Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 237
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Аз също пих М2Тон няколко месеца, както и какво ли не с фитоестрогени, но нито от тях, нито от естрофема ми порастна миомата. Та не е задължително да стане по-зле.
Също на твоите години вече имах месеци с нула антрални, както и месеци с по 4-5, когато ми работеше десният яйчник. Но ако все още имаш цикъл - имаш шанс.
И не знам дали ще ти е от полза, но аз намерих плюс в оскъдния цикъл - не е необходимо да планираш почивка, спрямо МЦ Simple Smile

# 331
На 37 години,  трети ден от МЦ, 2 яйчника  – 0 фоликули. Трети ден силно казано, цял ден нищо не е текло.
След акупунктура до вчера, хомеопатия, пиене на добавките на Денис (каквото и когато мога да си позволя) - отново ФСХ в небесата (46 mlU).
Започвам естрофем за сваляне на фсх и си самоназначавам М2Тон въпреки миомите и срастванията в матката. То е ясно, че ще ме режат, ако въобще някога стигна трансфер. Ако не, все тая дали имам миоми и сраствания.
Следва преглед на 9-ти ден и разбира се, колкото и да е млад и мотивиран доктора да ни се получи, очаквам да ме насочи към донорска Я.
Май по-добре да подам документи за осиновяване и да имам спестявания за гледане на дете... Sad

Аз предния месец бях така....но този се появиха 2,а винаги до тогава от година съм имала 2-3 .Може нещо инцидентно да е ....мисля виж как ще е следващия и тогава решавай..дано не се повтаря...

# 332
Благодаря, момичета, за позитивните думи.
С миомите се занимавам от 2014-та. Не растяха до 2016-та, когато изведнъж започнах да пъпчасвам през ден, все едно съм петокласник. Това с пъпките продължи повече от два месеца. Всеки ден нови, големи и болезнени. И МНОГО слуз, белтъкообразна, в продължение на дни. Дори си мислех дали не е била някаква хормонална аномалия с изпукване на всичкия ми резерв наведнъж (имам аденом на хипофизата). Оказа се, че за тези месеци с пъпките, миомите бяха станали за операция и пълнех макси нощна превръзка за час. За 2 години съм рязана вече 3 пъти и сега имам нови миоми + въпросните сраствания вътре от хистероскопиите. Имам малко фобия от естрогени и последствията. Така че, благодаря за успокоението, Авонави, полезно ми е. Матката ми трудно би захванала и  износила бебе и всъщност това най-много ме разколебава да опитам с ДЯ. Ще наливам вода в негодна кана.
Черно ми е днес, ще ме извините.
А за оскъдността на цикъла - вчера колежка на майка ми облякла най-новия си, бял панталон. Уж била приключила с циклите. Да, ама не. Sparkling Heart

# 333
Момичета, ембриончето ми е спряло развитие на 4ти ден и днес на 6ти денегерирало... Казаха, че често се случва да не се развият до бластоцисти... Особено над 35 г. Cry Уж яйцеклетката беше добра, ембрито без фрагментации...
Ще опитам да потуша отчаянието за месец почивка и после наново, но с какви сили и вяра, не зная...

# 334
  • София
Малага миличка не се ядосвай, точно като моето в края на 4-ти ден е спряло да се развива и не е могло да стане бластоцист. Така било писано, нищо другият път ще се получат нещата. Аз съм оптимист и гледам позитивно напред. Отиди и си почини и не мисли за това и август с нови сили за читаво ембрионче Gift Heart Flowers Hibiscus
Аз мисля и юли да опитам дано ги хвана преди отпуските.

# 335
Момичета, ембриончето ми е спряло развитие на 4ти ден и днес на 6ти денегерирало... Казаха, че често се случва да не се развият до бластоцисти... Особено над 35 г. Cry Уж яйцеклетката беше добра, ембрито без фрагментации...
Ще опитам да потуша отчаянието за месец почивка и после наново, но с какви сили и вяра, не зная...
Малага,много съжалявам...😞Кураж и си дай малка почивка!

# 336

Малага и Пепита,

Много съжалявам и аз.

При мен стана абсолютно същото: забавяне на 4 ден, обадиха се на 5, че е тръгнало да се консолидира и че ще го изчакат все пак и после се обадиха да кажат, че е спряло на 6ти.... 😥😥😥

Не знам вие на по колко години сте, аз съм на 45.
Тези три случая и другите подобни може да се тълкуват по два начина:

- некачествени Я, некачествени ембриони, които спират развитие защото са с проблеми

или, което е тълкуването на някои доктори в Турция,
- ембрионите на по-възрастни жени, в това число и качествените, не виреят добре в изкуствена среда, не трябва да се държат в нея повече от 3 дена и трябва да се връщат след 3ти ден.

Понеже те унищожават ембрионите след като спрат развитие няма да знаем отговора в нашите случаи, но мен много ме гложди занапред какво да правя: да продължавам ли да чакам до бластоциста за да правя ПИД или да връщам два замразени на 3ти ден, което е стратегията на д-р Карлъкая в Бахчеджи, който има около 10% успеваемост с жени около 45.....

Вие как мислите и попадали ли сте на научна публикация по въпроса? Че аз не мога да спя от терзания какво щеше да стане ако го бях замразила на 3 ден и дали не загина от това, че мястото му не е в епруветката след 3ти ден. Като вашите, до 3 ден нямаше фрагменти, нямаха забележки и вървеше идеално.

И по-важният въпрос, какво правим следващия път??....

Малага миличка не се ядосвай, точно като моето в края на 4-ти ден е спряло да се развива и не е могло да стане бластоцист. Така било писано, нищо другият път ще се получат нещата. Аз съм оптимист и гледам позитивно напред. Отиди и си почини и не мисли за това и август с нови сили за читаво ембрионче Gift Heart Flowers Hibiscus

# 337
Optimist аз съм на твоето мнение, и на докторите от Турция,макар че и лек.тук го е казвала.Искам този път на 3 ти ден да връщам.Малага и Пепита-съжелявам..

# 338
Аз имах бременност с 3-дневно още от втората стимулация, но до 8 г.с. После реших да направим кариотип и лъсна основен проблем при ММ. Затова, не бих направила трансфер без ПИД. Освен това, при единствения ПИД досега излезе различна от на ММ аномалия... Случайна, не случайна, възрастова, кой знае...

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 19:33 от Малага

# 339
Аз имах с 2 дневно...до 14 сед.оказа се синдр.даун.Моя кариотип е ок,надявам се донорския също...макар ,че мисля,че не ги изследват.Така или иначе от 10 Я.6 забавиха и спряха  на 4-5 ден.и повече няма да чакам до тогава.

# 340
Оптимист, стана ми интересно за стратегията на Карлъкая. Знаете, че имам два опита при него Първия път той предложи да върнем двете ембриончета на трети ден, имах БХ . Втория път пак той каза, че трябва да направим ПИД,  заради годините ( тогава 42ч). Имах един бластоцист и се оказа, че е с доста аномалии. Та любопитно ми е, в такъв случай означава ли, че аномалиите се появяват между трети и пети ден?

# 341
Скрит текст:
Малага и Пепита,

Много съжалявам и аз.

При мен стана абсолютно същото: забавяне на 4 ден, обадиха се на 5, че е тръгнало да се консолидира и че ще го изчакат все пак и после се обадиха да кажат, че е спряло на 6ти.... 😥😥😥

Не знам вие на по колко години сте, аз съм на 45.
Тези три случая и другите подобни може да се тълкуват по два начина:

- некачествени Я, некачествени ембриони, които спират развитие защото са с проблеми

или, което е тълкуването на някои доктори в Турция,
- ембрионите на по-възрастни жени, в това число и качествените, не виреят добре в изкуствена среда, не трябва да се държат в нея повече от 3 дена и трябва да се връщат след 3ти ден.

Понеже те унищожават ембрионите след като спрат развитие няма да знаем отговора в нашите случаи, но мен много ме гложди занапред какво да правя: да продължавам ли да чакам до бластоциста за да правя ПИД или да връщам два замразени на 3ти ден, което е стратегията на д-р Карлъкая в Бахчеджи, който има около 10% успеваемост с жени около 45.....

Вие как мислите и попадали ли сте на научна публикация по въпроса? Че аз не мога да спя от терзания какво щеше да стане ако го бях замразила на 3 ден и дали не загина от това, че мястото му не е в епруветката след 3ти ден. Като вашите, до 3 ден нямаше фрагменти, нямаха забележки и вървеше идеално.

И по-важният въпрос, какво правим следващия път??....

Здравейте момичета! Отдавна не съм писала тук, но по повод написаното от Optimist ще споделя какво се случи при мен. За периода 2016-2018 г. направихме 3 стимулирани опита, 2 в България и един в Турция, и трита със свеж трансфер, и при трита изчаквахме ембрионите да се развият до 5 ден, и при трита сценария беше един и същ: от оплодените между 2-4 ембриона до 4 ден оставаше все един, който забавяше развитие, не ставаше бластоцист, трансферирахме на 5 ден и резултат всеки път 0. Миналото лято реших да сменим стратегията- да събираме ембриони на ест цикъл, да замразяваме и трансфер на 3ти ден. От юли месец миналата година направихме 4 пункции, като резултата беше 2 замразени ембриончета на 3 ден. Направихме ЗЕТ в края на май, трансферирахме и двете тридневни ембриончета и за първи път имах положителен тест. ЧХГ беше високо, растеше убедително, видяхме и плодното сакче, но в 5 г.с. направих спонтанен аборт и не можахме да задържим плода... Беше съкрушително, но гледаме напред и трябва да обмисляме следващите стъпки... Споделям всичко това, защото смятам, че при нас спонтанния цикъл и трансфера на трети ден доведоха поне до там, да видим че все пак е възможно...Напълно наясно съм, че при моите 43 г, вероятността за здрав и с потенциал да се развие ембрион е ниска, все още не знам дали ще предприемем отново опит с моя яйцеклетка, но все пак с тази стратегия видяхме положителен резултат.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 12:32 от AnMary

# 342
  • На остров
Малага и Пепита много много съжалявам !
Защо толкова държите на ПИД и кариотип ?
Не само лекарите в Турция имат такива практика.
Казвала съм много пъти, че тук това масова практика. Моите всички 5 трансфера до сега са на 2 ден с ембриони с четири клетки.

# 343

Две в едно,
Би ли споделила резултатите от тези 5 трансфера и на колко години си?

Анелка,
Какво смяташ да направиш следващия път?

Пухче,
Моето разбиране е, че една Я или е с добро или с некачествено ДНК.

Ако е некачествено, нищо на света не може да помогне и при жени над 40 год се смята, че 90% от Я са с аномалии, макар че имайте предвид, че това е средно: при някои са 99%, при други - 60% и никоя от нас не знае тя лично колко има, а пък и това са малко цифри без значение - всяка от нас гони ЕДНА читава Я. Като я намериш, че останалите ти 99.9999% са негодни малко те вълнува.

Ако ДНК е качествено, Я на по-възрастни жени обаче са крехки структури, в някои случаи с намалена енергия от митохондриите. Затова на някои помага добавянето на митохондрии, както правят в Надежда и Украйна. За някои това е разковничето защо не им се получават нещата: имат ДНК без аномалии, но останалата част от Я има нужда от помощ.

Във всеки случай се смята, че тези крехки структури на жени над 40 год не виреят много добре в изкуствената среда на епруветките (или в каквото ги държат).

И това е голямата дилема:
ДАЛИ
1) ДА РИСКУВАШ ДА ВЪРНЕШ ЕМБРИОН С АНОМАЛИИ КАТО НЕ ЧАКАШ ДА ГО ТЕСТВАШ НА 5ТИ ДЕН (средният шанс той да е увреден е към 90%)

ИЛИ,

2) ПОТЕНЦИАЛНО, ДА ЗАТРИЕШ ЕМРИОНЧЕТО ОТ ЕДИНСТВЕНАТА ТИ ОСТАНАЛА ЧИТАВА Я, КАТО ГО ОСТАВИШ В ЧИНИЙКАТА СЛЕД 3ТИ ДЕН, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ЗНАЕШ, ЧЕ ТАМ НЕ МУ ПОНАСЯ ВМЕСТО ДА СИ ГО ПРИБЕРЕШ ДА СИ РАСТЕ КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО.

Ето тази дилема на мен не ми дава мира и не мога да намеря достатъчно инфомация за да реша еднозначно какво да правя.

# 344
  • София
В днешно време има много варианти за изследвания в начална бременност.
Повечето неща които откриват с пид май са несъвместими с живота и ембрионите сами си отпадат.
Като гледам съм доста безотговорна, 14 трансфера без пид.

Общи условия

Активация на акаунт