Камъни в жлъчката - тема 6

• 38 397
  • 821
  •   1
Отговори
# 105
Важното е да не преяждаш. Яж по малки количества, моя доктор много наблягаше на това и да ям бавно и да сдъвквам хубаво храната. Аз не съм от тези, който ядат бавно, но поне се старая да не преяждам.
Иначе не съм забелязала нещо да не ми понася. Освен патладжан, но аз с него си имам проблеми от дете, боли ме стомах и то от минимално количество. И сега от една купена лютеница в стола на работа не съобразих, че сигурно има патладжан и си изпатих, а съм изяла по малко от 1 лъжица сигурно. Иначе с домашните нямам проблем майка ми прави специално за мен без него и си я ям.

# 106
И на мен хирургът ми каза да не преяждам. Каза също да се пазя от кофти пържено, защото може да нямам мехур, но не съм застрахована срущу гастрит.

Иначе аз болки нямам. Само днес малко като пулсации около дроба, но защото съм на почивка и малко прекалих с шоколадовите неща

# 107
Аз също нямам никакви болки и не разположения, както и тежест при никоя от храните които съм яла, за сега съм ок и се чувствам добре. Не изчаках да мине болничния и си намерих даже нова работа, но на бюро. Като цяло се надявам и за напред да е така и да съм ок, както сега. В други ден ще си пускам кръвни изследвания, вчера стана месец от операцията. Не ям само мазно, пържено, люто и тлъсто, шоколад също не ям, два бонбона съм хапнала шоколадови в рамките на една седмица.

# 108
Здравейте, въпрос към тези от вас които са с отстранена жлъчка от повече време - имате ли придърпване в дясно под реброто и към гърба. Мъжа ми е с отстранена жлъчка от 3 години и напоследък се оплаква от такъв дискомфорт, каза че не може да го определи като болка, по-скоро дискомфорт, трептене или нещо от сорта. Забелязали ли сте в какви случаи се появява, при физически труд, след ядене, когато сте гладни ....

# 109
Аз съм така!
Получава се след  консумация на храни, които явно не ми понасят.

# 110
Аз съм така!
Получава се след  консумация на храни, които явно не ми понасят.

А правили ли сте изследвания ан чернодгробните ензими скоро? Той поддържа ГГТ високо, АСАТ и АЛАТ са ок .

# 111
Не съм. Ще правя другият месец.

# 112
Идвам да се отчета. Днес си пуснах изследвания месец след операцията. Всички чернодробни ензими са супер. Минах и на ехограф и там всичко е ок. Продължавам напред
Simple Smile

# 113
И тази тема е за операции на жлъчка и диетите след нея.

Моята е добре, не спазвам никакви диети, но не прекалявам с мазни храни. Консумирам патладжан, шоколад и още какво ли не, което споменатите тук диети изключват. Даже миналата седмица си направихме пържени картофи, а отдавна не беше се случвало. По принцип избягваме пържени храни, защото от тях се вдигат килцата.  Продължавам с лимона и зехтина, а наесен ще видим резултата с ехографа. И за тахана научих, че разтварял камъните.  Дано.  Освен това вече 15г. готвим само със зехтин, защото от него не се дразни или в някои случаи(пържени храни) по-слабо се дразни жлъчката.

Като чета какви страдания ви е донесла операцията, най-настоятелно си пожелавам да не доживея такава.

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 01:15 от vl

# 114
Предстои ми премахване на жлъчка, може ли тези, които са го преживяли да споделят, как е възстановяването след това?
Колко време се спазва диета и какви са минусите на живота без жлъчка.

# 115
Няма страдания след операцията,те са преди нея! А ако намериш лек за разтваряне на камъните в жлъчката, медицината ще ти бъде благодарна!

# 116
И аз не съм имала страдания след операцията. Преди нея имам 2 кризи само, но не бих се подложила доброволно отново на това. Също така не бих могла и да живея цял живот на диета и да се притеснявам дали ако ям нещо забранено няма да направя криза.
Няма начин камъните да се разтворят и да изчезнат. Също така открих, че зехтин и лимон може да бъде много опасно. И аз съм пила, но за възпаление тогава нямах камъни. Сега пак пробвах, но вместо да ме облекчава получавах болки. Не много силни като при криза, но мн неприятни и пак се налагаше да пия обезболяващи. Пожелавам ти наистина да минеш без операция, но за себе си аз реших, че нямах намерение да рискувам.
Предстои ми премахване на жлъчка, може ли тези, които са го преживяли да споделят, как е възстановяването след това?
Колко време се спазва диета и какви са минусите на живота без жлъчка.
Възстановяването след операцията е бързо чак и на мен не ми се вярваше, че мога да се чувствам добре още на другия ден. Аз диета, която ми даде лекаря спазвах един месец. Като през това време съм се хранила с нормална храна, т.е. не каши и пюрета, просто не ядях храните който са забранени, но те са десетина може би. От 8 месеца съм без жлъчка и досега минуси не съм открила. Бременна съм в 5 месец и няма разлика между първата и сегашната ми бременност. Е има разлика, но не се дължи на липсата на жлъчка. Също така преди операцията имах и други болежки, който изчезнаха след операцията.
Лично аз до този момент и за момент не съм съжалявала за решението си да се оперирам.

# 117
Подкрепям думите на bolibon, всички тук знаят какъв ужас изпитвах при мисълта за операция и колко се страхувах. Операцията не е страшна, първите 2 дни ми беше отпаднало, защото не се хранех. След като се прибрах вкъщи всеки ден се чувствах все по - добре, мина месец вече и дори забравям, че съм оперирана, имам чувството, че това нещо се е случило далеч назад във времето. Преди операцията всеки ден ми беше кошмарен, не ядях почти нищо от страх да не получа криза, дори въпреки строгата диета накрая получих адска криза, добре, че ламъчето беше минало спонтанно и не се запуши отново, защото имам и едно запушване април преди лапароскопията. Сега си хапвам спокойно и без страх, не ям само люто, шоколад, мазно и тлъсто. Съвета ми е да не чакате усложнения а да се оперирате навреме. Камъните с диета няма да изчезнат, нито ще се стопят с хапчета, а дори и да ги стопите - 1во крие рискове и второ щом този орган е болен, той пак ще си образува камъни, видях доста такива случаи по болниците.

# 118
Много благодаря за отговорите!
При мен не стои въпроса дали да има операция или не, тъй като първата и единствена криза се оказа финална, жлъчката не се поддава на никаква терапия.
Утре ще ме оперират, дано всичко да е наред и да мине лапароскопски.

# 119
  • Sofia
Успех и бързо възстановяване Flowers Four Leaf Clover
Къде ще е операцията?

Общи условия

Активация на акаунт