Електронни четци - тема 23

• 45 411
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Книгите трябва да са в папка "documents".
Формати за Kindle - mobi и azw/azw3.

Ясно, но в папка Documents  излизат само тези неща незнайно защо...

# 301
  • Варна
Свържи го с компютър и виж през него.

# 302

Снимката в горния ми пост е от компютър, през четеца в Your Library излизат само някакви речници и се чудя как могат да изчезнат безследно... Ако може поне някакъв сайт с безплатни романтични романи да ми кажете да се опитам да й сваля нова и да видя как да ги направя във формат подходящ за Киндъл

# 303

Снимката в горния ми пост е от компютър, през четеца в Your Library излизат само някакви речници и се чудя как могат да изчезнат безследно... Ако може поне някакъв сайт с безплатни романтични романи да ми кажете да се опитам да й сваля нова и да видя как да ги направя във формат подходящ за Киндъл

Chitanka, Rulit  в тези сайтове има много книги.

# 304
А има ли такива които директно да тръгнат на Киндъл, щото съм чувал че при тях е по-сложно с форматите или трябва сам да си ги направя в подходящ формат ?

# 305
https://pechkov.chitanka.info/mobi/

Отваряш този сайт директно на киндъла през (Experimental Browser), сваляш и четеш. Няма нужда да се мъчиш с форматиране или както там се казва.
А за изчезването на книгите не знам. Ако ги няма и на компютъра, не само на киндъла, значи нещо не е проработило и не са се свалили. Но на горния сайт ще намериш много книги, така че има какво да се чете.

# 306
https://brosbg.com/amazon-kindle-paperwhite-wi-fi-2017-product-9562 Този бива ли го?
П.П. Хубав, лош, поръ4ах го Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 20:30 от Teya75

# 307
Не съм ви чела отдавна, но нещо не ми се виждат някои книги в киндъла. През компютъра ги виждам, но в киндъла не. Май точно горе е описан същия проблем... Май само някои azw3 не се виждат.  Решихте ли го? Как?

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 14:21 от celika

# 308
Свалих си няколко книги на Марина Фиорато обаче 2 от тях не са наред. В смисъл абзаците са разбъркани. Каква може да е причината и как мога да я поправя?

# 309
  • София
Не съм ви чела отдавна, но нещо не ми се виждат някои книги в киндъла. През компютъра ги виждам, но в киндъла не. Май точно горе е описан същия проблем... Май само някои azw3 не се виждат.  Решихте ли го? Как?

Преди време имах същия проблем. Виждах новокачените книги през компютъра, но четеца не ми ги показваше.
Реших си проблема с връщане на фабричните настройки.

Свалих си няколко книги на Марина Фиорато обаче 2 от тях не са наред. В смисъл абзаците са разбъркани. Каква може да е причината и как мога да я поправя?

Търсиш си читав файл. Това се е получило от конвертиране на pdf.

# 310
  • Варна
Не съм ви чела отдавна, но нещо не ми се виждат някои книги в киндъла. През компютъра ги виждам, но в киндъла не. Май точно горе е описан същия проблем... Май само някои azw3 не се виждат.  Решихте ли го? Как?
И аз имам същия проблем от скоро Disappointed  И освен, че не се виждат на четеца, а и стоят празни страници. Например показва 7стр. а реално се виждат книгите от 3 страници, останалите стоят празни.

# 311
А преди това виждали ли са се на четеца?
Питам, защото на мен веднъж няколко нови книги не ми се показваха на киндъла. И се оказа, че синхронизирането е било "запецнало" и книгите не са могли да се свалят на четеца. Сама нямаше да се сетя, но имах късмета батерията да ми падне, и явно при рестартирането след това, проблемът се е самокоригирал.
Но ако преди ги е имало и след това са изчезнали, не мога да помогна. Единствено се сещам, че поради някаква причина може книгите да са отишли в Архиви. Тогава от компютъра ги премести пак в Библиотека.
Или ако са пиратски и са ги надушили, може да са ги свалили от сървара. Чела съм за подобни случаи.

# 312
При мен се случва с книги, качени от компютъра.

# 313
  • Варна
Да, и моите са качени от компютъра през Калибре. Качвам например 50 книги от които 7-8 не се виждат.
Ще пробвам с рестарт, че засега не ми се иска да връщам фабрични настройки, но ако не стане и това ще направя.

# 314
Като върнеш фабрични настройки, губят ли се книгите и ъпдейтите?

Общи условия

Активация на акаунт