Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 55 062
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Цититам се от темата за детските стаи.
Предстои ми обзавеждане на детска стая за момче и момиче на 1г. и 6г. Момченцето ще го преместим по-късно при каката (около 3г.). Стаята е с размери 3.4 х 5.3м. Позволява две единични легла,  но се двоумя дали да не са на два етажа за да спестим място.
Измерих стаята. Начертах я доколкото мога. Вляво стената се стеснява и искам на цялата стена да бъде гардероб (от под до таван). Отгоре има прозорец, а вдясно прозорец и балконска врата. Искам да сложа и две единични легла 90/200см. или едно двуетажно 90/200см., както и бюро. Вариант е две единични легла да бъдат под прозорците отгоре и вдясно или двуетажно на ъгъла между двете стени. Моля за съвет. Таванът е висок 2,63м.

П. П. Както и да го мисля, най-добър вариант май ще бъде двуетажно легло за матрак 200/90 в ъгъла между стените 2.60х1.04 и вляво под прозореца бюро.
Проблем ми е и гардеробър (какви врати и чекмеджета. Искам закачалки за дрехи, чекмеджета и може би вадещи се кутии за съхранение на играчки. Мисля мебелите да са с врати от таблен МДФ или таблено ПДЧ в бял цвят. Стените и пода са сиви. Стаята е от преди 4 години, но сменям обзавеждането.
Какъв всъщност е стандарта за детско легло? Какъв рсзмер матрак е подходящ за деца, които биха спали на него до 15-16г. възраст?
Интересува ме и ако някой е по-запознат каква височина легло би била подходяща спрямо височината на тавана?

# 136
Здравейте отново от мен. Имам два въпроса, тъй като при нас ремонта продължава с пълна сила.

1. На паркет червен дъб рустик какви стени бихте сложили. Помещението е дълъг и тесен коридор. Също така какви мебели биха отивали - ще има огледало с размер приблизително 2х1м (още не съм 100%сигурна). Вратите са бели. Осветлението ще бъде с лед плафони в студена светлина, около 32в, тъй като е доста тъмен и мрачен коридор.

2. На бели кухненски шкафове с този под и гръб (плота още не е поръчан), отново същия въпрос какви стени и какъв текстил. Може би грешно сме я захванали работата с кухнята, но мъжа ми държеше на плочата, а аз на бялото и стигнахме до никъде. Трябва да поръчаме плот, паркет за остатъка от кухнята, където няма да има плочка и цвят на стени и текстил.
Благодаря предварително.

Аз бих избрала кафяв плот в нюанса на кафявото от плочките. Плочките, между другото са много готини! Ако може да кажете от къде са. Simple Smile
Стените, както Пенева казва - какаови.
Само дето червеникавия паркет от коридора, ако се продължи и в кухнята, го виждам в конфликт с плочките и какаото. Ако може една снимка на паркета да покажете...? Simple Smile

# 137
Гранитогрес Суматра, Кай. Мисля, че от Керамик маркет ги взехме (Варна).

Това е паркетът от коридора. Дъб рустик на кроно.

# 138
Тези плочки не стават с "какао", какаото беше предложение за коридора...
За тук нямам предложение... не е ясно кухнята самостоятелна ли е или в дневна... Ако е в дневна - с плочки и паркет, ако е само кухня.. не виждам нужда от два вида подови покрития...

# 139
Аз може ли да попитам за мнение за текстилна спалня, какво мислите? Как стои въпроса с подръжка,почистване  и т.н. Мъжа ми си е харесал такава спалня, а аз малко се двуумя, харесва ми до някъде, ама не задържа ли прах тоя текстил?

# 140
  • Варна
Аз може ли да попитам за мнение за текстилна спалня, какво мислите? Как стои въпроса с подръжка,почистване  и т.н. Мъжа ми си е харесал такава спалня, а аз малко се двуумя, харесва ми до някъде, ама не задържа ли прах тоя текстил?

Аз много ги харесвам. Но нямам преки наблюдения как се държи с времето, макар и диваните да са текстилни и са много по експлоатирани според мен.

# 141

Аз много ги харесвам. Но нямам преки наблюдения как се държи с времето, макар и диваните да са текстилни и са много по експлоатирани според мен.

Да може би точно от дивана ни ми идва страха, въпреки че нашия е в ужасно състоянние заради децата , малката редовно си носи храна на него и хапва там,а и редовно си бърше устата в него. А вчера беше набарала спрея за слънце и вече има и две големи мазни петна на дивана. Ама пък в спалнята едва ли ще има такива набези, все пак е и доста отдалечена от кухнята.Joy

# 142
  • Варна

Да може би точно от дивана ни ми идва страха, въпреки че нашия е в ужасно състоянние заради децата , малката редовно си носи храна на него и хапва там,а и редовно си бърше устата в него. А вчера беше набарала спрея за слънце и вече има и две големи мазни петна на дивана. Ама пък в спалнята едва ли ще има такива набези, все пак е и доста отдалечена от кухнята.Joy

Палавница Simple Smile
Аз затова писах, че диваните са по-експлоатирани, много са ми симпатични тапицираните легла, без разни остри ъгли като останалите от плоскости.

# 143
  • В градината...
Този червеникав паркет го виждам само със сиви стени и бели английски первази.
http://static.construct-yourself.com/wp-content/uploads/2016/9/c … ruction-17482.jpg

# 144
Ако говорим само за легло с текстилна облицовка - нашето е такова - графит! Не се цапа - събира прах, който обирам редовно с прахосмукачка.

# 145
Този червеникав паркет го виждам само със сиви стени и бели английски первази.
http://static.construct-yourself.com/wp-content/uploads/2016/9/c … ruction-17482.jpg
О, да! С бели первази!
Ама аз пак за "мляко с какао" Joy

# 146
  • София
Вчера в нета ми попадна едно клипче. И освен банята искаме да постигнем цветово нещо точно такова. Отдолу не сме с истински паркет, но ламинатът ни е на 95 процента същият така, че мисля ще се получи.

https://youtu.be/-YpE75qmVfI

# 147
  • Русе, България
Вчера в нета ми попадна едно клипче. И освен банята искаме да постигнем цветово нещо точно такова. Отдолу не сме с истински паркет, но ламинатът ни е на 95 процента същият така, че мисля ще се получи.

Жилището е много луксозно изпълнено и дизайнът ми хареса. Мисля, че не е толкова трудно да се постигне подобно усещане и без най-скъпите мебели. Това, което ми направи впечатление, е, че има много малко място за съхранение - аз не бих събрала и половината си вещи в този дом. Но за млада двойка без багаж и плюшкински наклонности е супер!
Как планирате вашата баня?

# 148

Много се зарадвах на това видео, защото нашата баня съм я планирала почти същата и купихме вече и плочките ,ама още не са наредени всички и като цяло не знаех как ще изглежда реално, плана беше само в главата ми и сега  като я видях и ....онемях от кеф. Ох как нямам вече търпение да стават нещата по-бързо.

# 149
  • Стара Загора
Момичета, споделяте страхотни идеи!
Извинявам се,че така нахлувам в темата,но дали някой е виждал някъде да се предлагат подобни таванни лампи?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт