СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 725
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Дами, в последния публикуван материал за Пловдив пише, че работите се пращат до София за засекретяване, сканират се и се връщат в РУО Пловдив за проверка на две места. Аз също мислех, че ще се проверяват разхвърляно. Може би за някаква друга проверка ще се връщат.

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 12:08 от aniK

# 481
Би трябвало да се връщат не след сканирането, а след разсекретяването.
90. Предаване на папките с разсекретените изпитни работи, идентификационните бланки и протоколите по т. 88 с приемно-предавателен протокол от председателя на КЗРИР на председателя/заместник-председател на РКОПНВО.
КЗРИР - комисия за засекретяване и разсекретяване на изпитните работи.
РКОПНВО - районна комисия за организиране и провеждане на НВО.
Един притеснителен момент е този, че КЗРИР се назначава със заповед на д-р Кастрева, а всички знаем какво сътвори една друга комисия, назначена с нейна заповед, през миналата година. Simple Smile

# 482
  • София
Мен все още ме притесняват и евентуални грешки при сканирането, които може да са в ущърб на децата! Но няма какво да направим и по двата въпроса. Аз затова и не мисля да ходим да си гледаме работите, защото ако констатираме нещо такова, няма никакво значение, оценката не може да се промени!
Какви грешки при сканирането те притесняват?

Ако има съществено размминаване между очакван и реален резултат, аз бих отишла да видя работата. Имало е случаи на разменени работи, а такива грешки /както и неправилно сумирани точки например/ се поправят, съответно и оценката /точките/.

# 483
  • Бургас
Нашата учителка по БЕЛ,която ще е проверяващ на НВО,най-редовно не е сумирала вярно точките от пробните които правят.Винаги ги дава на децата за проверка,и да не ви казвам какъв процент от тях се връщат при нея за промяна на оценката.Ей сега вече се ошашках и аз.

# 484
  • Бг-мама
Спокойно момичета , всичко ще бъде наред и с работите на децата и с точкуването. Дай Боже ! Praynig
Повече трябва да ви притеснява колко вярно класиране ще пуснат мончовците и колко пъти ще го пускат. Joy Joy

# 485
Дидева, доуточняват се детайли. Какво означава това, не знам, мога само да предполагам - новостите за тази година.

Мене ме притеснява вече какво ли не. Гледам детето да стои далече от мене колкото може, да не вземе да прихване.

# 486
Надявам се да няма разминаване между очаквани и реални точки, но мисля да ходя да видя работата по БЕЛ. Обаче аз като не мога да смятам добре наум, а не е разрешено да се водят записки, как да видя погрешно сумираните точки, евентуално?

# 487
Би трябвало електронната система поне да може да смята вярно.
Проверка на постъпилата в системата информация за отбелязаните отговори на въпросите с избираем отговор и нанасяне на корекции, ако софтуерният продукт неправомерно е регистрирал отговор като отбелязан от ученика, както и в случай, че няма маркиран от скенера отговор/няма отбелязан от ученика отговор/има повече от един маркиран от скенера отговор/има повече от един отбелязан от ученика отговор.
Срещу всеки баркод системата отразява точките на всеки от двамата оценители на задачите с отворен отговор (за номера на съответната задача) и задачите в свитъците за свободен отговор.
Срещу всеки баркод системата отразява окончателните точки.

# 488
Когато се гледат работите, поне досега, няма никакви точки отбелязвани, тук там подчертана дума в преразказ и това е.

# 489
Хора, създавате напрежение в и без това изтерзаните седмокласни майки. По- ведро ако обичате! 😀😊

# 490
Знам, че имам увредено мислене, но какво препятства софийската комисия да допълни с отразяване на кръстче непопълнени отговори на чийто тест следва? Почерк няма да се имитира, но кръстообразното отразяване не подлежи на проверка за авторство.

# 491
Шарлот, Дидева е Спецът, не съм чела процедурите им.
Но досега (преди бакодчетата) си мисля, че се отваря идентификационната бланка, дава ѝ се фиктивен номер, който се полага върху изпитните материали, които не се отварят.
Сега като има баркод, нищо не трябва да отварят.

Мислете позитивно Wink без конспирации.
Ако искате (зависи от детето - може да не иска да гледа повече след изпитите) - сверете отговорите на детето с ключа, сумирайте приблизителен общ сбор точки.
И чакайте търпеливо  Peace

# 492
Не мисля, че ще има проблем с дописване , слагане на кръсче, точка и т.н. нали сега ще ги сканират  и ще се проверяват сканираните работи на децата.

# 493
За мен документът, цитиран по-горе от Дидева, определено представлява интерес.
Там е изяснено примерно следното (с уговорката "дано на никого не се налага"):
Подмяна на компонент от изпитния комплект се допуска само във времето, определено за работа по първата част. В този случай ученикът получава нов изпитен комплект от квестора и спазва същата процедура за попълване и поставяне на идентификационната бланка от новия изпитен комплект в малкия бял плик, описана по-долу. Подмененият изпитен комплект се взема от квестора и се прилага към протокола за отваряне на резервен комплект.
Цитат
... какво препятства софийската комисия да допълни с отразяване на кръстче непопълнени отговори на чийто тест следва? Почерк няма да се имитира, но кръстообразното отразяване не подлежи на проверка за авторство.
преди сканирането? нищо. но би трябвало към този момент да не е ясно коя работа чия е.
Малкото пликче с имената се отваря след като работата е проверена от двамата оценители.

# 494
  • София
Момичета визинявайте за тъпия въпрос, но какво остана последно:

1. децата работят по 1 модул и после им събират нещата и почват по 2-рия без право да се връщат на първия?
2. децата работят по двата модула общо?

Общи условия

Активация на акаунт