Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 476
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • Сандански
И аз се присъединявам от официално към групата на юнските майки. На 27.06 се роди моят син, планово секцио, 3500гр и 54см.

# 586
  • София
Пробождането е нормално, не е запушване. Просто тръгва кърма и от другата гърда. За леката болка също мисля, че не е запушване. Запушването (поне при мен си боли бая). При натиск ли ти е болката? При мен боли при натиск много, ако е запушено.

Да, при натиск боли повече. Но ме боли и без да се пипам,когато е.препълнена. Успокоявам се,че не е запушена, защото като поомекне малко гърдата спира да ме боли. При теб  продължава ли да боли,когато омекне малко гърдата?
Да, когато имам запушване си боли независимо от това дали е пълна или не.

# 587
Пробождането е нормално, не е запушване. Просто тръгва кърма и от другата гърда. За леката болка също мисля, че не е запушване. Запушването (поне при мен си боли бая). При натиск ли ти е болката? При мен боли при натиск много, ако е запушено.

Да, при натиск боли повече. Но ме боли и без да се пипам,когато е.препълнена. Успокоявам се,че не е запушена, защото като поомекне малко гърдата спира да ме боли. При теб  продължава ли да боли,когато омекне малко гърдата?
Да, когато имам запушване си боли независимо от това дали е пълна или не.

Сигурно въпросът ми е глупав, но пиеш нещо или може да се оправи с масажи и повече слагане на бебка на тази гърда. Аз от вчера я слагам при всяко кърмене на нея (преди кърмех на едно кърмене само от едната,за да намаля малко млякото,че имах ужасно много) и вероятно затова ме болеше.  Откакто я слагам на всяко кърмене на нея като че ли ми намаля болката

# 588
С какво мажете бебчетата? Аз с А дерма и от вчера и се бели коремчето .... дали да сменя крема ? Чакам педиатърката да ми върне обаждане . Всяка вечер ли ги къпете със шампоан?

# 589
  • София
Цедя често и правя масажи под горвща вода. И бебето често разбира се. Иначе може да пиеш лицитин. Но аз не съм опирала до него все още, обикновено ми минава за 24 часа.
Мажа с Юриаж или а -дерма. През ден с шампоан, че и по-рядко.

# 590
Здравейте, вече и аз мога официално да се присъединя към вас. На 28.06 се роди Катерина, 3000гр, 47см, след естествено раждане.
Искам и да попитам майчетата раждали естествено, колко време след раждането ви слезе кърмата. Моята още я няма и бебка е на АМ засега. Иначе опитваме на всяко хранене, но дотук нищо.

# 591
  • София
Здравейте, вече и аз мога официално да се присъединя към вас. На 28.06 се роди Катерина, 3000гр, 47см, след естествено раждане.
Искам и да попитам майчетата раждали естествено, колко време след раждането ви слезе кърмата. Моята още я няма и бебка е на АМ засега. Иначе опитваме на всяко хранене, но дотук нищо.
След пет дни при мен.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 16:35 от ditmade

# 592
Жива и здрава да е Катерина! ❤️❤️❤️
По принцип знам, че кърмата слиза веднага след като плацентата излезе, при мен протече кърма 5 мин след като приключи раждането, дори като ме шиеха, бебчо беше вече на гърдата и засука, така, че имай търпение и при теб ще слезе, само слагай бебка често да стимулира

# 593
Честито бебче ! Да в жива и здрава Катерина и разбира се много щастлива Simple Smile ние къпем всяка вечер. Два дни само с водичка и на третия ползваме измивен гел Simple Smile

# 594
  • WonderLand
Честито бебче Heart нека е много здраво и спокойно!

При мен кърмата тепърва тръгва, днес съм 4ти ден след раждането. Няколко часа след като родих имах коластра и бебето ми веднага засука, слагам го на гърда на всяко хранене, но не му стигаше и давах АМ. Днес за пръв път имахме едно хранене само на кърма, след което той остана много доволен и заспа. До вчера оставаше леко гладен и си искаше АМ, като си дояждаше по 5 - 10мл, не повече. Днес се запознах с помпата за кърма за пръв път, тъй като едното зърно много ме боли, но изцедих едва 10мл. Не ми олекна много, та си взех протектор за зърна и ще пробвам сега да го нахраня с него, дано да се получи.

Кога беше първата баня на бебчетата ви, преди или след като падна пъпчето?

# 595
Да попитам тези от вас които ползват силиконови зърна при кърмене от кои сте доволни.Утре ни изписват и ще мина да си взема,загледах тези на Авент,някой доволен от тях?

# 596
Честито бебче Heart нека е много здраво и спокойно!

При мен кърмата тепърва тръгва, днес съм 4ти ден след раждането. Няколко часа след като родих имах коластра и бебето ми веднага засука, слагам го на гърда на всяко хранене, но не му стигаше и давах АМ. Днес за пръв път имахме едно хранене само на кърма, след което той остана много доволен и заспа. До вчера оставаше леко гладен и си искаше АМ, като си дояждаше по 5 - 10мл, не повече. Днес се запознах с помпата за кърма за пръв път, тъй като едното зърно много ме боли, но изцедих едва 10мл. Не ми олекна много, та си взех протектор за зърна и ще пробвам сега да го нахраня с него, дано да се получи.

Кога беше първата баня на бебчетата ви, преди или след като падна пъпчето?

При нас в болницата не ги къпят, та на следващия ден от раждането след като ни изписаха си я изкъпахме у дома.

Ние къпем всяка вечер, измивен продукт през ден.

Относно беленето на кожата, и ние минахме през това, продължи няколко дни. Мина от самосебе си. Иначе сме с козметика мустела.

# 597
Аз съм със зърна на Авент, стандартни. Доволна съм, но и други не съм ползвала.
Къпя със шампоан всеки ден засега, дупето й е все наакано, само с вода не се измива хубаво. Взех бепантен и почвам на всяка смяна на памперс да мажа.

# 598
Да попитам тези от вас които ползват силиконови зърна при кърмене от кои сте доволни.Утре ни изписват и ще мина да си взема,загледах тези на Авент,някой доволен от тях?
На мен една приятелка ми препоръча на Авент. Много съм доволна, но нямам база за сравнение.

# 599
Някоя мама носи ли бебчето в слинг? Аз смятам да си взема за бързо отскачане до магазина ,но не сън изобщо запозната материи ,модели и такива неща

Общи условия

Активация на акаунт