Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 12

• 45 120
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Нямам обяснение! Пуснах да изследвам Вит Д. Приемам го от април, кажи речи нон стоп, при условие че като стартирах беше 1 единициа под долна граница. Сега сме август, пече слънце, аз въпреки това не съм спирала да го приемам и се е качил с 5 единици над долна граница, т.е. нищо не е мръднал. Пак съм си на долна граница Sad
Приемала съм го като вигантол и Съни Вит - в такава форма.
Някой да е имал подобен "куриоз" ?! А търсил и получил ли е медицинско обяснение за него?
И вит Ц съм приемала заедно с Д-то...нали е важно за усвояването на Д-то?
(не мога да си представя какво щеше да е ако не го бях пила Д-то като довабка..сигурно щеше да е "тотал щета")
Аз приемам капсули от Iherb, там е 1000 U. Това е доза на  ден. Simple Smile Вигантола е слаба ракия !
Аз приемам капсули от iherb по 10000 iU на ден Simple Smile.

# 571
Имам въпрос! Как се отразява приемът на витамин Д ,защото прочетох из интернет и няма научни доказателства, да повлиява репродукцията, въпреки, че се предписва масово ?

# 572
Имам въпрос! Как се отразява приемът на витамин Д ,защото прочетох из интернет и няма научни доказателства, да повлиява репродукцията, въпреки, че се предписва масово ?
Има доста сериозна връзка с фертилността. Не знам какво си чела, но според изследвания на билози ниските нива на вит Д водят и до по-кратък живот на Я, т.е. дългосрочното поддържане на ниски нива на Д може да доведе до по-бързо изчерпване на Я резерва. Накратко казано: поддържа по-дълъг живота на Я.
Затова и фертилити специалистите, които са в час, не го пренебрегват.
И затова често ниските нива на AMХ вървят ръка за ръка с ниски нива на Д, т.е. ниското АМХ може да се дължи на ниско вит Д (друг е въпросът, че стойностите на АМХ са ниски и по други причини..уви)

Важен е не само при жените, но и при мъжете!

# 573
Желязото също трябва да се следи за да е ефективно усвояването на вит Д. Всичко в отганизма е свързано.

# 574
Момичета пак съм аз...Явно днес ми е денят за питанки Simple Smile
Та да попитам дали някой си е пуска АМХ в Токуда?
Понеже знам, че го изпращат за изследване в Турция и излиза до 10 дни. Което си е доста време. Не поставям под въпрос компетентността на турската лаборатория, а съм против съхранението на кръвта толкова дълго време и изследването на АМХ от непрясно взета кръв, защото понякога това води до отклонения (може да звучи смешно, но все пак информацията беше на база на изследвания на Swiss университетска клиника, затова подозирам, че има доза истина. Simple Smile .. и късмет разбира се - сигурно при някои хора влияе, при други не) Въпросът ми е ако някой е пускал АМХ в Токуда да сподели дали наистина се чака толкова много и дали е забелязал някакви  значителни разлики в стойностите си за кратък интервал от време?! Чудя се в Токуда ли да го пусна или в Рамус?

Благодаря, че се включвате и по "питането" ми за Д-то. Да, прие винаги с нещо мазно, може и лъжица зехтин ако не му е неприятна на човек. Вит Ц, разбира се се взима отделно, в друг времеви диапазон. К до сега не съм приемала. Май ще трябва да проуча въпроса. От вигантола иначе по 5-10 капки на ден...и за 3 - 4 месеца да не мръдне от долната граница... Sad мъка...

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 21:14 от neomi

# 575
Понеже знам, че го изпращат за изследване в Турция и излиза до 10 дни. Което си е доста време. Не поставям под въпрос компетентността на турската лаборатория, а съм против съхранението на кръвта толкова дълго време и изследването на АМХ от непрясно взета кръв, защото понякога това води до отклонения (може да звучи смешно, но все пак информацията беше на база на изследвания на Swiss университетска клиника, затова подозирам, че има доза истина. Simple Smile .. и късмет разбира се - сигурно при някои хора влияе, при други не) Въпросът ми е ако някой е пускал АМХ в Токуда да сподели дали наистина се чака толкова много и дали е забелязал някакви  значителни разлики в стойностите си за кратък интервал от време?! Чудя се в Токуда ли да го пусна или в Рамус?

Благодаря, че се включвате и по "питането" ми за Д-то. Да, прие винаги с нещо мазно, може и лъжица зехтин ако не му е неприятна на човек. Вит Ц, разбира се се взима отделно, в друг времеви диапазон. К до сега не съм приемала. Май ще трябва да проуча въпроса. От вигантола иначе по 5-10 капки на ден...и за 3 - 4 месеца да не мръдне от долната граница... Sad мъка...
Приемът на витамин Д3 винаги трябва да е с К2. Проучвах въпроса по друг повод . Дори приемам комбиниран продукт

# 576
И аз като Bubastet не го взимам с К2 защото съм правила тромбоза и имам генетична предразположеност .

# 577
Момичета, трябва сте внимателни с Вит. К, особено тези с тромбофилия. На мен ми беше изписан за спиране на евентуално кръвотечение, защото не можех да спра нито фраксипарина, нито аспирина. За щастие не ми се наложи да го използвам, но четете внимателно преди да започнете да пиете нещо, само защото някой друг го пие. “Не се препоръчва самоволен прием на добавки и медикаменти, базирани на витамин К, включително и витамин К2, тъй като той има отношение към кръвосирването и може да доведе до нежелани ефекти. По принцип висок процент от българите се предразположени към образуване на тромби, което налага допълнително повишено внимание на прием на витамин К.”

# 578
Здравейте, момичета! Heart Hug
Благодаря от сърце на всички за стиснатите палци!
Резултатът е същият като при първия ми трансфер - 1,20 mlU/ml.
Същата дата и същия резултат. Даже си помислих в първия момент
да не е старият ми резултат, че ги правя в една и съща лаборатория.
Неуспехът беше напълно очакван от мен.
Още в деня на трансфера го приех.
За мен този резултат се дължи изцяло на некачествения ембрион.
Едва ли яйцеклетките на здрава 24-годишна жена за лоши.
Или стимулацията, или ембриологията им куца, така мисля аз.
Подготовката им също беше неприемлива за мен,
следващият път ще си карам по схемата на д-р Карликая,
надявам се да коригират и този късен трансфер.
Не че съм лекар и много ги разбирам нещата,
но имах усещането, че не е подходящ за мен,
а личната ми интуиция за тялото ми винаги е била най-точна.
Даже самите те не спориха по въпроса,
но това не ме улеснява по никакъв начин.
Лекарката лично ме потърси, чак не очаквах,
но нищо не каза, освен че съжалява и ще ми намери нова донорка.
Ще почина малко, може би за ноември го планирам
следващия трансфер, живот и здраве!
Кате, моля! Надявам се скоро да споделиш добри новини! Heart Hug
Стискам силно палци! Hands Pray
Много късмет желая на всички момичета от сърце! Heart Flowers Four Leaf Clover

# 579
  • София
Здравейте, момичета! Heart Hug
Благодаря от сърце на всички за стиснатите палци!
Резултатът е същият като при първия ми трансфер - 1,20 mlU/ml.
Същата дата и същия резултат. Даже си помислих в първия момент
да не е старият ми резултат, че ги правя в една и съща лаборатория.
Неуспехът беше напълно очакван от мен.
Още в деня на трансфера го приех.
За мен този резултат се дължи изцяло на некачествения ембрион.
Едва ли яйцеклетките на здрава 24-годишна жена за лоши.
Или стимулацията, или ембриологията им куца, така мисля аз.
Подготовката им също беше неприемлива за мен,
следващият път ще си карам по схемата на д-р Карликая,
надявам се да коригират и този късен трансфер.
Не че съм лекар и много ги разбирам нещата,
но имах усещането, че не е подходящ за мен,
а личната ми интуиция за тялото ми винаги е била най-точна.
Даже самите те не спориха по въпроса,
но това не ме улеснява по никакъв начин.
Лекарката лично ме потърси, чак не очаквах,
но нищо не каза, освен че съжалява и ще ми намери нова донорка.
Ще почина малко, може би за ноември го планирам
следващия трансфер, живот и здраве!
Кате, моля! Надявам се скоро да споделиш добри новини! Heart Hug
Стискам силно палци! Hands Pray
Много късмет желая на всички момичета от сърце! Heart Flowers Four Leaf Clover

Възхищавам се на силната ти психика! Имаш моите адмирации, за което! Хубаво е, че добре анализира причините. Желая скорошен успех и благодаря за пожеланията! Heart Exl

# 580

Така сега ще кажа при мен как беше ситуацията:
АМХ януари 2018 в Цибалаб - 2.23
Лапароскопия октомври 2018
АМХ октомври 2018 (2 седмици след лапароскопият) в Токуда - 0.79
АМХ ноември 2018 в Цибалаб - 1.145
АМХ април 2019 в Цибалаб - 0.92

Вече спрях да го изследвам защото на база антрални фоликули и ФСХ знам, че съм с НЯР...
В Токуда резултата ми излезе най бавно за 10 дни или 2 седмици...
Знам от други момичета, че в Надежда излуза за 1 ден и като цена не е по скъпо...

# 581
Кате, сърдечно ти благодаря, миличка! Heart Hug
Стискам силно палци ужаса през, който преминаваш,
да свърши възможно най-скоро! Hands Pray Flowers Four Leaf Clover

# 582
  • На остров
Сиси много съжалявам пожелавам успех при следващият трансфер !
Кате как си ?

# 583
  • София
Сиси много съжалявам пожелавам успех при следващият трансфер !
Кате как си ?
Ами чакам си. Докторката каза в сряда да отида, но май ще е понеделник, то до сряда само ще го мисля. Нямам кървене за сега. По рядко имам болки и то предимно вечер за кратко и поносими. Пада ми кръвното доста и вървя като замаена, гади ми се рядко, но то и с предната бременност не ми се е гадило кой знае и не съм повръщала, гърдите ме болят по малко, по скоро са чувствителни. Това покрай мен за сега. Идната седмица ще разбера окончателно, ще си имам ли малко чудо.
Поне откакто разбрах, че не е извънматочна съм значителни по-спокойна и по оптимистично настроена. Знам, че шанса за нормална бременност е минимален, това заяви и докторката от Токуда, при която ме изпрати Димитров. Вчера се свързах с нея по вайбър, тъй като трябваше в сряда да се видим, а аз си отидох в Щерев. Попитах я какъв е шанса ми, почти никакъв според нея и настоява за медикаментозен аборт, защото можело да стане инфекция, въпреки че чхг расте. В никакъв случай да не съм чакала да се чистя спонтанно, ако се наложи. Беше категорична. В Щерев пък Милчева ми каза, че сака се е развил за 2 дни и сме длъжни да чакаме и дори като изчакаме и няма развитие, можем да чакаме пък до 10 седмица организма сам да се изчисти без проблем и че до принудителен аборт се преминава в краен случай. Нз на кой да вярвам, но ми се струва по логично мнението на Милчева, за това ще си продължа при нея, каквото и да се случи.

Последна редакция: сб, 10 авг 2019, 11:39 от ·.·♥Катето♥·.·

# 584
  • На остров
И аз смятам, като тази докторка най добре да се изчака да се види какво ще се случи! Въобще, мисля че ако не беше правила всички кръвни изследвания и си чакаше за преглед в 12 седмица всичко щеше да е много по спокойно и щеше да си спестиш много нерви, а вероятно и пари предполагам се плаща за всички прегледи и консултации.

Сега позитивни мисли и нормален живот ! Таткото как приема нещата ?

Общи условия

Активация на акаунт