Камъни в жлъчката - тема 6

• 38 441
  • 821
  •   1
Отговори
# 630
Аз за билки не говоря. На английски чета че има алтернативни лечения - инжектиране на лекарство в жлъчката, хапчета, някакви звукови вълни, които разбиват камъни. Аз съм убедена, че проблема ми е заради противозачатъчните и се е провокирал докато са ми бъркали в корема. Никога преди операцията не съм имала нито симптоми нито находки на ехограф в жлъчката.

# 631
  • София
Ама изобщо не е вярно, че рисковете при болен и при отстранен орган са едни и същи! Тогава защо изобщо се маха жлъчката?
При увреден мехур, пълен с камъни, може да се стигне до спукване и перитонит.
Специално за жлъчния мехур, без такъв човек може да живее съвсем пълноценно. Нещо, което в никой случай не би могло да се каже за човек, получаващ жлъчни кризи.

# 632
Ама изобщо не е вярно, че рисковете при болен и при отстранен орган са едни и същи! Тогава защо изобщо се маха жлъчката?
При увреден мехур, пълен с камъни, може да се стигне до спукване и перитонит.
Специално за жлъчния мехур, без такъв човек може да живее съвсем пълноценно. Нещо, което в никой случай не би могло да се каже за човек, получаващ жлъчни кризи.
Абсолютно съгласна!
 Аз пих един от най-силните антибиотици без ефект, освен,че не ме болеше, но аз почти нищо не ядях от страх. Имах си възпалението, задебелената стена, камъните и пясъка, полипа. Още в началото говорих с едно момиче, пак направило криза като мен след раждане, не се оперирала, стигнала до панкреатит, били я отписали почти. Мен също ме предупредиха за този риск. Естествено, можеше и нищо да не се случи, но риска беше голям, по време на кризата мислех, че умирам. С бебе на 2м и дете на 6г въобще не мога да рискувам. Нямам и право да го правя.

# 633
  • Сливен
Да ви питам-киви може ли да се яде? Преди въобще да се оперирам,ми казаха че семенцата много пречели на жлъчката и водят до кризи.А сега с отранена жлъчка как стоят нещата-може ли да се яде?Само да вметна- тази събота,ще станат 4 месеца от както са ме оперирали.Сега се чувствам добре,по празниците си хапвах свинска рибица,филета,телешка пастърма и бях без оплаквания.Радвам се,че се реших на операция.Simple Smile

# 634
  • София
Сикрет, аз съм вече 4 години без жлъчка. Ям си съвсем всичко, без да прекалявам с количествата.
Деси, когато мен ме оперираха бях с бебе на месец и дете на две години. Ами изобщо не съжалявам!

# 635
  • Перник
Аз ям почти всичко, пробвах и чесън. Рядко си позволявам картофи, пия кафе сутрин. От 1месец си позволявам доста сладко и качих около 3кг. Явно основно от сладко качвам, защото ореди това 6м не мърдах.
Защо трябва да се пият хапчета за черния дроб?
Здравейте benzinkata i Dessi и всички съфорумци. За много години! Желая здраве и късмет за вас и вашите семейства! Бъдете щастливи и благословени.
На 6 януари станаха 7 месеца от моята операция, чувствам се много добре. Опитах почти всичко, даже по празниците прекалих и съм се сдобила с 3 кг. Sad То баклава, то питки...., не ядох сърми, че не обичам кисело зеле и боб, но него го пробвах и ми нямаше нищо. От скоро добавям кромид лук, когато готвя, но задушавам, а не запържвам храната, така и малкия хапва (вече е на 1г. и 7м.), чесън пробвах и то на прах-правих тракийска салата, но имах киселини нищо друго. Изпих 1 опаковка лагоза за омазнения дроб, но съм на ехограф чак края на февруари. Иначе се чувствам супер. Пия по 2 кафета (мляко с нес или 3 в 1), но след хранене. Позволих си сладко и явно сега от него ще качвам бързо кг., така че ще го огранича до минимум, а и течен шоколад ядох и ми нямаше нищо. Гледам да не ям пържено и мазно. Иначе сега все още пия вит. Ц и вит. Е, от време на време ензи-мил и прокомбо. Относно някакви хапчета за черния дроб, аз мисля, че от време на време трябва профилактика, защото той се товари след отстраняването на жлъчката.

# 636
И аз да се отчета. При мен минаха 2 месеца и половина от операцията. Ям си всичко, като не прекалявам с нищо. По празниците етатвено Првкалявах на моменти, но болки не съм имала. Пия вино от време на време, но по малко. Тукв Германия няма нито контролни прегледи, нито контролни издледвания. Затова мисля като съм в България да си направя, не знам как ми е черния дроб, дано това, че нямам болки да не ме подведе. За сега съм ок и изобщо ама изобщо не съжалявам за операцията.
Бъдете здрави всички!

# 637
Аз ядях абсолютно всичко на третия месец след операцията. Ям и люто, и пържено, и всякакви подправки и алкохол. Нищо не ми е създавало проблеми. Нищо не съм пила за черния дроб. Преди 1г и 2м се оперирах. Правих ехография април месец. Като се регистрирах на ЖК гинеколожката ме изпрати като разбра, че операцията е била скоро. Пак тя ми пусна и чернодробни изследвания да види как са нещата. Всичко беше ок. Изкарах една спокойна бременност през която пак си хапвах абсолютно всичко без никакви проблеми. Надявам се и занапред да е така.

# 638
Мамчета,изобщо не ми се спори,а и вие сте много крайни.Казах,че рисковете са едни и същи,защото за да се живее пълноценно, всъщност и в двата случая е необходимо спазване на някакви диети и ограничения.Жлъчката се маха,защото няма алтернатива/поне в Бг/,а ако има такава за разбиване например,то пак трябва да си променим живота,за да не се появят отново.Както и след махането и ,всички ние с холестеролните камъни/предполагам моите бяха такива/сме длъжни да си променим навиците.Струва ми се,че страхът е движещият фактор при всеки и не трябва да му обръщаме гръб напълно,а да повишим вниманието си.Нямаме жлъчки,но имаме даже по-важни вътрешни органи!Хубаво е да се ограничаваме/даже препоръчително/.Важното е да сме живи и здрави!

# 639
  • Сливен
Наскоро позната се оперира и след месец-месец и половина яде свинска пържола, ами какво да ви кажа.. Заболял я след малко корем/стомах, ама пила но-шпа и се оправила. Питам я - Добре, като знаеш че ще те боли, защо го ядеш? А тя - Ами като ми се яде, какво да правя? Ти не ядеш ли все още свинско, беше нейният отговор към мен, казах й, че все още не. При което нейната реакция беше-А, какво толкова, Най-много да те заболи като при мен и ще изпиеш 1-2 хапчета и готово. 😂🤣😂🤣Направо паднах, както се казва. Но наскоро писах тук-по празниците ядох, свински бут-но като мезе, телешка пастърма, разни филета и всичко беше ок. Свинско със зеле или само свинско, все още не съм яла. Иначе от 3ят месец включих като подправки - чубрика и червен пипер.Черен пипер-все още не.Всеки човек-различен организъм,така че може и да има хора, които ядат всичко и нищо им няма. Това си е тяхна преценка.

# 640
Здравейте почти изчетох цялата тема. Откриха ми камъни в жлъчката. Едната докторка ми каза до две седмици да се оперирам иначе няма да мога да си гледам децата и ако хапна един бонбон и съм до там. Това бяха точните й думи.Аз не са давам лесно и след като два пъти ми препоръча да я извадя спешно и  незабавно,но само при нейния мъж се усъмних че всичко е за пари. Отидох до Пловдив. При друг лекар. Имам камъни,но не и предпоставка за операция. Карам на диета,но не строга.От два дни пак ме боли.Пуснах кръвни и чернодробни изследвания. В референтните стойности съм. Но днес ще отида пак на доктор за да ме види. Така се разбрахме с докторката.Не смятам, че ако веднъж те заболи и трябва да ходя да тичам да ми я махат. По - добре да е там и да работи (дори не на 100%) отколкото да я няма. Ще ви следя.В петък съм яла две хапки панирано пилешко и сирене пане. А в неделя салата домати и краставици. Може би се е натрупало защото от понеделник до сега си ме наболва постоянно. Не е силна болка но е много гадно.

# 641
  • Сливен
Последната ми криза беше предизвикана, точно от 1 бонбон. Отидох при гастрото след това, тя ми мънка че съм имало 2-3 камъка, ама можели да минат по каналите и да съм си спазвала диетата. Е, познай какво направих - отидох при друг лекар, който ми каза, че 2-3 са големите, а имам още към 10 по-малки. И докато стигна при професора за преглед, жлъчката така се беше усукала и на снимката е изглеждало, че съм с 2 жлъчни мехура. По-назад съм писала коментари, свързани с операцията ми. Simple Smile Пак казвам-при всеки човек е различно, има хора с изкривени жлъчки, без камъни и не ги вадят. Има и такива, които са с по 1 камък и също не се оперират, това е решение на самият човек. Кой каквото си реши, но здравето е най-важно.

# 642
Здравейте почти изчетох цялата тема. Откриха ми камъни в жлъчката. Едната докторка ми каза до две седмици да се оперирам иначе няма да мога да си гледам децата и ако хапна един бонбон и съм до там. Това бяха точните й думи.Аз не са давам лесно и след като два пъти ми препоръча да я извадя спешно и  незабавно,но само при нейния мъж се усъмних че всичко е за пари. Отидох до Пловдив. При друг лекар. Имам камъни,но не и предпоставка за операция. Карам на диета,но не строга.От два дни пак ме боли.Пуснах кръвни и чернодробни изследвания. В референтните стойности съм. Но днес ще отида пак на доктор за да ме види. Така се разбрахме с докторката.Не смятам, че ако веднъж те заболи и трябва да ходя да тичам да ми я махат. По - добре да е там и да работи (дори не на 100%) отколкото да я няма. Ще ви следя.В петък съм яла две хапки панирано пилешко и сирене пане. А в неделя салата домати и краставици. Може би се е натрупало защото от понеделник до сега си ме наболва постоянно. Не е силна болка но е много гадно.

Направили сте груба грешка с пърженото. Ровахол успокоява моята. Много по-добре действа от цинарикс.

Но в последно време не стигам до него, защото комбинацията лимон+зехтин я успокоява и като че ли размеква и разтваря камъните........Колкото и да не им се вярва на някои лекари......Дори на рентгеноложката, която ме гледа с ехографа си. Още през есента възнамерявах да отида пак да ги види, но и това ще стане в скоро време. Нямам бърза работа, защото не ме боли.....А по принцип се обажда от 20г., но до кризи не се е стигало.

# 643
Аз пия Артишок което е същото като цинарикс. Нямам възпаление и продължавам с диета. Ако започне много да ме притеснява тогава ще вземем други мерки.

# 644
Не чакайте положнеието да се влоши до там, че да получавате криза и от 1 хапка храна всеки път. Това не е живот. Бях там, не искам и да си спомням с колко обезболяващи се нагълтах. Да махна жлъчката беше най-доброто ми решение. От есента до сега ме е болял корем само веднъж от едно варено яйце скоро след операцията.
Това за лимона и зехтина може да доведе до ужасни проблеми на някои. Обсъдих го с моя хирург. Мазното ще задвижи жлъчката и като нищо някой камък ще заседне на изхода. Няма да ви описвам болките и възможните усложнения, които ще ви доведат до спешна и животоспасяваща операция. По-добре планирана операция при спокойна жлъчка, отколкото спешна при възпалена с недай си Боже вътрешни разкъсвания от камъка, който не може да мине през тънките жлъчни пътища. Другото си е въртене на колелото на късмета, където някои от секторите са строго нежелателни да ви се паднат.

Общи условия

Активация на акаунт