Калцификати по плацентата

• 2 173
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, не намирам скорошна тема за моята ситуация и искам да се допитам до вас. В 33 г.с. съм до скоро всичко вървеше перфектно. Преди няколко дни на прегледа, докторът ми видя еденични калцификати по плацентата ми. Каза ми, че това леко го притеснява, но тъй като бебчо отговаря на седмиците си и расте, каза за момента да не се тревожа. Пусна ми изследвания, но ме вика на преглед чак след две седмици, а до тогава ще се побъркам. Има ли мами, които са били в подобна ситуация? В интернет не намирам почти никаква информация. Благодаря Simple Smile

# 1
 Аз бях така, в същата седмица, АГ ме попита да не би да пуша. А аз не пуша, даже заобикалям пушачите. След това ме попита дали не използвам силни препарати за почистване в къщи, а аз вече с тоя корем едва се мърдах, какво остава да се разчистя Grinning
 Попринцип не е пристеснително, до някаква степен е нормално в края на бременността, но зависи в каква степен е калцификацията.
 При мен се оказа грешно изчислен термин и преносване, затова ми беше, както се казва "остаряла" плацентата.

# 2
Аз бях така, в същата седмица, АГ ме попита да не би да пуша. А аз не пуша, даже заобикалям пушачите. След това ме попита дали не използвам силни препарати за почистване в къщи, а аз вече с тоя корем едва се мърдах, какво остава да се разчистя Grinning
 Попринцип не е пристеснително, до някаква степен е нормално в края на бременността, но зависи в каква степен е калцификацията.
 При мен се оказа грешно изчислен термин и преносване, затова ми беше, както се казва "остаряла" плацентата.

И мен ме попита, но аз също нито пуша, нито около мен се пуши, нито използвам препарати. При мен термина не е объркан, а и да е пак е рано за раждане. Мерси за отговора Simple Smile

# 3
  • Пловдив
При някои жени плацента запичва да остарява от 30г.с на татък,а нанякой по късно.Трябва да се следи дали детето е ок.
На мен в 33г.с ми беше 2-ра степен зрялост,но се следи дали бебето наддава.

# 4
И аз имах калцификати .На ЖК ми го казаха .И помня колко се бях ошашкала като теб.Но д-ра ми не ми каза ,че е много притеснително.Така или иначе прегледите ми бяха почти всяка седмица от 8 м .След това на последната ФМ в 32 г.с (даже и преди твоите г.с съм имала) в София питах д-р Чачева (на която имам най-голямо доверие и респект) ми каза.Плацентата е временен орган ,който има начало и край на живота и функциите си .Нормално е да старее както всеки един друг орган.Родих в 39 г.с секцио не по медицински причини бебе 3200 гр 50 см и

# 5
И аз имах калцификати .На ЖК ми го казаха .И помня колко се бях ошашкала като теб.Но д-ра ми не ми каза ,че е много притеснително.Така или иначе прегледите ми бяха почти всяка седмица от 8 м .След това на последната ФМ в 32 г.с (даже и преди твоите г.с съм имала) в София питах д-р Чачева (на която имам най-голямо доверие и респект) ми каза.Плацентата е временен орган ,който има начало и край на живота и функциите си .Нормално е да старее както всеки един друг орган.Родих в 39 г.с секцио не по медицински причини бебе 3200 гр 50 см и
Благодаря ти малко се поуспокоих 😊

Общи условия

Активация на акаунт