Електронни четци - тема 23

• 45 352
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Смея да твърдя, че моят Nook си е направо вечен. Имам го от 7 години някъде, употребявам си го много активно, а на вид е запазен като нов и батерията му още държи седмици, бърз си е. Вероятно защото е супер обикновен, един от най-старите модели и няма никакви екстри.

При старите версии на Nook "замръзване" може да се появи като батерията тръгне да пада, но това се оправя много лесно с рестарт (задържане на старт бутона за над 20 секудини). Случвало ми се е два или три пъти за всички тия години като забравя да го заредя много дълго време.

# 376
И моят Нук си е дълголетник и най-важното батерията не е мръднала. Но един път така заби, че нищо не помогна освен отваряне и махане на батерията.

# 377
Като заговорихте за дълголетници... Подсетихте ме да ви питам какъв четец ми препоръчвате за възрастна жена, която не може без да чете. Искам да взема нещо подходящо за баба ми, тъй като много й отслабва зрението и на хартия й е вече доста трудно. Предполагам нещо с подсветка и по-простичко, да може лесно да си отваря и да сменя страниците на книгите, които й свалям.

# 378
Базовият Киндъл е вече с подсветка, така че него препоръчвам.

# 379
Според мен Pocketbook basic 3 е подходящ за възрастни хора, с бутони е, а не тъч скрийн, което е улеснение. Менюто е просто, минусът е, че няма подсветка.

# 380
Базовият Киндъл е вече с подсветка, така че него препоръчвам.

Здравейте, може да ви се струва глупав въпроса, но кой модел наричате базов и това означава ли, че е по смотан от другите. Всъщност защо го наричате базов?

# 381
Базов е моделът Kindle Touch. Той се нарича така, защото няма много екстри и е по-опростен от останалите. Аз съм го ползвала в периода декември 2016 - април 2018 и като за първи четец бях доволна, а тогава нямаше подсветка.

# 382
Два Kindle Touch имам, както споменах, дълголетници. Първият закупен по погрешка, месец преди пускане за продажба, от 2012та. Трябваше да е само kindle 4. Замених го, с версията от 2016та, заради цвета, бял. Ако се търси само за четене, с две ръце съм за touch.
Какво и да изберете, хубавото при четците е, че всеки препоръчва неговия си.

# 383
Благодаря за отговорите! ☺

# 384

Какво и да изберете, хубавото при четците е, че всеки препоръчва неговия си.
Не,това не е хубавото,а е лошото.
Малко са,единици,хората в темата,които имат поглед над повече от една марка.
И тогава е субективен изборът,но поне е базиран на някакво реално сравнение.
Личното ми мнение е,че при даване на препоръки,постът трябва да започва с информацията кой какво е ползвал и препоръките на база какво са!?

# 385
Ами добре, тогава от начало да почнем.
Имам Киндъл ПУ и Нук СТГ, няколко дни съм ползвала и Кобо /модел обаче не помня/, както и наблюдения в/у Покетбук май 3 базик. Та от всичките тези, които са основни за нашия пазар да кажем, с две ръце и два крака препоръчвам Киндъл. До преди година не мислих така, харесвах си много Нука, но не мога да си кривя душата за Киндъла. Неслучайно е най-предпочитан и ползван четец в цял свят, не само тук.

# 386
Като ползвала Нук Глоулайт и ползваща в момента Киндъл Пейпъруайт 7, с две ръце препоръчвам Нук, ето защо:
Нук има по-светъл екран, по-добра подсветка, форматите които чете са най-разпространените в България (Читанка и Рулит основно имат ЕПЪБ формата) и не се налага преформатиране. Нук няма нужда от постоянно включена подсветка, защото си има копченце, с което и в абсолютна тъмнина можеш да си я пуснеш на настроената сила.
Киндъл е с по-тъмен екран, подсветката постоянно трябва да е включена, защото иначе в тъмнина не можеш да стигнеш до настройките да си я пуснеш, всички книги трябва да се преформатират, а това си е неудобство, въпреки, че не отнема много време. Все пак трябва или да си инсталираш, или онлайн да търсиш преформатираща програма.
Ако имах възможност, бих ползвала НУк, но са по-скъпи от Киндъл, поне моделите, които мен ме устройват. Батериите им издържат еднакво, около месец, ако се чете повече.

# 387
  • Варна
На Киндъл нали се оказа, че екранът не угасва напълно, т.е можеш да си включиш подсветката на тъмно? Или при новия не е така? Не че съм пробвала де, но аз никога не пребивавам в пълна тъмнина и не мога да си представя случай, при който ще реша да чета в пълна тъмнина. Колкото до "изискването" да съм пробвала сто марки, за да дам мнение - що за дивотия? И една може да съм пробвала, за да имам акъла да я препоръчам или отхвърля. Мисля, че преформатиране то силно се преекспонира и не е такъв проблем, че да се отчита като минус. Цената, особено на промоции в Амазон също е сериозен фактор. Та аз бих ги препоръчала с чиста съвест, въпреки че не съм ползвала други марки, освен една неизвестна в началото.

# 388
На Киндъл нали се оказа, че екранът не угасва напълно, т.е можеш да си включиш подсветката на тъмно? Или при новия не е така? Не че съм пробвала де, но аз никога не пребивавам в пълна тъмнина и не мога да си представя случай, при който ще реша да чета в пълна тъмнина. Колкото до "изискването" да съм пробвала сто марки, за да дам мнение - що за дивотия? И една може да съм пробвала, за да имам акъла да я препоръчам или отхвърля. Мисля, че преформатиране то силно се преекспонира и не е такъв проблем, че да се отчита като минус. Цената, особено на промоции в Амазон също е сериозен фактор. Та аз бих ги препоръчала с чиста съвест, въпреки че не съм ползвала други марки, освен една неизвестна в началото.

Събуждам се през нощта и искам да чета, защото така ще се приспя отново. Ако не виждам какво пише по екрана, как ще си пусна подсветката? Екранът не свети, ако си я изключил напълно и пълна тъмнина нищо не виждаш. Единственото предимство на Киндъл за мен е достъпната цена, всичко друго ми е минус, но ще си го търпя, като не мога да си купя Нук Sad

# 389
  • Варна
Явно на новия е така, аз бях изненадана да установя, че на модела от 2015 не се изключва напълно.

Общи условия

Активация на акаунт