малко 62 имам. Но бройките трябва да увелича. Честно казано тези 50ти номер не знам дали не са грешка. Като гледам бебетата мн бързо ги израстват или са си им малко от раждането. Ама ще видим

# 123
Здравейте и от мен! Hug

Чета ви още от първата тема, но чак сега се реших да се присъединя към вас. Надявам се приемате нови попълнения Blush
Терминът ми е за 15.09., очакваме момиченце. Gift Heart като това ми е първа бременност.
Засега всичко върви нормално, следящата ме лекарка имаше притеснения за скъсяване на шийката, но към момента овладяхме ситуацията, надявам се да е така до края.
Пия Витамин Д, Б 12, Б6, Омега 3, Протеин за бременни, мета фолиева, селен, а от скоро и Алеракт. Отделно Желязо и Билкова кръв, та и аз ходя с една кутийка хапове и график кое кога да пия..
В края на миналия месец лежах в болница за издаване на болничен и не знам дали леглото ми беше неудобно, или три дни лежах в кофти поза, но откакто ме изписаха едва се движа. Боли ме кръста, като болката отива към левия крак, почнах да правя упражнения за кръст и има някакво облекчение, но въобще не мога да се разхождам продължително. Някоя от вас има ли подобни оплаквания?

Бебешки дрешки не съм купувала още, мислех да поръчвам от Next, но може би ще изчакам още малко. Не мога да преценя по колко от размер, кой размер и въобще какъв тип дрешки, доста ми е объркано .. Sweat

# 124
За бебешки дрехи имах впредвид..почвам да се заглеждам вече.
Че тепърва ще пазаруваме, все още нищо не сме взели

# 125
  • Sofia
По принцип 56 мислех всичко да взема, обаче една колежка ме затрупа с дрешки и май няма много какво да купувам. Лошото е, че не пише размера на етикетчетата им и не знам как ще се ориентирам, изглеждат разнообразни големини.

# 126
Еленчето, добре дошла! Лека бременност и по-малко хапове! Simple Smile
За болката не мога да дам отговор. (Без да се плашиш, да споделя, че когато ми откриха дисковите хернии преди 11 години, не ме болеше кръста, а точно по продължение на крака, явно от прищипан нерв. Не вярвам при теб да е това.)
Някой беше питал за групата във Фейсбук - пишете на praskovka30.

Мина ми изследването за кръвно-захарен профил. Сутринта взеха венозна кръв на гладно, след това 2 пъти (12ч и в 15:30ч) от пръстите. Резултатите ми са: 4,5mmol/l; 12ч - 5,47; 15:30ч - 5,45. Simple Smile

# 127
Бебешките дрешки ги купих размер 50 и 56, но ми се струва,че размер 50 беше излишно да купувам, но доста майки ми казахада си взема и такъв размер.

# 128
  • София
За бебешките дрешки много зависи от бебчето. Няма как да знаем от сега дали ще ни трябва размер 50, въпреки че ако бебето върви по-едро още от сега е някакъв ориентир.
Дъщеря ми се роди 2860г и размер 50 ми влязоха в употреба (но за около 2 сесмици Grinning ). Обаче пак си бяха от полза за този период, защото в 56 направо се губеше. Синът ми се роди 3660г и не само че размер 50 не ги ползвах, но на 3 месеца вече му обличах размер 74 (за 9 месеца), а на годинка и половина тежеше 17 кг. Сега е на 3 и 9 месеца и тежи 18-19 кг и на ръст не се отличава от дечицата от групата му в детската градина, а кака му тежи от около 2 години с 2 кг по-малко от него и носят един и същи размер дрехи.

# 129
А от този английския Next ли мислите да поръчвате? Какви са условията за доставка, знаете ли?

# 130
А от този английския Next ли мислите да поръчвате? Какви са условията за доставка, знаете ли?
Аз не знам.
Но в София, в мол Парк център (до метростанция Европейски съюз) има магазин Next children.

# 131
Здравейте!
Може ли някоя опитна мама да сподели какво точно представляват тези контракции Бракстън Хикс и как да ги позная?
Извинявам се, ако звуча глупаво.
Благодаря предварително.

# 132
Diin321, Бракстън Хикс са нерегулярни и обикновено неболезнени контракции. Аз лично не съм ги изпитвала, но ги описват като стягане на корема.

Относно дрешките, аз също не съм решила. Дъщеря ми се роди 3200 гр., 50 см., на един месец вече беше 54 см. и реално първите бодита с размер 50 почти не ги е носила. От друга страна тези 56 щяха да са й големи, та мисля да взема по малко и от двата размера. Next има и в МОЛ-а на Стамболийски в София, много ми харесват. Каката тамън излиза от тяхната номерация, та живот и здраве, номер 2 ще застъпи Simple Smile

# 133
Една мама от скоро ми каза, че цените от физическите магазини в София на Некст не са като от английския им сайт. Затова питам. Но 60 лв. поръчка и доставката е безплатна. Това разбрах

# 134
  • София
Аз не съм наясно с поръчката от английския сайт на Некст. Магазин има и в Ринг мола в София.

За Бракстън-Хикс контракциите - имам ги рядко, не всеки ден. През деня не съм имала, а само понякога вечер, особено ако не мога да заспя. Усещам ги като безболезнено стягане, сякаш дори ми се затруднява дишането леко, не мога да го опиша точно. Но минава бързо. Издутината на корема ми става на едно място и е по-твърд.

Общи условия

Активация на акаунт