Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 231
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Бамба,
Аз последните 2 лета забременявам спонтанно. Единият път мисед в 10та седмица, другият - кухо яйце. Обявиха, че най-вероятно е от старостта ми.

Със сигурност доста от ембрионите с проблеми спират развитие в ранните седмици и две лета го гледам този филм: кюретажи, възстановяване и започнах ин витро уж за да го избегна, но май няма пълно избягване 🙄

А ти защо предпочиташ да рискуваш без ПИД, който все пак дава НЯКАКВА по-голяма сигурност?

В днешно време има много варианти за изследвания в начална бременност.
Повечето неща които откриват с пид май са несъвместими с живота и ембрионите сами си отпадат.
Като гледам съм доста безотговорна, 14 трансфера без пид.

# 346
  • София
Момичета аз съм на 43, правя по 5 антрални всеки мес. без никакви лекарства само слагам цитротид и хориомон за да извадя възможно най читавата Я. Тъй като на всички ни ги оплождат ИКСИ за да има сигурно оплождане, но четох че на нашата възраст ИКСИ не е препоръчително, тъй като Я-ни са много крехки и това убождане за да вкарат сперматозоида ги наранява може и 2-3 пъти да ги боцнат. Но пишеше и че води до по-голям процент с хромозомни аномалии в сравнение с обикновенното оплождане. Пък и хващат най бързият плувец без да му знаят качествата. При обикновенното пък има риск да не настъпи оплождане, но оплоди ли се плувецът със сигурност ще е най качествения това е точно естествения подбор и съответно най-доброто. Аз съм навита да тествам този месец обикновенно оплождане с риск и да не се оплоди, съгласна съм да видя какво ще стане и дали има разлика. Така ще ви информирам дали действа и какво става. Няма да ме е яд ако не се оплоди поне няма да ме гложди мисълта, че не съм опитала. Пък знае ли човек може и да е за добро.

# 347
И аз съм отказала ПИД.Моята причина,че не е сигурен резултата-навремето бях чела ,че може здрав е да излезе болен и обратното.И не ми се рискува с малкото Я които имам да ги бодат колкото и да са опитни. Аз лично за себе си съм решила -трансфер с ранен скрининг.И молитви за късмет:).
Аз бих опитала също без икси..но явно няма да мога....

# 348
  • На остров
Оптимист споделяла съм преди и пак ще за да не се ровиш да търсиш.
Първият ни опит  дълъг протокол пресен трансфер е момче на 3 г прекрасен сладур току-що минахме 3 годишният чек с отличен.
Вторият трансфер ЗЕТ негативен резултат.
Трети опит пресен трансфер това е опита при който ми прекратиха дълъг протокол предизвикаха мц и започнахме директно с къс протокол. Резулта е негативен.
Четвърти опит пресен трансфер къс протокол - биохимична.
Пети опит е сега и силно се надявам да е положителен.
Всичките са без ПИД и  са с натурално инвитро и трансфер на 2 ден след пинкцията. След трансферите винаги само прогестерон съм слагала вагинало, сега за пръв път пия и тромбил което е от рода на аспирин.
В момента съм на 41,5 г. В края на годината навършвам 42.
Борим се за 3 детенце .

# 349
  • Пловдив
Оптимист, стана ми интересно за стратегията на Карлъкая. Знаете, че имам два опита при него .
Пухче , а успешния ти опит в коя клиника е ?

# 350
  • София
И аз се отказвам от ПИД пък каквото стане.

# 351
  • Пловдив
Добре де ето случай с моя приятелка която е на 23 г. Беше в 3 месец и  се усъмниха за даун. Тогава тя направи някакво изслесване , което и струваше  1500 лв....резултата ходи някъде навън и го получиха след две седмици. Точно когато е на ръба на аборта. Славя богу беше ок и сега бебока си е супер. Но мисълта ми е защо изследваме ембриона...ако е читав ще остане , ако ли не ще падне. Ако на по- късен етап има съмнение за малформации...ето има си изследвания. Аз категорично няма да правя ПИД .

# 352
mandaria, не се отчайвай! Hug
Всеки има моменти, в които се срива и не вижда светлина
в тунела, разбирам те напълно, но не бива да падаш духом!
Съвсем нормално е при толкова високо ФСХ да няма ф.
При мен и при по-ниско няма. На добавки изобщо не разчитай!
Нито ФСХ ще ти свалят, нито някакво влияние ще окажат
на качеството на я. ФСХ може да се понижи, ако изобщо падне,
само с хормонални, но в един момент и те спират да действат.
Аз се чудя за този Естрофем, за всичко все него ти изписват.
Дано да свърши работа! Аз лично не бих го пила за тази цел.
За миомите и срастванията ще намериш добър специалист,
който да ги отстрани, не е нещо фатално според мен.
Познавам много момичета, с какви ли не образувания,
които са забременели и родили.
Осиновяването лично за мен е крайна стъпка,
според мен първо пробвай с готов ембрион,
но все пак ти си знаеш най-добре!
Кураж! Късмет! По-спокойно гледай на нещата
и всичко ще си дойде на мястото! Heart
Малага, много съжалявам, миличка! Confused
Почини си и не губи вяра! Успех! Heart Flowers Four Leaf Clover
Пухче, аз знам, че още със зачеването се появяват хр. аномалии.
Колкото повече се делят клетките, толкова повече проблеми може да възникнат.
Аз не мисля, че д-р Карликая има изградена стратегия,
която прилага при всеки. Според мен той има индивидуален подход
и променя плана в движение, според ситуацията и развоя.
На първичния ми каза, че задължително иска ПИД,
обаче после, като видя как се развиват нещата, решихме друго.
При всички стимулации смени подхода. За ембрионите ми каза,
че ако ги върнем на 2-и ден, имам най-голям шанс.
Ако вадех я. и можех да събирам ембриони, не бих върнала без ПИД.
Ако го бях послушала, още след първата стимулация да се откажа,
нямаше да загубя ценно време, но така е трябвало да стане!
Така или иначе аз съм доволна, че имах шанса да опитам,
иначе винаги щеше да ме гризе съвестта, че е можело да се получи.
Сега удовлетворена продължавам с ДЯ. Blush
Гледам ведро на нещата и се старая да не ги мисля
и да не се товаря, че полза няма!
Optimist2019, успех! Стискам палци! Heart
Много късмет желая на всички от сърце! Heart Flowers Four Leaf Clover

# 353
Малага, съжалявам! Този кошмар го изживях 7 или 8 пъти, вече им загубих бройката. Дано при теб е инцидентно!

# 354
В днешно време има много варианти за изследвания в начална бременност.
Повечето неща които откриват с пид май са несъвместими с живота и ембрионите сами си отпадат.
Като гледам съм доста безотговорна, 14 трансфера без пид.

Както,винаги кратко и ясно .И за мен некачественият ембрион  този с анеуплоидии  отпада  още в началото .Има безброй примири на качествен ембрион   след ПИД  без бременност и забавени ембриони  със бременост.Много важно е и мозаечният такъв.Ако се вземе материал точно от   клетката с мозайка и излезе ,че не е в ред и го унищожат ,а той е добре иначе . Много е относително !  Както, съм аз  с мозаечен кариотип .  Ако трябваше да ми вземат материал  бях ембрион сега и примерно бяха вземали клетка точно с неправилно подредени хромозоми   и хайде ще ме унижат и нямаше да ме има .Но Пид  показва за най -честите хромозомни аномалий в автозомните хромозоми .Има толкова други аномалий  и заболявания  ,който се проявяват и не се откриват с  обикновеният  ПИД   Също и след направен Пренатест има  след това аномалий .Трябва да се прави ПИД за моногени болести  има и митохондриални болести и какво ли не още .И за всичко трябва да се изследва за най -голяма сигурност.Всичко е КЪСМЕТ.!Единствено е неприятно ако се наложи аборт в напреднали месеци ,защото остава проблема с приетите лекарства и най -вече вмешателството върху матката   изтъняване на лигавица и т.н      За мен всичко си е късмет и дано да го имаме всички !Крайно време е вече .!                                                                                                                                                                                       Optimist  , и аз многократно съм си задавала въпроса и не мога и аз да намеря оптималният вариант.Все пак клоня към изчакване до 5 ден и 6 като идеята е да останат само най-жизнените и най-голям потенциал .Да но и при този вариант няма изобщо никаква гаранция за успех !                                                                                                     Малага ,много  съжелявам!Но , не губи надежда !Много е лошо ,че при ММ има проблем !Това е  важен фактор !Дано е инцидетно и следващият път всичко е наред!Стискам много палци !

# 355
D-r Sveta,

Много ти благодаря за изчерпателния и информативен  отговор и на всички момичета, които отговориха и споделиха информация и личен опит.

Порових из нета, прочетох и ето картинката, която най-нагледно ми помогна да взема решение за себе си и обяснява как при мозайка има голям шанс за неверен резултат.

Аз лично и без това оперирам в зоната на чудесата: след 2 месеца ще стана на 46, февруари АМХ ми беше 0.03, а правя Я всеки месец и ембриони.
Няма да се опитвам да изследвам какво точно са забъркали в епруветката, след като 1) шансът то да оцелее до 5 ден е намален заради възрастта ми и 2) има съществен шанс резултатът да е неверен.

Каквото ми е писано, няма да избягам от него и с 100 теста...

Щом събера два 3-дневни ги връщам, пък каквото сабя покаже.

Благодаря още веднъж на всички и късмет на всички момичета 🍀🙏🏻🤞🏻

# 356
  • Пловдив
Светле имаш ли дечица ?

# 357
  • и тук и там :)
Момичета, изписали сте доста, че аз нямах достъп до нета 3 дни - сега изчетох всичко.
Днес /6ти ден/ ми се обадиха ембриолозите, нито един от ембрионите не оцеля. Вчера ми казаха, че на 4ти ден са забавили развитие и ще ги изчакат още един ден, но днес все още не били стигнали до бластоцист и ще ги унищожат Sad
От добавките пия само FHPRO, но не виждам особен резултат.
Optimist2019, много ти благодаря за разяснението относно ИКСИ, че наистина не ги разбирам много. Ще изчакам и pepita5 да сподели опит дали е променила начина на оплождане.
Аз съм сменила до сега двама донора и с двамата резултата е един и същ т.е. никакъв Sad (уточнявам, че ползвам датската Cryobank  и аз сама си поръчвам донорите). Не знам дали бих рискувала трансфер без да правя ПИД, макар че и моя и донорския кариотип е добре. Още в самото начало ме започнаха с ПИД и така до днес. И продължавам всеки път да мисля дали следващия път да не пропусна ПИД..... Имам 2 месеца да го  измисля.....

mandaria, и за една яйцеклетка са ми размразявали С. Принципно донорския материал се съхранява на дози в отделни епруветки и като размразят една ползват каквото ползват и останалото се изхвърля, след това следващата епруветка и така... Прегръщам те и ти изпращам сили да вземеш правилното решение за теб.Heart

Малага, много съжалявам за ембриона.Heart  Май и на двете Е. са се "развили" по един и същи начин. Аз по мои сметки имайки предвид отпуската на Персенска ще мога най-рано м.септември да продължа с опитите.
pepita5, стискам палци юли да успееш.Flowers Four Leaf Clover

Пожелавам успех на всички Sparkling HeartSparkling Heart

# 358
Светле имаш ли дечица ?
Предполагам ,че мен питаш .Ако е мен отговарям.За съжеление нямам.Но го приемаам философски вече ,защото на всеки му е писано нещо.На един едно на друг друго .На мен това ,на друг друг здравословен проблем и така .Важното е, да се борим със всички позволени от  репродуктивната технологията средства ,да направим всичко възможно А НИЕ ВСИЧКИ го правим .Дори някой от нас правят и невъзможното пред ,което се прекланям. Мога само да кажа, останалото е голямо количество  късмет и  доза  съдба .Важното е да не се предаваме и,да сме живи и здрави  и каквото такова !Чакам, някой да съобщи благата вест!Чакам!                                 Просто напоследък все такива новини .............направо ми накъсвате сърцето !

# 359
  • София
Много ти благодаря Вел333, дано само да ми дойде ден 2 по рано за да не ги изпусна преди отпуските, на косъм са нещата. Миличка и теб ли те сполетя нашата участ. Много съжалявам за ембриончетата ти. Не се отчайвай горе главата и след отпуските ще стартираш отново. Сега си почини и не го мисли повече, така било писано да се случи. Gift Heart

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 18:40 от pepita5

Общи условия

Активация на акаунт