СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 677
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И аз не мисля да го чакам. Ще му дам парички след това да отиде на кино или нещо подобно. Може би ще го закарам, ама не съм съвсем сигурна.

# 646
  • Бг-мама
Винаги давам вода, а голямата си взе и шоколадче. Simple Smile
На родителската среща ни предупредиха само да не им даваме шоколад , че се случвало да се поразтопи в ръката и да остави белези по листовете. Laughing Laughing

# 647
  • София
И аз си мислех за шоколад,но няма ли опасност да изцапа листите?
Вода със сигурност ще носи.
Поздравления за резултатите на кандидат-прогресивните деца!
Не съм решила дали ще остана по време на изпитите.
С голямото ми дете навремето останах и с компания пихме кафе и дишахме чист въздух в близка градинка.

# 648
  • София
Нито ще го водя, нито ще чакам наоколо. Отдавна си ходи сам навсякъде, даже аз преча и го притеснявам. Голям е и се срамува от родителско присъствие.
И вчера си ходи сам на изпитите. Вярно е, че остана да спи при баба си и от там трябваше само да пресече, за да отиде, но ако се бях опитала да го придружа най-много да се беше отказал да ходи. Справил се е много добре с физиката и не толкова добре по химия, но и неговото желание си е физика.
На изпитите ще си носи само вода.

# 649
  • София
Офисът ми е близко до училището. Там и ще я чакам да мине след матурите.

До училище имат хубаво кафене с кроасани и мъфини. През април им бяха организирали пробни изпити в училище и преди това хапнахме и пихме кафе и чай там. Детето каза, че се е почувствала много спокойна тогава и предложи да повторим ритуала на 17 и 19ти.

А на 19ти мислим още следобеда да отпрашим за морето.......

# 650
И аз нито ще я водя, нито ще я чакам. Ще се чуем по телефона след изпита и вечерта, ако има желание- ще проверим. Предполагам, че тя вече ще си е проверила и пресметнала точките. Вода ще си вземе, но ми каза, че иска и шоколад? Тя по принцип не яде шоколад и реагирах отрицателно - на изпит ли е или на сладкарница. Представям си 20 деца като наизвадят софрите и се разшумкат с целофаните. Поздравления за всички деца, които вчера бяха на изпит, независимо от успеха! Уважавам децата, които си поставят цели и се стремят да ги постигат! За съжаление ние не сме от тях.

# 651
  • София
Миналата година, ние имахме инструкции от училището. Шоколадът може да се яде на НВО (не само да се мирише) Joy, но от вкъщи да е начупен на блокчета и добре охладен в хладилник. Така се избягва шумът от натрошаването, както и вероятността да омажат всичко е минимална.

# 652
  • София
Смятате ли да придружавате децата си по време на НВО-то и да ги чакате? Дали пред училището или в нета ще изтече най-рано първата информация за теста и преразказа, поне в най-общи линии?
И пълния текст на текста и преразказа кога се обявяват публично?
Само ще си ходи детето.
Ще носи само вода, без никакви неща за ядене. Не виждам защо трябва да се разсейва с мисли кога да хапне нещо, вместо да решава/пише. Simple Smile

Мисля, че няма по-бързи реакции и коментари от бг-мама.
Затова тук ще има най-полезната информация.

# 653
  • Варна
 На РС при нас изрично забраниха яденето на шоколад по време на изпита. А за водата предупредиха, че трябва да са особено внимателни и да стои настрани, или под чина, за да не се намокрят листите, защото после при  сканирането няма да е добре.

# 654
Ще я закарам като всеки друг ден, а едва ли ще я чакам. Ако се съберем компания майки може и да поостана. Определено обаче ще съм тук при вас, вашата компания не е за изпускане. Полезна и приятна, страхотна комбинация.
Стискам палци на кандидат НПМГенийчетата. Другата година аз ще издам едно такова, младежът е с билогия. Чудесно училище е за мотивирани деца.
Има резултат наборката от пробния по математика в Междучасие 77 точки, ако на реалното НВО ги докара до 84-85 ще съм супер доволна, но ще видим. Чакам утре статистиката, тя е по-важния показател.

# 655
Училището е на пешеходно разстояние, ходи сам. И на изпита ще е така, а и аз съм на работа.
Вода ще си носи, но храна не. Много се надявам да няма наоколо много ядящи,  защото наистина шумът е неприятен и разсейващ. Надявам се и квесторите да не хрупат, имало е и такива случаи.

И много, много се надявам да няма подсказване. Тази година четвъртокласниците задминаха предходните набори, емблематична стана прозорливата лисица. Тъй както нямам в дома си и около себе си дете в 4 клас, все за нея слушам.

# 656
  • София
Миналата година бях отпуск по време на НВО, но не съм го водила. Само "обслужвах"/въртях се около него - закуска, изпращане, посрещане...
Вода и нещо за хапване винаги слагам (от олимпиади/състезания така върви), се ползва за след изпита, не се сещат преди и повреме. По-добре да има нещо и да не се ползва.
От презумпцията, че може да се забавят със започването (преди 2-3 години се случи със задачите на ОМТ в другото училище - допълнителното за изпита на СМГ, с повече от час)

Как протече НВО МАТ през 2017 (преди 2 г.), тогава началния час бе друг заради общия ден за двата изпита:
Скрит текст:

Преди 2 г. когато ходих за "публика" на НВО/ДЗИ паролите за материалите се получиха много малко преди часа на започване и бързо се размножиха материалите, но 7класниците бяха 3 класа и сигурно в 10:10 всички децата разполагаха с материалите за 1модул (с два принтер).
За 2 модул паролата пак дойде около часът за започване, но тогава се разполагаше с повече време, заради лекото изместване на началото и бе по-спокойно за разпечатането и разпределянето.
Файловете бяха достъпни преди това, но не можеха да се отворят без паролата.
Часовете на ДЗИ и НВО се разминаваха.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 16:03 от Desem

# 657
  • София
Няма да го водя или чакам. Училището е до нас и ще отиде сам, както обикновено ходи. Аз мисля да съм на работа и тук, разбира се Grinning
Вода ще има и нещо за хапване може би, но ще го предупредя да е за след изпита. Да не се разсейва излишно, но и не мисля, че той би ял по време на.

# 658
някой от вашите деца ще ходи ли на изпит за проверка на способностите чо английски език?(на 21) Чудехме се дали влиза в бала,а от училището нищо не им казват😐

# 659
Изпитите за проверка на способностите са - спорт, изобразително изкуство и музика. Изпитът по чужд език е НВО и е по желание на ученика. Всяка паралелка, независимо дали е профилирана или професионална е със специфично балообразуване.

Общи условия

Активация на акаунт