СЕДМИ КЛАС. Втора изпитна 10.06 - 20.06.2019

• 93 174
  • 2 288
  •   1
Отговори
# 1 485
Наборката смята, че точките ще са изразени ясно в наъ-горната граница, между 80 и 100. При тях и слаби ученици са уцелили на тото и са с по няколко грешки, смятай 5-6. Смята, че матурата е брутална подигравка към целият им труд през годината.

Скоро имахме семеен проблем с роднина, която стана неволен ПОСРЕДНИК в едни отношения, и аз я упрекнах с думата СВОДНИК. Наборката е решила, че в Неразделни, лирическия герой е свидетел, не сводник, божкее:joy:

# 1 486
Ох, посмях се и аз с квесторските неволи, моята дъщеря днес си забрави водата, но в сряда ще й дам вода, а може и памперс да й сложа Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 487
  • София
И аз днес разсъждавах над отговорите на този въпрос, по-конкретно на формулировката на верния отговор.
"Посредник" не ми е точната дума, но нейсе...
По повод свободните разсъждения на децата над литературните творби, които изучават, аз тази година много се забавалявах с моето. Още със зачитането на Антигона, във връзка с родословното й дърво, изкоментира че това е Софи Маринова на Античността! Flushed

# 1 488
  • София
Ей го на, и квесторските неволи, неразривно свързани с нашите...

https://lubovdaskalova.wordpress.com/2019/06/17/%d0%bb%d1%8e%d0% … 0%bd%d0%b2%d0%be/

“В смисъл, ордите квестори бяхме обработвани ежедневно с новости и още по-нови новости, за да сме що-годе адекватни за изпълнението на този високоотговорен професионален дълг.”
А на това вече цвиля 😂😂😂
“Три комшийки ми звънят по телефона, за да питат притеснени как може децата да не се пускат повече от 60 минути до тоалетна. Успокоявам ги, че тази година ще се види как е, а за следващата може да се осигури по една химическа в стаята. ”

То не е смешно, а направо REAL 3d + 4DX.  Обикновено ми е смешно да чета материалите на авторката, но днес направо ми се плаче.

# 1 489
  • София
Бях малко на купон, връщам се, чета за неволите на квесторите и аха-аха да се разплача. Disappointed Relieved А се върнах в добро настроение, пих, танцувах, речи държах /че дадат ли ми микрофон и нямам спирка Joy / И изведнъж - квесторски страдания.  'Ми, с всичките МОН-ски указания, променящи се и липсващи такива, не им е лесно на хората. Да се отделят ли чернови, да не се ли отделят? Да се пишат ли автор и заглавие, да не се ли пишат? Залепянето на пликове влиза ли във времето за съответния модул или не влиза? Че и разни майки питат колко да е черен химикала, 'щото, видиш ли, някои сивеели. Rolling Eyes Тежък е квесторският живот! Тежък и неблагодарен! Frowning1 И искам да кажа нещо за МОН, ама нали ни цензурираха да не ги квалифицираме /рязко се почувствах в прегръдките на бай Тошо, а това са едни прегръдки, в които не искам да се озовавам Grin /Фран, не към теб, ти вина нямаш Hug//, без квалификации и обиди, само съвет: преди да инструктираме, трябва да си изясним и изчистим инструктажа, а после да се уверим, че всички, замесени в процеса, са разбрали. Току-виж за математиката всички са наясно. Simple Smile

# 1 490
  • София
Моята също е доволна. Отказа да проверява. Като цяло я оценява като много по-лесна от това, което са правили през годината.

Масово и при тях децата са с много малко грешки, даже и тези, които принципно не се справят. Балът и тази година ще се вдигне до небесата.

# 1 491
  • Sofia
Хич не ме кефи мен тази работа! Дано не е резачка на тезата и преразказа! И се падна да преценяват децата по субективния елемент...

# 1 492
Балът и тази година ще се вдигне до небесата.
Защо, и миналата ли е бил висок?
Нищо не съм следила тогава. Чудя се сега с какво ще сравняваме..... Хем повече деца, хем две паралелки по-малко в топ 10, хем по-висок бал....

# 1 493
  • Варна
Със статистиката,  която ще извадят брой деца-точки мат и бел. Аз поне за Варна така смятам да се ориентирам, горе долу предпочитанията на децата като цяло са ясни.

# 1 494
Хич не ме кефи мен тази работа! Дано не е резачка на тезата и преразказа! И се падна да преценяват децата по субективния елемент...
Абсолютно така ще е!! И е много прецакващо за децата, които положиха наистина къртовски усилия и вложиха цялата си енергия и време за по-добра подготовка, с която можеха да изпъкнат не само на теза и преразказ. За какво станаха перфектни в биографии, за какво и на сън да ги пипнеш могат да цитират наизуст всичко, за какво се явиха на десетки много, много по-сложни изпити и надграждаха ли надграждаха и т.н., и т.н. Изведнъж трудът им се обезсмисли:

Масово и при тях децата са с много малко грешки, даже и тези, които принципно не се справят.
Точно това казва и дъщеря ми, защо се готвих толкова много, като и тези, които не са, ще имат колкото мен!?
Вече прочетох и коментар на една майка, която злорадства, че си е спестила пари от школи и уроци и е много доволна. Няма лошо! Страхотно би било, ако занапред можеш да се явиш на НВО само със знания от училище (и то дори не блестящи) и да получиш приличен към отличен резултат. Нали срещу това роптаем по принцип - принудителното ни пращане по школи и учители.. Но знаем, че нашият набор са опитни зайчета, ще посмее ли следващият дори и да си помисли, че догодина изпитът по БЕЛ ще е също толкова лесен, едва ли биха рискували!

# 1 495
  • Варна
Явно по теза и преразказ ще стане основно класацията. Лесна е била за децата, които са ходили на ПИ и са се готвили цяла година. Като излезе статистиката, ще се види колко точно е била лесна. При толкова недомислици с този набор, като се почне с ,,реформата" и се стигне до промяна на критериите за оценяване в последния момент + невъзможния хаос около организацията на изпита, аз не бих заложила на увеличаване на баловете.

# 1 496
Кой документ да разпечатам относно черновите?
Този, от РУО София с подписа на Кастрева? С тежест ли е за цялата страна?
Притеснявам се утре да не им се падне квестор, който да забрани да се дели свитъка, а за математиката това си е направо закопаване.

Да приемем, че теста е бил лесен. Но не мисля, че  дете, което не се е подготвяло упорито през годината може да напише преразказ от името на героя, издържан по всичките им критерии.
Не е толкова лесно. Нека да видим статистиките.

# 1 497
Не бързайте! Чакайте да видим оценките от преразказа. Да няма неприятни изненади.
Пък и по математика според мен няма да е по - лесна матурата , така че ще компенсира.
Иначе пък  колко е хубаво и родители и деца да са доволни. Те се чувстват справили се, ние майки на отлични ученици. Абе едно такова блажено!

# 1 498
  • София
Моето дете също е от питащите защо трябваше да научи толкова много неща(за биографиите още ме гризе съвестта, че натисках да се учат), като е можело съвсем лежерно да си издържи теста вероятно със същия резултат.
И според мен разделянето ще стане в тезата и най-вече в преразказа, където децата, които не са се подготвяли ще имат повече грешки.

Все пак има и едно предимство в лесното(според децата) НВО по български тази година - ще отидат по-спокойни психически на математиката. Simple Smile

# 1 499
  • Варна
Балът и тази година ще се вдигне до небесата.
Защо, и миналата ли е бил висок?
Нищо не съм следила тогава. Чудя се сега с какво ще сравняваме..... Хем повече деца, хем две паралелки по-малко в топ 10, хем по-висок бал....

Миналата година децата изтеглиха по-къса клечка и изпитите бяха по-трудни от предходната, в резултат - балът във високите интервали падна доста, докато този в средните интервали се покачи значително. За сравнение, мин година с резултата на сина ми или по-висок имаше 88 деца за област Варна от 3650 деца. Година по-рано статистиката го квалифираше на 236 деца с неговия или по-висок резултат. Сега ви се струва, че високите резултати са много, обаче във форума са събрани преди всичко успяващи деца и енормалмо да са се справили прекрасно. Освен това едно подготвено дете ще има и прекрасен преразказ, там тото не играе, така че спокойно - трудът на децата не е пропилян. Успех утре и с математиката! Да излязат също усмихнати!

Общи условия

Активация на акаунт