Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 44 911
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • На остров
Кате какво стана с теб ? Изчисти ли се сама или се наложи интервенция ?

Ако трябва да препоръчате една добавка на ваша близка коя бихте избрали ?

# 721
  • In transit
Две в едно, добавка за какво? Ако е за подобряване качеството на Я, знаеш, че с една няма да стане Simple Smile

# 722
  • София
Кате какво стана с теб ? Изчисти ли се сама или се наложи интервенция ?

Ако трябва да препоръчате една добавка на ваша близка коя бихте избрали ?
Сама се изчистих за около 10 дни, 3 с кървене като при нормален цикъл, другите по скоро зацапване. Не се наложиха медикаменти и процедури. Бях на преглед миналия ден. Изчистила се е матката, има съвсем малко остатъчна кръв, която каза доктора, че е нормално да я има и ще се изчисти със следващият цикъл, чхг се занули също. Притесних се, защото доста ме болеше в дясно и сега от време на време. На прегледа се видяха 2 кистички 20 мм и 17 мм, които доктора спомена, че са фоликули сигурно и поне единият ще отдели яйцеклетка идните дни и че болката е от течност, която единият е започнал да пропуска в коремната кухина. Дано се пукнат и да не станат кисти. Общо взето иначе нямам Т и си пуснах кръвна картина, която е ок, така че мисля на този етап няма нещо тревожно. Чакам цикъл в близките 2 седмици и да започваме отнякъде.

# 723
Две в едно, ако трябва да препоръчам само 1 добавка за подобряване качеството на Я, то това е витамин Д.

# 724
Две в едно, аз пия две шепи добавки за репродуктивната и резултати няма, а ти защо питаш за 1 единствена? Joy
Когато преди време попитах д-р Стаменов какво ще ми препоръча, каза Ресвератрол (Антиоксидант!) поне 250 мг. Аз сега пия от 600 мг, проучих, че трябва да е Транс ресвератрол и до 1000 мг на ден може да се взима. Другото актуално за Я е  PQQ +Q10 Ubiquinol, не ubiquinoN. Аз се интересувам отскоро и какво  влияе на хормона на растежа, та пия и Аргинин, протеин, NAC, Таурин, очаквам да пристигне Глутамин, още антиоксиданти като Astaxanthin,
Grape seed, и т.н. Вит. Д пия постоянно от 2 г. , защото спра ли го, а дори и лятото, имам дефицит. Избери си Hug
В Щерев ми препоръчвха FH pro, но не ми се даваха накуп 200 лв за 1 месец, а сега всичките ми добавки може и да ги надхвърлят, обаче са тези, които си преценя и в адекватни дози.
Аз пък починах 2 месеца и утре съм на преглед на 6ти ден, за първи път без стимулация ще пробвам на ЕЦ да проверя качеството на Я.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2019, 17:12 от Малага

# 725
  • София
За я слънце, море, планина, и т. н.

# 726
Аз от 4 месеца пия Метфогама (с лека ИР), Убиквинол 200мг, Транс Ресвератрол 200мг, Вит Д 400 (нямам никакъв дефицит по принцип), Омега 3 1000мг, Мета фолиева киселина, Дхеа 50мг (до преди месец пиех от 25мг, но д-ра каза, че това е много ниска доза) и не знам дали е от добавките, но е факт, че при последната пункция яйцеклетката се оплиди и разви до хубав бластоцист на 5ти ден. Предозирането с витД също е опасно така, че ако нямаш дефицид е добре да се внимава с дозата...

# 727
Ох, а аз съм спряла всичко. Изпих тонове добавки през последните 2 години и нищо. Накрая зарязах всички добавки. Confused

# 728
  • На остров
Браво Кате !

Аз като Боби нищо не пия, толкоз много съм изпила както казва Малага с шепи, полза не видях.
Но би било чудесно ако има една добавка да се препоръчва за качеството. Имам приятелка на 42 и я мисля, не че шаносвете са големи  разбира се.

Мики, знам че не става с една, но питам от време на време ако съм пропуснала нещо ново в областта.

Бамба ние сме на море ама полза и от това няма.  Вие отказахте ли се или ще правите още опити ?

# 729
  • София
Аз също съм скептична към добавките. На мнение съм, че организма, когато му се доставят нужните вещества в натурален вид е способен сам да подобрява производителността си.
Между другото стреса е основното нещо, което трябва да бъде премахнато не само по отношение репродукция, а и като цяло. Стреса нарушава драстично ендокринният процес и хормоните започват да играят, а от там се нарушава и функцията на организма.
За протокола, колкото и налудно да звучи. Преди да забременея, пък било и за кратко няколко месеца около 2, 3 промених начина си на живот доста. Успокоих се от дразнители, които ме разконцетрираха дълго време, синхронизира ежедневието си, друго започнах да се храня малко по природосъобразно. Всяка сутрин закусвах голяма купа кисело мляко с мюсли с различни ядки и сушени плодове, хапвах и доста пресни такива, вземах единствено по 1 ампула вит. С на ден и магнезий, който си пия по други причини. Изобщо не съм целяла подобряване качество на яйцеклетките, а по скоро го направих за себе си. Мисля, че това всичко оказа влияние. Едни цигари ми останаха, май те са ми проблем, но ще поработя и върху него.
Общо взето, мисля че правилното хранене, спокойствието и спорта са в пъти по за предпочитане от каквито и да е добавки и смятам да се придържам към това си мое твърдение.

# 730
Аз пия единствено Инофолик, Фертил ейт за жени, Вигантол. В последните дни смених Вигантола с Витамин Д на друг производител. Чудя се и най-вероятно ще спра Фертил ейт след като ми свърши наличната опаковка. Витамин Д и Инофолик ще си пия. И без това съм още в чуденка дали да продължавам с опитите с моя яйцеклетка, ако не се получи с наличното ни ембрионче. Все се надявам да не ми се налага да вземам такова решение.

# 731
  • In transit
Между другото стреса е основното нещо, което трябва да бъде премахнато не само по отношение репродукция, а и като цяло. Стреса нарушава драстично ендокринният процес и хормоните започват да играят, а от там се нарушава и функцията на организма.
Hands ThumbsupHands ThumbsupHands Thumbsup
Точно щях да пиша на Две в едно, че това е "добавката", която наистина може да помогне. Отделно за себе си виждам голям ефект от кундалини йогата...има страхотен ефект за подобряване кръвообръщението в малкия таз. Което както знаем е също много важно.

Две в едно, ти ходи ли на преглед в София?

# 732
  • На остров
Мики не не отидох, реших че няма смисъл в крайна сметка. Няма да правим повече опити, въпреки че ми е трудно да го приема.

Аз водя много спокоен живот, нищо не ме тревожи или гнети. Смятам, че и стреса съм намалила до минимум, отделно сме заобиколени от чудесна природа( гора, езеро). Ще пробвам споменатата йога !

# 733
  • София
Здравейте момичета!

Знаете, че стискам палци от сърце на всички и желая успешно сбъдната мечна !

Днес бях на преглед и ще правим подготовка за ЗЕТ. Днес ми е 9ти ден, от 1ви бях на естрофем, аспирин, и добавки.

Сега ми дадоха прогестерон ампули и хапчета.

Току що си сложих и инжекция с хориомон 10 000.

Забравих да попитам дали спирам естофем или не?

Ако някой от вас знае, ще ви бъда много благодарна.

Много се шашнах, защото някак изневиделица ми идва, а знаете че вече ужасно дълго чаках този ден.

# 734
  • София
Продължаваш естрофема.

Общи условия

Активация на акаунт