Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 62

• 54 453
  • 756
  •   1
Отговори
# 120

Търся такъв килим - в тези цветове, може и с по-малко точки.
Някъде виждали ли сте?

# 121
Здравейте.
Редактирам си питането.
 Сдобихме се с така желаният "нов" апартамент. Старите собственици ни го оставиха с голяма част от обзавеждането и уредите. За сега няма да купуваме нови мебели и кухненско.
Помещението е Г образно, около 27 кв. Две стаи са слети в една. Обособено на кухненска част с трапезария и голяма всекидневна, която ще се ползва за игра от децата ( близнаци на година и няколко месеца). За момента те спят при нас и няма обособена детска стая. Цветът на кухненското и останалите шкафове е венге със сребристо сиво. Цветът на ламината е по-скоро червеникаво-кафяво. Диванът е бял с черни подлакътници.  Стените в момента са бели, но на мен ми е много скучно и "стерилно".
Ако може идеи за цвят на стените при наличните мебели или поне една акцентираща стена.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 23:02 от vartoglava

# 122
Ауууу, шарената стена и идеята ти за ваши крачета и ръце, и на мен ми идва тоо мач на чакрите.

# 123
Здравейте! Предстои ни да слагаме печка тип камина в дневната. Отвеждането на дима трябва да е с тръба-кюнец, като евентуално може да сложим 1-2 лири, тъй като включването в коминното тяло е доста високо. До тук добре, само че на мен тези кюнци и лири не ми харесват и ми се иска да ги скрия. Приемам, че могат да са видими когато печката работи, но дали има начин да се скрият /без да се свалят/ през останалото време? 

# 124
Когато не се ползват, аз бих ги махнала, барабар с другите кюнци.

# 125
Когато не се ползват, аз бих ги махнала, барабар с другите кюнци.
До момента и на мен само това ми идва на ум, но се надявам да има вариант без махане. При нас ще има 4-5 метра кюнци /не съм мерила колко точно/, които вероятно ще се слагат и махат със стълба, при това от двама. Търся решение с нещо като декоративен панел или решетка, но като че ли не намирам подобно нещо из нета...

# 126
  • В градината...
Когато не се махат кюнците, през лятото започва да мирише на пушек. Ние ги махахме и на комина слагахме капак. Иначе е много неприятно. Така или иначе, кюнците се свалят да се почистят.

# 127
Скрит текст:
Здравейте. Сдобихме се с така желаният "нов" апартамент. Старите собственици ни го оставиха с голяма част от обзавеждането и уредите. Уж щяхме да направим едно основно почистване, че последно там живееше едно тримесечно кученце, а ние с ме с едногодишни близнаци и да се "нанасяме". Но уви...вече половин година се караме за някакви глупости с ММ относно цветовете на стените, щото на него му миришело на куче и искаше да пребоядисва, а аз настоявах да извикаме фирма да ни изчистят и да оставим децата да досъсипят стените и мебелите и след две три години да правим тези стъпки. Правих едни схеми за мебели и цвят с икейската програма за кухните, но нищо не запазих от тях. Сега в топлото абсурд да седна на компютъра за малко повече време и да действам с някоя друга програма. Та търся малко помощ за избиране на цвят на стените на кухньо-хола така да се изразя. То и за коридора ще ви Струва скам съвет, но в момента нямам нито схемата на жилището, нито снимки от там.  
Та...мебелите, които останаха в холната част са един нисък шкаф и един по-голям в цвят като кухненското, този диван, побадраб от котки, но нова още някоя друга година. Аз исках да запазя цветната стена, останалите стени мислех да направим бели. На стената зад дивана да  закича рамки с наши дни Ко и на децата, а стената до вратата да украсим с нашите ръце и крачета. Кухнята мислех да остане бяла и там да вкарам пак шарени цветове с килимчета и аксесоари - кърпи, цветни купи ( то мен все шареното ме влече).  ММ обаче не е така широко скроен и не иска шарената стена, било откачено. Една негова приятелка се изказа, че ѝ идвало "тууу мъч на чакрите" и той се хвана за този лаф... Предложих шарената стена да я боядисаме в сиво, близко до цвета на мебелите или да намеря интересен тапет ( дори фототапет на гора, ако ще да е старомодно, на мен ми допада). Не му се лепяли тапети.... За сивото беше по-склонен, но нищо не направи по въпроса. Бастиса шарената стена и "грундира" останалите с бяло. Сега чакал да се разберем за цвят. Той клони към цитирам "жълтакаво" или "бежАво".
 На мен ми е скучно, а и да си призная в сегашния ни апартамент всичко е в жълто (спалнята и хола) и бежово  ( в коридора, но той не го харесва и иска пак бяло или жълтакаво да го прави)...само за кухнята успях да се преборя за два цвята ярко лимонено жълто (отново) и портокалово оранжево.

Извинявам се че стана дълго. Пиша от телефона и не мога да вкарам скрития текст. Събирам съвети и мнения, белким имаме сделка с него.Помещението е Г образно, около 27 кв. Две стаи са слети в една.

Ама това с шарената стена хол ли е или детска? Grinning Много се смях на "жълтакавото". Grinning Кой от двама ви е зодия Близнаци, че се е пообърках? Grinning
Иначе, ламинатът в кухнята с бяло много добре стои. Simple Smile Тъмните кухненски шкафове, обаче, бих ги сменила със светли. Те ми изкараха очите, не пасват на ламината, както и венге със сребристо сиво също не пасва.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 00:31 от Не се сърди, човече

# 128
Имам въпрос Blush на графитени плочки, естествен паркет дън и врати в цвят дъб,  какъв цвят да са стените? Имаме идея за светло сиво, но по-топлата или по-студената гама?
Помещенията са коридор и кухня-хол.

# 129
Като толкова държи на "жълтъкаво" - правете го такова... Даже с тази тумна кухня ще е добре... И маса ще има и няма да се вижда целия под, че червенее.
Лимонено и оранжево с рези мебели и този под... и на мен ми е "туу мъч за чакрите". Такава шарения с ръчички и крачета приемам за детска стая, ама за дневна... добре го е грундирал Simple Smile сега да слага цвят!

Алиена, който нюанс на вас повече ви допада Hands V С тези плочки и този дъб и двата нюанса са добре.

# 130
Аз влизам с 2 въпроса:
Това ми е местоположението на  пералнята(слим модел) в бокса.
Решила съм да я сменям с "нормален" размер и да я сложа успоредно до печката, защото поставена така вратичката няма да може да се отваря. Обаче не мога да реша как ще стои малко по-добре естетически: до печката или до стената. Остават едни около 30см.луфт. Над пералнята пак ще си има плот като си мисля под него да сложа още един, който да се изтегля и стига до мивката, която е зидана.

Нещо май не го обясних добре, но се надявам да сте ме разбрали.☺
Другия въпрос касае спалнята.
http://ivanita.snimka.bg/daily/remonti.946706.38139483
http://ivanita.snimka.bg/daily/remonti.946706.38158988
Вратата е тъмно кафява, цялото обзавеждане ще се сменя. Възможно ли е друго разпределение? Гардеробът мислим да е по-голям и да го сложим на другата стена(единствената цяла), защото така разположен не може по-широк заради прозореца.
Мисля си за тъмно кафяво или пък бяло спално обзавеждане. Стаята е югоизточна.  Като цветова комбинация си мисля нещо такова:

или
https://www.pinterest.com/pin/695172892462022826/
https://www.pinterest.com/pin/851743348257296492/
В общи линии - колебая се newsm78

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 15:14 от иванита

# 131
Долепи пералнята до печката. Така ще може да я обслужваш по- лесно. Ако е набутана в ъгъла няма как да слагаш прах, омекотител в отделенията. А в нишата, която се образува между стената и пералнята може да редиш препарати, пособия за почистване....

# 132
Като толкова държи на "жълтъкаво" - правете го такова... Даже с тази тумна кухня ще е добре... И маса ще има и няма да се вижда целия под, че червенее.
Лимонено и оранжево с рези мебели и този под... и на мен ми е "туу мъч за чакрите". Такава шарения с ръчички и крачета приемам за детска стая, ама за дневна... добре го е грундирал Simple Smile сега да слага цвят!

Пенева, "жълтАкаво", не "жълтЪкаво". Grinning Обаче, идеята за жълтЪкавото е супер. Аз предлагам и "пъпешово оранжево" - и двете пасват на венге. Да помогнем малко на мамито, че не е лесно с две бебета, кредит и мъж, който не те слуша, да мислиш и за интериор... Simple Smile При такива условия, нищо чудно да ни се получават шарени стените... Grinning Още какво предлагам:
1. За да не стане много тъмно, трябва един светъл килим (или два - един и за кухненската част), нещо с бежово.
2. Предлагам да вмъкнем малко движение. Например, в килима пред дивана, някакви мотиви да има. Така ще се разчупи монотонията.

Скрит текст:

3. Щом искаш шарено, ето къде можеш да имаш шарен акцент:
- в покривката на трапезната маса
- подложки или тапицерия на кухненски столове
- възглавнички на диваните
- детските столчета за хранене
- картини и снимки на стената
- пердета и щори
- гръб на кухненския плот

Скрит текст:

* Само да не смесваш геометрията от килима с други, различни геометрии от другите декоративни елементи като възглавници, покривки и пердета. И да не прекаляваш с геометрията, разбира се.

Ако държиш да имате из стаята ръчички и краченца, то може и в рамка. Венге рамки. А, може и върху хладилника. Simple Smile
Не си мисли, че не сме забелязали и шарената колона. Нея да не а забравите, да я боядисате. Grinning

Фототапет - няма нужда, повярвай ми. С детските неща из стаята, ще има още доста шарено.

Ето жълтЪкавото и пъпешовото, които подхождат на венге, плюс едно какаово, което върви с вашия ламинат и диван:

Скрит текст:

Ето и една цветова комбинация с венге, която случайно зърнах в моята баня. Grinning

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 14:51 от AnMary

# 133
Здравейте отново от мен. Имам два въпроса, тъй като при нас ремонта продължава с пълна сила.

1. На паркет червен дъб рустик какви стени бихте сложили. Помещението е дълъг и тесен коридор. Също така какви мебели биха отивали - ще има огледало с размер приблизително 2х1м (още не съм 100%сигурна). Вратите са бели. Осветлението ще бъде с лед плафони в студена светлина, около 32в, тъй като е доста тъмен и мрачен коридор.

2. На бели кухненски шкафове с този под и гръб (плота още не е поръчан), отново същия въпрос какви стени и какъв текстил. Може би грешно сме я захванали работата с кухнята, но мъжа ми държеше на плочата, а аз на бялото и стигнахме до никъде. Трябва да поръчаме плот, паркет за остатъка от кухнята, където няма да има плочка и цвят на стени и текстил.
Благодаря предварително.

# 134
1. За тъмен и мрачен коридор защо светлината трябва да е "студена"? Според мен "дневна" е най-добрия вариант, може да си срои постоянно включена и не дразни.
Цвят "мняко с какао" с бели мебели. Може едната стеничка (или само част) да е като паркета с монтирани върху нея закачалки, отдолу бяла пейка и бяло шкафче за обувки...
2. Защо гръбчето да е като подовите плочки? Изберете еднакви гръб и плот в подобна гама, има достатъчно... Иначе ще ти е много сложно с такива плочки, ако бяха някакви акцентни, декоративни е друго. До тези плочки добре стои дъб - натурален или състарен. За пода, за плот и гръбче в такава комбинация, не съм сигирна Thinking то зависи и какъв стил ще е кухнята.

Ако в коридора е ламнат, бих продължила със същия в кухнята, не ми харесват два с длизка тестура, но различен цвят, нюанс...

Общи условия

Активация на акаунт