СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 27 991
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Момичета да се включа аз за  крампи. Тази сутрин беше ад. Още не съм станала от леглото и като ме заболя левия крак. Няма спиране. Толкова силна болка досега съм нямала. И продължителна.
Вие имате ли и как се борите с болката(масаж,мазило, раздвижване)? Какво ги предизвиква според вас? Много стоене прави или? Да спомена, че пия Магнерот 3х1.

# 91
  • Пловдив
Можеш да увеличиш магнерота. Моят АГ ми е казвал, че мога да го увеличавам до 6 на ден постепенно. За мазила не знам.

# 92
Аз си мажа краката с магнезиево олио и определено има ефект. Иначе моментно като се схванеш трябва да обърнеш пръстите на стъпалото навън. Ако има някой при теб най-удобно е да ти ги обърне с ръка и да задържи така със силен натиск докато те освободи. Когато съм сама стъпвам на пода на пръсти и натискам колкото мога.

# 93
Аз хубаво я похвалих, но не я намирам в бг сайта... Явно още не са я пуснали в България. Sad
Изглежда бая розова на снимката, но е повече към бежово. Аз съм 170см и ми е точно до коляното.
Момичета, роклята вече можете да я намерите и в Бг магазините.  Simple Smile
https://orsay-fashion.bg/product/roklya-890

# 94
Момичета за крампи помага да се хванете за нещо метално, например вилица или лъжица. Свекър ми има от години крампи и от него го знам, той спи с лъжица под възглавницата. Аз все още нямам и не съм го изпробвала на себе си, но не пречи да се опита 😊

# 95
И аз получавам мускулни схващания, особено сутрин като се събудя и искам да се изпъна в леглото, веднаха ми се схващат прасците и трябва да се изправя, за да ми мине. Ужасно е! Иначе пия Магнерич 500 мг по 1 на ден, но явно трябва да го увелича, че и схващания в корема получавам понякога. Може да си взема и магнезиево олио, да видим дали ще се подобри положението.

Някой ходи ли на лекции за бременни, да похвалите някои в София? Мисля да отида на някои, но се чудя къде ..

# 96
И аз получавам мускулни схващания, особено сутрин като се събудя и искам да се изпъна в леглото, веднаха ми се схващат прасците и трябва да се изправя, за да ми мине. Ужасно е! Иначе пия Магнерич 500 мг по 1 на ден, но явно трябва да го увелича, че и схващания в корема получавам понякога. Може да си взема и магнезиево олио, да видим дали ще се подобри положението.

Някой ходи ли на лекции за бременни, да похвалите някои в София? Мисля да отида на някои, но се чудя къде ..
Аз посещавах лекциите в Токуда, харесаха ми.
В момента посещавам всяка сряда от 11ч до 13ч лекциите на ак. Елена Василева. Те се провеждат в ресторант Флоранс в Люлин, това е с/у Мега мол.
Много готина и позитивна, личи, че си обича работата. Там е с предварително записване, да знаете. Ако се интересувате, напишете във ФБ - училище за родители Ма-Ма.
Това е, дано съм била полезна. 😊

# 97
Чета тук, но пиша повече в фейсбук групата. Сега съм в 24 седмица, качени 5,5 кг. Правих изследване за гестац.диабет - нямам /преди 6 години с близнаците - имах и бях на строга изключваща захар и брашно диета/, околоплодните са ок, преди време имах няколко дни стягания на корема, спред мен, контранции - сега нямам и то от доста време - лекарката ми забрани да си пипам корема и спазвам предписание колкото мога, но понякога като почне да рита - слам ръката без да го мисля.

Пия магнезий, но пак ми се получават схващания на прасеца, много са ми неприятни тези мускулни крампи.

Аз пия по едно кафе на ден, сутрин,  гледам да не е прекалено силно или дълго.

Колан за бременни носех с близнаците един на Анита, сега доктора ми  каза, че такова нещо не препоръчва нито за бременност, нито за след раждането...вероятно за близнаци или огромен корем с болки в кръста би предложил, но каза, че за нормално протичаща бременност - няма нужда.

Сенната хрема ми е във вихъра, но освен физеологичен в носа и често миене на лицето не взимам нищо. Понякога ме сърби гърлото, кихам по много и ми се запушва носа. Появи се много късно, вероятно заради дъждовете - чака началото на юни, обикновено и целия май съм така, ама този път ме пропусна с ранната част.

Имам някакво леко течение - ту прозрачно, ту бяло, ту кремаво, ту жълто, на няколко пъти се притесних, че беше много течно, все едно съм се напишкала, ама няколко пъти така - по малко. Пускам си регулярно изследвания - чисти са, ще продължавам да следя урина и секрет, дано се запазят чисти до края.

# 98
Ехо един въпрос- започнах да усещам лека, но постоянна и дразнеща болна ниско долу в областта на/над срамната кост. Не мога да я определя от къде точно идва болката - от кост ли, от мускул, от някаква връзка. Това ли е тази пубисна болка от разтваряне на костите? За пръв път съм бременна и отново се чудя какво е пък това....

# 99
Момичета, на кого трябва да пиша за включване във ФБ групата?

Дес, из имам такава болка, вдясно около или самата кост ме боли. В четвъртък съм на преглед и ще питам, но предполагам, че е нормално.

# 100
Чета тук, но пиша повече в фейсбук групата. Сега съм в 24 седмица, качени 5,5 кг. Правих изследване за гестац.диабет - нямам /преди 6 години с близнаците - имах и бях на строга изключваща захар и брашно диета/, околоплодните са ок, преди време имах няколко дни стягания на корема, спред мен, контранции - сега нямам и то от доста време - лекарката ми забрани да си пипам корема и спазвам предписание колкото мога, но понякога като почне да рита - слам ръката без да го мисля.

Пия магнезий, но пак ми се получават схващания на прасеца, много са ми неприятни тези мускулни крампи.

Аз пия по едно кафе на ден, сутрин,  гледам да не е прекалено силно или дълго.

Колан за бременни носех с близнаците един на Анита, сега доктора ми  каза, че такова нещо не препоръчва нито за бременност, нито за след раждането...вероятно за близнаци или огромен корем с болки в кръста би предложил, но каза, че за нормално протичаща бременност - няма нужда.

Сенната хрема ми е във вихъра, но освен физеологичен в носа и често миене на лицето не взимам нищо. Понякога ме сърби гърлото, кихам по много и ми се запушва носа. Появи се много късно, вероятно заради дъждовете - чака началото на юни, обикновено и целия май съм така, ама този път ме пропусна с ранната част.

Имам някакво леко течение - ту прозрачно, ту бяло, ту кремаво, ту жълто, на няколко пъти се притесних, че беше много течно, все едно съм се напишкала, ама няколко пъти така - по малко. Пускам си регулярно изследвания - чисти са, ще продължавам да следя урина и секрет, дано се запазят чисти до края.

Може ли да те попитам, при първата ти бременост когато са установили гестационен диабет, имаше ли проблем с водите, да са към по-Горна граница например?

# 101
Ехо един въпрос- започнах да усещам лека, но постоянна и дразнеща болна ниско долу в областта на/над срамната кост. Не мога да я определя от къде точно идва болката - от кост ли, от мускул, от някаква връзка. Това ли е тази пубисна болка от разтваряне на костите? За пръв път съм бременна и отново се чудя какво е пък това....

Да, това е. Избягвай движения с пренасяне на тежестта на един крак, старай се да държиш тежестта си централно разпределена при ставане, сядане на стол, лягане на легло. Позата ти за спане трябва да е с успоредни крака, за да не се получава изкривяване и разбалансиране на целия таз. Ако болката не изчезне, се посъветвай с физиотерапевт за бременни Simple Smile той ще ти даде най-правилните съвети как да оправиш проблема преди да е станало бебето по-голямо и да боли повече.

# 102
Момичета в 25г.с  съм. В петък се събудих със страшен световъртеж. Мерих кръвното - перфектно. Станах едвам едвам. И забелязах че когато се движа, вървя или седя се чувствам добре. А като легна ми се вие свят особено когато се въртя в леглото от една страна на друга. В четвъртък съм на преглед и ще давам кръв за ПКК. Случвало ли ви се е подобно нещо?

# 103
Здравейте, включвам се за магнезия. Моята лекарка ми е изписала Биолектра 300 на твърди капсули - води се най-силен и усвояващ се от организма. Откакто го пия, не съм имала проблем! Но имайте предвид, че не трябва да се пие заедно с желязо и калций като добавки - трябва да има интервал от приема. Wink

# 104
Момичета в 25г.с  съм. В петък се събудих със страшен световъртеж. Мерих кръвното - перфектно. Станах едвам едвам. И забелязах че когато се движа, вървя или седя се чувствам добре. А като легна ми се вие свят особено когато се въртя в леглото от една страна на друга. В четвъртък съм на преглед и ще давам кръв за ПКК. Случвало ли ви се е подобно нещо?

Случва ми се почти всяка пролет/лято при смяна на сезоните, водят го позиционен световъртеж и отшумява с времето. Може да приемаш Дименхидринат (консултирала съм се с невролог за това).

Общи условия

Активация на акаунт