Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 54 440
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Тук е с плот, който стъпва към стъклото. А в показното са мивки с повдигнат гръб и заобляне. Насочвам да се помисли по въпроса, а не казвам, че няма да стане Hands V
Именно, това е едно от колебанията. Ако оставя само долу отстояние ми се струва ... не съм сигурен дали ще е добре като визия ...
Къде ще има осветление над огледалото? Ако е на стената, нека над огледалото има малко повече място колкото отдолу... Ако е на тавана осветлението, да са равни... Поиграйте си със снимката Simple Smile

Тук е с плот, който стъпва към стъклото. А в показното са мивки с повдигнат гръб и заобляне. Насочвам да се помисли по въпроса, а не казвам, че няма да стане Hands V
Стъклото е върху плота и между плота и стъклото има силикон.
А, именно! А тук има заобляне по ръба на повдигнатия заден край на мивката и там няма как да "стъпи" върху силикона и да уплътни добре Hands V

Осветлението е горе - върху понижения таван. 5 броя лунички.
Стъклото би стъпило върху равно, плотът на мивката е достатъчно широк, за да стъпи огледалото върху него.

# 76
Ей тук виждам една фуга, която предполагам е запълнена със съликон. Огледалото колко точно е дебело че да стъпи върху този 1см със заобляния (отзад е проблема)? Ако тази фугичка отзад е до милиметри равна по цялата дължина на стената и може да стъпи огледалото върху ръба, за какво се чудиш точно - правѝ го!

# 77
Ей тук виждам една фуга, която предполагам е запълнена със съликон. Огледалото колко точно е дебело че да стъпи върху този 1см със заобляния (отзад е проблема)? Ако тази фугичка отзад е до милиметри равна по цялата дължина на стената и може да стъпи огледалото върху ръба, за какво се чудиш точно - правѝ го!

Благодаря за задълбоченото разглеждане.
Тази снимка е от пробното монтиране, сега няма фуга. Освен това няма да разчитам стъклото да се носи от мивката, ще е залепено отзад. Притесненията са ми във вразка с визия, дизайн. Техническата част я покривам, нямам проблеми с това.

# 78
Ако можеш да си позволиш да стъпи (не за да носи, а за да уплътни добре отдолу), най-красиво е както е на снимките на NikoT. Ако има нещо което те притеснява (чисто визуално как ще се падне огледалото върху ръбчето от 1,6-2см), сложи го до малко под края на първата цяла плочка и леко застъпѝ фугата на последна горна плочка и да е на цялата ширина. Не знам дали го обясниях ясно, но... да покрие двете средни плочки (от 4 по височина) с леко застъпване на фугата. (ако плочките са 30х60, огледалото да е някъде към 62см)
Огледало без заобляния и със средно голяма фаска Hands V Успех!

ПП: Най-добре би станало така, но огледалото не е върху плочки, а вместо плочки... и спрямо него са фугите и мивката.

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 17:31 от peneva_a

# 79
Ако можеш да си позволиш да стъпи (не за да носи, а за да уплътни добре отдолу), най-красиво е както е на снимките на NikoT. Ако има нещо което те притеснява (чисто визуално как ще се падне огледалото върху ръбчето от 1,6-2см), сложи го до малко под края на първата цяла плочка и леко застъпѝ фугата на последна горна плочка и да е на цялата ширина. Не знам дали го обясниях ясно, но... да покрие двете средни плочки (от 4 по височина) с леко застъпване на фугата. (ако плочките са 30х60, огледалото да е някъде към 62см)
Огледало без заобляния и със средно голяма фаска Hands V Успех!

ПП: Най-добре би станало така, но огледалото не е върху плочки, а вместо плочки... и спрямо него са фугите и мивката.

Не разбрах какво точно имаш предвид (от тела съм), но мога да махна мивката, да сложа огледалото и мивката да дойде пред него.

# 80
  • Canada
Защо не го сложиш в рамка огледалото? На мен лично повече ми харесва с рамка, отколкото така по цялата стена. Може и две отделни огледала също над двете мивки.

# 81
Ако искаш да изглежда като при NikoТ, действай...
Ама при сложени вече плочки и изцяло монтирана мивка, аз не бих юркала майстор, а още по-малко мъжа си да го прави това... Бих го сложила да кажем така

С малка фаска ,
не с голяма, просто плочките това позволяват (това ми беше един от изборите за вкъщи, последно се спряхме на плочка, разделена на малки 15х15 с истинска фуга между тях Simple Smile)

ПП: Polar bear, нишата хич не е толкова голяма колкото изглежда Simple Smile около 130-140см, за две огледала няма да стане Hands V

То и аз съм си пъхнала мивката леко в ниша, но от едната страна ни е "пъхната" на 35см само... А така две мивки как ще се ползват едновременно, някак не го виждам...  Но щом така са си преценили пространството, ОК Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 17:53 от peneva_a

# 82
Ако искаш да изглежда като при NikoТ, действай...
Ама при сложени вече плочки и изцяло монтирана мивка, аз не бих юркала майстор, а още по-малко мъжа си да го прави това... Бих го сложила да кажем така

Огледалото на цяла стена придава допълнителен обем на помещението, а отделно е много красиво. Предложеният от теб вариант не е толкова добър. Поне според мен.

# 83
Все повече се насочвам към огледало изцяло... Само долния край все още ме колебае като решение.

# 84
Въпрос на вкус Simple Smile Дори да не е цялата стена, пак отразява отсрещната...
Аз бих го сложила в рамка дори... нещо такова, но тази декоративна плочка, вече сложена по верикала не е подходяща идеята Simple Smile

С дебела бяла рамка

# 85
Въпрос на вкус Simple Smile Дори да не е цялата стена, пак отразява отсрещната...
Аз бих го сложила в рамка дори... нещо такова, но тази декоративна плочка, вече сложена по верикала не е подходяща идеята Simple Smile

С дебела бяла рамка

Уви в момента не мога да постна по-качествена снимка на тази баня, но определено огромното огледало я уголемява и стои много добре.

# 86
Сложи го в една хубава рамка, като картина, няма какво да лепиш...

Иначе и на мен ми харесва слято с мивката огледалото. Но не е задължително да стига до долу. Виж, ако технически е изпълнимо, го постави на цяло. Аз мисля, че ще легне на прагчето на мивката и само ще трябва да го минеш със силикон.

# 87
Минаване със силикон като по нормален ръб ще развали всичко, не се връзва, колкото и фино да е пуснат силиконът. Трябва да се намери някакво фабрично силиконово уплътнение/лайсна, върху която да стъпи огледалото и да не пуска вода назад. Някаква тънка лентичка и да стъпи на нея. А, както писах преди, и с лак не е зле да се мине.

# 88
Минаване със силикон като по нормален ръб ще развали всичко, не се връзва, колкото и фино да е пуснат силиконът. Трябва да се намери някакво фабрично силиконово уплътнение/лайсна, върху която да стъпи огледалото и да не пуска вода назад. Някаква тънка лентичка и да стъпи на нея. А, както писах преди, и с лак не е зле да се мине.
Има едни пластмасови шпакли за силикон. Добре се получава с тях. Все едно е фабричен ръб.
Скрит текст:
Например, но не само: https://store.krez.bg/product.php?ProductID=4743

# 89
Знам, знам... ама като стегне силикона се вдлъбва и си личи, че ръката лекичко е трепнала... Като е по ваната или мивката - голяма работа, но като е на тънкото местенце стъпило... и на огледалото (двойно го виждаш точно този ръб), ще ти избоде очите Hands V
Само посочваме "конфликтните" точки Simple Smile
А и що "руча жабетата" да се слагат плочки, да се фугират... всичко чисто и спретнато... и да го скриеш изцяло с огледало? Ако е скрито на 100%, просто се лепи огледалото на стената Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт