Нашите орхидеи – тема 26

• 29 114
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
За запис една Милтасия, че ще изтърва темата!

# 136
Heart Eyes Разкошна паячка! Браво, Све!

# 137
  • До сърцето...
Темата е за професионалисти, то да се бутна с първата ми спасена орха - гледаме се на водно от един месец някъде, новите коренче са станали доста големи, че и ново листенце е успяла да сътвори. Много ми е кеф! Grinning
Скрит текст:

Приемам критики, съвети ..

# 138
  • Оптимист по принуда
И аз така гледам двечки за спасяване. Пуснаха коренчета, даже едната и бебе завъди Grinning
Скрит текст:

# 139
Моята мини фръцличка (минито с лунички), също се оказа миризлива Heart Eyes На втория ден след като цъфна и се беше постоплила на перваза и... хоп, допълнителен мирис в стаята Sunglasses
Първата е по-скоро като лиодоро... близо до жасмин мириса, а тази е по-сладникаво... нещо като кремче... иланг-иланг с малко ванилия Smirk Чакам другите две минита с пъпки евентуално следващата седмица, тези с по-едри листа още не са на цъфтежна фаза явно Simple Smile

# 140
  • Варна
Heart Eyes Страхотни са
И това от мисията ли? Голям късмет - обикновено се оплакват, че са им все еднакви

# 141
Аз голямо ровене рових... хем да са със здрави корени, хем уж да са различни... От първия избор може и да ми се повтарят, но при вторите имаше поне 100 растения... избирах две по две с еднакви листа, че нали уж за подаряване, а да видим като се разцъфтят как ще ми дойде да ги подаря Smiling Imp

# 142
  • София
Момичета, помагайте, какво може да е това и как да се справя с него? Може ли да се прехвърли и върху останалите ми фалчета?

# 143
Не се вижда добре... това централно листо ли е? Гнило черно ли е или какво?

# 144
  • София
Да, централно листо е. Само там има проблем. На дупки е. Не съм виждала подобно нещо, като наядено е. Дали е добра идея да го отрежа?

# 145
  • София
не може ли все пак да видим по-хубава снимка?
омекнало ли е това листо, наяденото? и да го отрежете едва ли ще има полза, особено ако е меко.
започне ли гниене от центъра, по-скоро няма спасение

# 146
  • София
    [/list]Ето по-добра снимка. Това листо е меко. Другите са ок засега.

# 147
    • Варна
    А дали не е изгорено? Това е ново листо и е по-фино от другите ...

# 148
    • София
    Не е изгорено, не го пече слънце. Дръпнах го и го отскубнах, наистина основата беше черна като изгнило. Сега да видим дали ще се разпростре и към другите листа.

# 149
    • София
    за съжаление да, ще се разпространи. Растението ви гние, най-вероятно заради попаднала вода в розетката при поливане. Може да намажете с каша от фунгицид

Общи условия

Активация на акаунт