Косопад Тема 16

• 60 785
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Нямаш нито един плешив мъж в семейството?

# 406
Нямаш нито един плешив мъж в семейството?

Абсолютно! Подложен съм на постоянен стрес, възможно ли да е от това? Но пък е типичното окапване на предната линия на черепа, това е странното...

# 407
Не е странно, обикновено там окапва косата при андрогенен косопад.
Ако не е генетично, тогава може да е от много неща - стрес, хормони извън баланс, неправилно хранене, недохранване (имам предвид недостатъчно хранителни вещества, а не количества храна) и т.н.
Търси причината, първо, а след това как да решиш проблема, не обратното.

Моят 2 годишен постоянен косопад спря след промяна в храненето и драстичното увеличение на протеините.

# 408
Не е странно, обикновено там окапва косата при андрогенен косопад.
Ако не е генетично, тогава може да е от много неща - стрес, хормони извън баланс, неправилно хранене, недохранване (имам предвид недостатъчно хранителни вещества, а не количества храна) и т.н.
Търси причината, първо, а след това как да решиш проблема, не обратното.

Моят 2 годишен постоянен косопад спря след промяна в храненето и драстичното увеличение на протеините.

Благодаря Миоки! Ще опитам всичко! Дали ще е добре, да опитам с някакви "дейли" или витамини за мъже като начало?

# 409
Съветвам те да заложиш на истинска храна. Синтетичните витамини са под голяма въпросителна дали изобщо имат положителен ефект какъвто се очаква.

Единственото което пия аз е рибено масло и вит.Д, защото нямам възможност да съм често на слънце. Ако можех, щях да наблягам на слънчевите бани вместо да разчитам на хапченце, но нямам голям избор на този етап.

# 410
Здравейте, и моля помагайте!!! Шампоан за мъжко оплешивяване, "предната част най-вече" или нещо което би помогнало да поникне отново коса, и съответно да спре косопада? Пробвал съм почти всички шампоани на пазара...Благодаря!
Здравей! Докато търсех информация как да се справя с моя косопад, попаднах на сайт на мъж, който беше постигнал значителен успех в борбата с оплешивяването, използвайки масло от розмарин. То е инхибитор на ароматазата.
Аз самата използвам масло от ему, което също е инхибитор и имам много нови растежи навсякъде. Пия и желязо и още много добавки.

# 411
Аз не мисля, че при мъж би помогнало каквото и да е. Най-малкото витамини и шампоани. Нещата са далеч по-дълбоки, в конверсията на тестостерона. Как едни витамини ще помогнат, за шампоан дане говорим. Има лекарство Finasteride, което най-помага, но трябва да се притеглят страничните ефекти и ползите. Говорете с дерматолог. Храненето е важно вярно, с превес на протеини и аминокиселини определено. Но настъпил ли е процес на загуба на коса, и те няма да помогнат. Не става дума за някакъв сезонен косопад. Миноксидил би помогнал до някъде, но и той е за определн тип косопад. Не залагайте големи надежди и на него.

Според мен единственото нещо с резултат, е присаждане на коса. Гледах на скоро Джеферович. Добре му стои, естествено. Проблема е, че трябва да се ходи в Турция до колкото разбрах. А тази клиника дето той ходи в БГ, са я затворили т.к.докторката или там който се занимава с присаждането там, е нямал лиценз.

# 412
  • Пловдив
Някой да е ходил на доктор скоро за косопада в Пловдив .
Моля за добър такъв ,който да ти обърне внимание ,а не само да ти вземе парите  !
Ако трябва изследвания ,проби каквото е ,но да е отговорен лекар .

# 413
Здравейте, моля ви за помощ. Имам огромен косопад и като казвам огромен е наистина такъв. В дни на къпане губя хиляди косми, а в останалите по около 600-700. Имах много дълга, гъста и хубава коса и от два месеца насам всичко се преобърна... В безизходица съм... направих си всякакви изследвания...щитовидна, ПКК,желязо, д3, цинк...единственото, което ми излезе извън норма беше цинк с резултат 11.8 при мин. норма 12. Пия хомеопатия, капсули Ревалид, цинк, д3 и селен на добавки. Мажа се с ампули Ревалид, хининова вода. Започнах да ползвам шампоан Фитовал, с чесън се мазах, вече съм безсилна главата ми прозира, мисля дори за перука....не ми се живее...всички ми казват трябва време, но с тези темпове, аз просто го нямам

# 414
Отидете при добър трихолог,той ще прецени от къде идва проблема.Не винаги косопадът се дължи на проблем с хормоните или липса на витамини,може да е проблем със зъбите например,дори костите или стомаха.А може да се окаже и, че доста дълго време космите са били във фаза анаген и сега се подменят.

# 415
Благодаря ви, може ли някой да ми препоръча добър трихолог за гр.София. Посетих и зъболекар, тъй като един от дерматолозите ми каза за взаимодействието със зъбите, направих панорамна снимка, но нищо. Направих едно изследване и за наличие на бактерия на стомаха, но отново без проблем, който да е налице. Лошото е, че никой от специалистите до момента не може да ми каже каква е причината, а без нея не знам какво лекувам. Днес отново пуснах допълнителни изследвания на собствена глава, с надеждата да открия нещо.

# 416
Храниш ли се добре? Протеините са много важни, те са строителния материал на клетките. Приемаш ли достатъчно и правилните?
Аз вдигнах моите и косопадът ми спря наскоро. Имам и много нови растежи забелязвам - дължина около 3-4см - горе-долу от времето в което започнах да обръщам внимание колко протеини консумирам.

# 417
  • София
Stoevaaa@abv.bg, на първо време спри Селена ако не си го изследвала и видяла, че имаш дефицит.Предозирането с него води до косопад.С Цинка се изследва и Мед
Ако причината беше в зъбите, косопада щеше да е на петна, при теб е от хормонален дисбаланс.
Изследвала ли си хормоните на надбъбречните жлези?Такова рязко и бързо окапване съм виждала при повишен DHEA-s...
Хормоните на щитовидната жлеза оптимални ли са, или са просто в норма?Имаш ли проблеми с цикъла?Имаш ли излишни килограми?
В България няма дипломирани трихолози, само едни измамници, за които сме писали многократно.

jomi започвай да си миеш косата всекидневно с Кетозал или Низорал.Има изследвания, които доказват, че активната им съставка премахва натрупането на DHT в скалпа.Ако е андрогенно оплешивяване косопада няма да спре без Миноксидил и Финастерид.Дори и при и имплантиране на коса, косопада първо трябва да е спрял и след това поддържането на новите коси е отново с Миноксидил и Финастерид.Защото имплантирането не премахва хормоналния проблем.
Ако си мислиш, че е от стрес изследвай Кортизол, ACHT и надбъбречни хормони.

# 418
Момичета, интересувам се от тоницие на Алпецин. Кой бихте ми препоръчали от следните? Чета напоследък, че има доволни.

# 419
Аз в момента ползвам синия-мирише на хинин ,но съм доволна

Общи условия

Активация на акаунт