Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 464
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
И нашето оченце има жълт секрет и ни изписаха също тобрекс

# 616
Аз да се оплача, от едното ни оченце сълзи жълт секрет и беше залепнало, изписаха ни Тобрекс и промивки с лайка, но се притеснявам, че трябва да слагам капки на новородено само на 7 дни, може ли да навреди нещо?

Не се притеснявай ,моето още с раждането имаше такъв секрет  от неонатологията слагаха антибиотични капки,после ни изписаха с рецепта тобрекс за 7 дни намаля и сега остана на едното оченце да сълзи и да събира секрет понякога.Израствали го било от слъзните канали

# 617
За очния секрет преди 5 години с баткото бяхме на очен и там ни изписаха капки Isomar да капя и докато го кърмя да му правя масаж на очния канал и за 2-3 дни се оправи. Преди това капех тобрекс и нищо не се получаваше. На всяко ставане му промивах очето с физиологичен разтвор и все имаше. Тогава беше на 6 месеца и очната ни каза, че повечето го израстват, но ако до 2 седмици не се оправи ще трябва тя да го отпушва.

# 618
Момичетя , аз имам малко странен въпрос. Съобразили ли сте се накъде сочи главата на бебето в кошарата

# 619
  • WonderLand
Момичетя , аз имам малко странен въпрос. Съобразили ли сте се накъде сочи главата на бебето в кошарата

В какъв смисъл на къде сочи? Аз въртя бебчо на всяко заспиване ту на ляво ту на дясно.

# 620
и аз въртя, бебето спи винаги с главата към мама.

# 621
Пак относно силиконовите зърна,как да преценя какъв размер да взема ?Вие какъв си взехте?Зърната са ми нормални,нито прекалено големи нито много малки.Гледам има няколко размера силиконови зърна...

Мен ме караха да си сравня зърното със стотинка. Ако е колкото 1ст -.С размер, ако е колкото 2ст - М размер.  На повечето жени да им средни и да за М Simple Smile на медела ползвах аз

# 622

В какъв смисъл на къде сочи? Аз въртя бебчо на всяко заспиване ту на ляво ту на дясно.
Имах предвид посока.Изток , запад север юг

# 623
  • WonderLand
Това не го съобразявам, просто гледам да го слагам така, че да виждам лицето му постоянно.

# 624
Къпя я всяка вечер с косата с измивно на uriage . Питах в неонатология и казаха, че няма проблем или противопоказания за това да я къпя всеки ден с препарат. А и тя се поти и все е оповръщана, та не си представям само да я мокря. Иначе сутрин дупето с измивно а тялото с вода.
Мажа я с мляко на uriage и съм много доволна.
За кошарата и аз я въртя, главата да е на различна страна всеки път и все пак да гледа все към решетката. Макар, че напоследък редовната ни поза е по корем върху мен и така спим Simple Smile ама тя е по голяма и коликите са ужасни, та в кошарата е сравнително по-малко от колкото в началото.

# 625
Здравейте момичета,
можете ли да ми кажете как стои въпроса с майчинството и този документ, който се взима след 45 дневния. Педиатърът на детето каза, че щял да ме насочи към някакъв лекар и той да ми го издаде, а аз се чудех не може ли личният ми лекар да ми изкара документа, че ми е и доста близко като място.

# 626
  • София
Първия болничен ти се дава от болницата, след това от личния лекар на бебето и след това от работата ти подават документи в НОИ и започваш да взимаш майчинство.

# 627
На колко дена почнахте да намаляте дрешките. Ние сме на 11 дена и още е с боди къс ръкав и отгоре с дълъг и панталонки с дълъг крачол.

# 628
  • София
Още от началото в топлите днидуми е пп къси ръкави и крачоли, в студените с дълги.

# 629
Момичета мисля че на бебо му се появява млечница, езичето му е побеляло. Някой от вас има ли вече опит с това?

Общи условия

Активация на акаунт