СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 590
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 375
Моливът ще е графитен и домашно обсъждахме да е по-мек напр. B2, B3 даже и B6. По-лесно се трие и пише с него. Напрежението расте, а ние ставаме резистентни на бЕлото...
Нека има здраве и спокойствие, за да покажат най-доброто от себе си както децата, така и ние родителите!
Благодаря, че ви има! И че сме заедно. За миг си представям родителите, които нямат тези възможности. А децата им! Нима тези ученици не се справят?! Не са щастливи?! Май розмарина ми липсва Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 16:38 от praskovka

# 376
  • София
Дали са бележка днес и на моята дъщеря. Обади ми се бодро, че и по двата предмета е в 9зала, а 9 й било късметлийското число. Joy Не знам защо така е решила, но поддържам версията. Много ме зарадва с тази констатация и се надявам искрено да вярва в това, така че наистина да й донесе късмет и само девятки в резултата. Simple Smile

# 377
  • София
margo** , да оздравявате.

И да няма болни дечица, хеле пък сега!

Моята онзи ден я боля малко корем, вчера малко глава.
Мислех си да не е от нервно напрежение, но сега звъннах да я чуя - пак я боли и гърло и глава. Чудна красота. Прибирам се след малко да я боря, в петък ми е рожденичка, да се надяваме всичко да е наред

# 378
  • София
Нормален графитен молив. Пише черен, та да не би някой да си вземе червен. Joy

# 379
  • София
Когато навремето кандидатствах след 7 клас, учителят по физическо ми наби четворка за срока и пет за годината и ми развали дипломата (по онова време имаше значение). На сестра ми по същия начин с рисуване. Изобщо за 35 - 40 години, никаква разлика  Grinning Но съчуствам на AniK. 
Нашите пак по две трети от предметите нямат нищо нанесено в ел. дневник и ще гадаем оценките, защото и в бележника ги няма Rage В ел. дневник се появяват като напишат срочните.  Как пък има 3-4 учителя, които успяват да ги нанесат редовно, че нанасят и какво точно са предали, информират кога ще има контролно, класно, а останалите - не могат.
Днес пак не са им дали служебни бележки иако не ги дадат и утре, а в петък я бях освободила...май ще се наложи да си ходи и да си чака бележката Sad
Да не говорим, че им е скимнало да си връщат учебниците (абсолютна самоинициатива) и ги събрали всички и ги натрупали в един шкаф в училище. Идеше ми да ѝ откъсна главата, защото вече съвсем не е ясно кой учебник, чий е, а в началото на годината ни предупредиха, че ако не се върне учебник, няма да дадат свидетелство. И преди 2 месеца, специално и обърнах внимание, че в края на уч. година трудно се намират учебници по книжарниците и да си ги пази...е все едно не съм говорила. Побеснях. Няма бело, няма кафево...

# 380
М_И_А, в нашето у-ще са решили, за да обезпечат безпроблемното протичане на НВО, да раздадат на децата на 17- ти в комплект сл. бележка и бележника, които да съберат след това и да повторят процедурата на следващите НВО. ЧУ могат да си позволят такава организация. Попитай класната ви дали това не се отнася и за вашето училище. Аз вече съм " равна". Повече не можем да направим, освен да им поддържаме духа. Времето може да се преброи в часове. Свършва. Дори не мога да повярвам, че пада задължението ми да правя логистика. Тепърва ще усетим, че обемът на дробовете ни е много по- голям!

Встрани ( да ме простят по- нетолерантните): дайте идея за обезболяващо заради месечна дамска мъка, което не успива, а е и без кофеин. Още не съм й давала ( никога) аспирин, който при мен е безотказен в такъв момент, защото и съдоразширява. Повтаряхме си като мантра "дано моментът не съвпадне", но ще съвпадне.

# 381
  • София
НО-ШПА

# 382
  • София
Ние с дъщеря ми ползваме Нурофен фемина форте.

# 383
  • София
Mrs Jan, благодаря за споделянето на този огромен труд с нас Flowers Hibiscus
Неоценими сте с цялата сполена информация Heartpulse
Докато смогна да пиша и тя темата преполовила.

Бележка вчера са дали. Родителска за сега не се очертава. Изгледахме двамата клипчето - каза, че такъв подобен  бил комплекта по химия, но не се впусна в подробности. Явно се е справил на изпита в НПМГ, дано и на НВО е толкова оправе, че по принцип хич не е. Но ще преповтаряме отново, разпечатала съм пробен комплект по двата изпита и ще направим у дома по един пробен изпит - ще импровизирам с пликовете. Притеснява ме да не излезе от полетата на сканиране, но каквото такова. Тъпа работа!!!

Относно интернета, от много време си има на телефона. Заплашвах да го спра, но не стана - а може би трябваше. Повечко са му клипчетата.

Наблъскали са класни по български и и проекти по биология и испански. Луда работа!
Иначе в четвъртък и на 18-ти плануваме да не ходи, половината клас ги няма. Някои още от 1 юни Open Mouth

# 384
Синът ми няма и-нет, може би е един от малкото, които нямат. Но твърдо считам, че е по-добре така. Има wi-fi у дома и в училище, от това не посмях да го лиша. След като минат матурите и стане гимназист, е редно да му променим плана, но все още има време, нека да видим как ще се развият нещата.

Шарлот, бих препоръчала спазмалгон. Аспиринът ми е леко притеснителен, защото засилва кървенето. Това все пак му е една от функциите - да блокира тромбоцитите, клетки от кръвта отговорни за кръвосъсирването. Винаги съм го избягвала около цикъл.

По доста предмети е оформен. Не споделя за отсъстващи съученици. Казала съм му си реши сам за петък и вторник, както пожелае, може да си позволи и неизвинени отсъствия...

# 385
  • нейде там, където ....
Мобилен интернет няма и не иска да има. Само на wi-fi у дома. Не искал да се изкушава, както сам казва. Разправя ми, че много от децата правят някакви много нагли изпълнения с телефоните по време на час и учителите направо излизат извън нерви, налагат им наказания, намалят оценки и т.н. Примерно - искат да отидат до тоалетна, а всъщност излизат, за да играят с телефона. Или пък си чатят по време на час.

Затова пък вкъщи съм много либерална по отношение на технологиите. Разрешавам му към два часа игри и интернет, дори и тази седмица, но когато кажа край - приключва и не се налага да се пазарим. Аз съм човек на интелектуалния труд и знам по себе си, че в моменти на големи умствени натоварвания, трябва да може и интензивно да се разтоварва, иначе става абсолютен блокаж и ученето е неефективно.

Даже оня ден, като четох какви рестрикции налагате за телефони и телевизия, му казвам: "Да знаеш, няма друга такава майка като мен, която слага таблета на детето си да се зарежда, за да може да си почине, като се върне от училище". А сина ми - "Защото няма друга майка като теб, която толкова да я прегръщат и целуват!" Grinning Винаги знае, как да ме умилостиви  Grinning
Но всеки си познава детето и знае, какво работи при него. Децата са различни и си искат различен подход.

И аз не съм спирала нищо. Само напоследък искам електронните устройства да са на видно за мен, и на повече от една ръка разстояние от него, място, докато учи. Има интернет, но не знам колко. Има wi-fi и в нас, и в училище.
Докато сме на тази тема - някой има ли графичен таблет и може ли съвети за покупката?

# 386

График за НВО по дни и часове

Леко започвам да се нервирам.
/изпитният комплект с материалите от т.1 до т. 3 е свързан с телбот, във вид на свитък, от който се отделя идентификационната бланка и се поставя в малкия бял плик и листа за отговорите, който се поставя в големия бял плик, остатъкът от свитъкът – указанието за работа, свитъкът за свободни отговори и листовете за чернова не се разкопчават и се поставят в големия кафяв плик, след работата на ученика за всеки изпит/

# 387
  • София
Тия са малоумни!!! Чак не мога да повярвам, че са толкова зле!

# 388
В съобщението, в което е прикачен файлът, гордо се мъдри лека редакция на вчерашните слова:
      Не се отделят предварително от изпитния комплект листа с указания за работа и прикрепената към него идентификационната бланка.
-          На листовете за отговори не се пише двустранно.
-          На свитъците за белова се пише двустранно.
-          На листовете за чернова се пише двустранно.
-          Листовете за чернова могат да бъдат откъснати при необходимост, но задължително се поставят в големия плик и квесторът е длъжен да следи за това.
-          Учениците пишат с черен цвят на химикалката.

# 389
  • Пловдив
Понеже тук сме няколко майки от Пловдив искам да попитам, някой знае ли как конкретно е указана ситуацията с разделянето или неразделянето на белова и чернова?
При нас родителска среща няма да има. Чудя се утре дали да не звъня до РИО Пловдив с надежда да ме отразят. 😔

Общи условия

Активация на акаунт