Камъни в жлъчката - тема 6

• 38 454
  • 821
  •   1
Отговори
# 615
Аз по принцип си ме боли гърба но аз имам проблеми с него. А къде по точно боли панкреаса може ли да ми кажеш lezikil

# 616
  • Sofia
Бързото ставане и раздвижване е важно и за да не се получи тромб.
Аз не станах и се случи при мен Confused

# 617
Нема се плашиш,панкреас боли от към гърба.

Баща ми си замина от тумор на панкреаса. Оплакваше се, че стомаха го боли, но не много силно. Това е било като резултат от притискането на тумора на панкреаса.

# 618
При мен болката е ниско долу отзад и от време на време отпред

# 619
Бъбрек обикновено боли отзад и отпред,над или до хълбока.

# 620
Благодаря пуснах кръвни изследвания и всичко е наред днес пуснах и урина резултатите ще взема след празниците и ще видим какво ще каже джипито

# 621
Здравейте момичета , преди година ми откриха пустите камъни в жлъчката , след една случайна голяма криза след консумация на чесън и люто . От тогава до сега пазя диета , но от време на време получавам неразположения не болки а лек дискомфорт в храносмилането . Много в мисля тази операция кога и как да стане ,по скоро се притеснявам след премахването На жлъчния мехур соковете ще се изливат постоянно в червата ,това как би навредило в бъдеще , как де чувствате момичета със отстранен жлъчен мехур ? Благодаря ви

# 622
Аз се чуствам добре. Минаха три месеца от операцията ми, опитала съм всичко без люто, от нищо не ми е станало зле. Но аз съм нямала кризи и преди това. Относно последствията не мога да се изкажа все още, но моя доктор ми каза какви може да са последствията при болна жлъчка и определено не са ок.

Здравейте момичета , преди година ми откриха пустите камъни в жлъчката , след една случайна голяма криза след консумация на чесън и люто . От тогава до сега пазя диета , но от време на време получавам неразположения не болки а лек дискомфорт в храносмилането . Много в мисля тази операция кога и как да стане ,по скоро се притеснявам след премахването На жлъчния мехур соковете ще се изливат постоянно в червата ,това как би навредило в бъдеще , как де чувствате момичета със отстранен жлъчен мехур ? Благодаря ви

# 623
  • София
Аз съм вече 4 години без жлъчка. Наскоро пусках изследвания и всичко беше ок.

# 624
Здравейте, не съм писала отдавна. За много Години, живи и здрави всички. Давам отчет и аз :
вече 7 месеца без жлъчен мехур се чувствам чудесно, похапвам си всичко и нямам проблеми, единствено люто и чесън не съм яла все още и ме е страх. Водя един нормален начин на живот и най-вече спокоен. Забравих за месеците на ужас, страх и диети. Мога да кажа, че си върнах старите навици с кафето по 2 на ден, но чисто и без захар. Сладко похапвам, но гледам да не прекалявам. Избягвам пържено и мазно, но на пържени картофи бе мога да устия, просто не прекалявам. Понякога преяждам, което не е добре, но се случва....
А сега някой да сподели какво и дали приема нещо за черния дроб профилактично? Аз пиех чай с бял трън, после почивах, след това Регенил вземах. Други предложения?

# 625
Аз ям почти всичко, пробвах и чесън. Рядко си позволявам картофи, пия кафе сутрин. От 1месец си позволявам доста сладко и качих около 3кг. Явно основно от сладко качвам, защото ореди това 6м не мърдах.
Защо трябва да се пият хапчета за черния дроб?

# 626
Здравейте, миналата година имах 4см киста на яйчник. Пих ясмин и на 6тия месец почнаха големите проблеми. Получих кръвоизлив и се оказа, че имам 4см-трови миоми въпреки че преди противозачатъчните никога не са ми казвали, че имам такива. Оперирах се и веднага след като се събудих от операция забелязах ужасната и постоянна болка горе под ребрата и в центъра. На следващия ден ми дадоха да ям и тогава стана някакъв голям фал. Усетих внезапни прободни силни болки под дясното ребро, пулса ми се качи над 150 за секунди, което беше пълен шаш за човек като мен, който винаги е бил с ниско кръвно и пулс. Дадоха ми нещо за забавяне на пулса, но дотам. Повече не ми обърнаха внимание докато ме изписаха с епикриза "без оплаквания". У дома имах пак странни изживявания - правих акушерски ръце, имах силни тремори особено на краката, които не бяха свързани със температура или студ..ходихме в спешно преливаха ми банки. След това ходих на лабораторията и си пуснах изследвания на своя глава, защото очевидно нещо не беше в ред и никой не обръщаше внимание на оплакванията ми. Асат, алат, ггт, аф бяха ужасни стойности. Отначало се уплаших да не е хепатит,отидох на гастроентеролог и ми казаха че имам пясък в жлъчката и трябва да я оперирам, което за мен беше поредния абсурд, защото аз съм слаба с нисък холестерол, триглицериди дори под нормата, ям само пилешко месо и нищо мазно. Най тежката храна която съм консумирала досега сигурно са кашкавал и пържени картофи. Ума не ми побира как може изведнъж да имам толкова проблеми. Минаха 2 месеца от кризата, откакто пих антибиотик съм много по добре. Веднъж усетих че започва да ме наболява вдясно взех един ношпа и се оправих. Чудя се този пясък дали е започнал да се образува заради тъпите противозачатъчни, както момите тъй като четох, че приемането на естроген повишава риска. Чудя се дали няма някакво консервативно лечение, което да опитам преди да махна цял орган от себе си. Тъй като махането на жлъчка е пълен хазарт. Някой хора след операция ядат всичко и нямат проблеми, други съжаляват че са я махнали и се чувстват много по зле след операция. Като си знам късмета какъв е как да предприема нещо така драстично. Нямам повдигане, повръщане, диария, запек. Единственото нещо, което забелязах че много ми пречи е едно силно пулсиране в областта над пъпа, което явно е аортата. Това пулсиране ми остана още от болницата като вдигнах пулса и кръвното. Неприятно и дразнещо е. Даже понякога пулсира толкова силно, че го виждам как се надига под блузата. Другото което ми остана е една тъпа болка под лявото ребро и отзад предполагам около бъбрека. Единственото нещо което ме плаши и кара да мисля за операция е вероятността да получа панкреатит. Всички доктори ме карат да правя операция. Толкова ли няма алтернатива? Ако този пясък е станал от временното пиене на противозачатъчни и провокиран от операцията на миоми трябва просто да рискувам друга тежка операция и да дам много пари, които и без това нямам за неясен резултат ако след операцията нещата станат по зле... Та затова питам за алтернативи тъй като ако този ситен пясък може да се разбие може и да не се появи отново като не пия вече хормонални. И как се определя дали образуванията са холестеролни или калциеви?

# 627
А как се установява състоянието на панкреаса? Със скенер или по друг начин? Предполагам само с ехограф не става?

# 628
Мисля, че с ЯМР. Ехографът има много ограничени възможности, но може да се види с ехограф, ако има възпаление в тъканите. Подробностите обаче - с ЯМР.

# 629
Изследвания за ензими се пускат.За дроба защо се пие нещо?Защото се натоварва и трябва време да свикне.Аз направо се разболявам,като чета въпросите ви и диагнози....Да,пясък е възможно да се изхвърли но рисковете са големи.При мен например нямаше алтернативи освен операция,понеже и аз пробвах да хвърлям камъни с билки и се влоших,сега се чудя как въобще съм устискал няколко месеца...Един от 4те камъни явно е мръднал тогава и стана непоносимо,от 3 дни 2 с кризи,останалите кризи през ден.По принуда свалих 25кг. с глад.
  Рисковете с болен или отстранен орган са едни и същи.Профилактиките също,но в единия случай нямаш право на грешки,в другия може да се поддаваш на изкушения от време на време и така да се каже рискът е премерен.
 Как се определя какви са камъните?По плътноста им,не помня с какъв скенер е възможно,както и с дедукция.
 Панкреас и дроб гаранции няма,че могат да са здрави със или без холицистит.Аз пия например Лагоза,защото напоследък имам постоянни напомняния в областа на дроба-горе под ребрата.Всеки ден се разхождам километри през последните седмици и в началото на разходките от вървенето започва да ме наболява,после се оправям.Като седна да шофирам ме подпира.Страх ме е да правя изследвания,но и аз съм виновен,понеже ям каквото има и не спазвам диети.Това май е време да го променя и да сваля някое кило.Алкохол и цигари по презумция са враг №1,но няма правила.Според мен правилното хранене е в основата на всичко.Ето аз съм изключение нали,типично женска болест,не съм руса и раждала жена и т.н.,но изключително мазното хранене,прекомерното пушене и гладуване денем в комбинация с преяждане вечер си казва думата.Даже и почти не пия алкохол  цял живот,а хората испиха цистерни,ама на.Така,че гаранции няма за нищо и всеки си премерва риска сам.

Общи условия

Активация на акаунт