Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 503
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Здравей,попринцип само ви чета не пиша почти. Честито на всички за бебеците нека много ви радват.

Има ли такива които пренасят бебоците си моя термин е на 15./06 и се притеснявам  че нямам никакви индикации за раждане на тонове бях в понеделник и в петък пак. Баткото си го преносих 2 седмици и ми се иска този път да не се получи така ,но нещо май не ми се получава.Доцентката  във Фемина ми каза щом веднъж си преносима все така ще е много ме успокои 🤷😅
Аз съм за 17.06 и също нямам никакви индикации. Чакам и се надявам да не пренос. 😊

# 91
Аз като тръгнах да раждам (и предния път, и сега) нито коремът ми беше паднал, нито води са текли, нито активността на бебето намаля- никакви индикации. Първото раждане с началните контракции ми падна тапата (което може да стане и 2 седмици преди раждане), а сега и толкова нямаше. Както си седях на дивана директно започнаха контракции на 4-5 Мин, а мен докторката ми беше казала като са на 5 Мин да идвам, че е второ става бързо. Като минаха 4-5 контракции директно без да засичам се изкъпах и тръгнахме, оказах се с 5 см като ме приеха. Така че предвестници може да има и да няма Simple Smile пожелавам на всички да не им е тегаво очакването и скоро да гушкате здрави пухчета

# 92
Абсолютно подкрепям мнението на Милк-Чок, и на мен нито ми беше паднал корема, нито водите бяха изтекли, нито тапата беше паднала. Почнаха ме изведнъж контракции с болки в кръстта и оставящи те без дъх. Няма как да не ги познаете.

# 93
  • WonderLand
Обнадеждаващи думи, момичета. Аз съм от по-нетърпеливите явно и искам вече да се случват нещата, ама с тея никакви индикации..

# 94
Здравей,попринцип само ви чета не пиша почти. Честито на всички за бебеците нека много ви радват.

Има ли такива които пренасят бебоците си моя термин е на 15./06 и се притеснявам  че нямам никакви индикации за раждане на тонове бях в понеделник и в петък пак. Баткото си го преносих 2 седмици и ми се иска този път да не се получи така ,но нещо май не ми се получава.Доцентката  във Фемина ми каза щом веднъж си преносима все така ще е много ме успокои 🤷😅
Аз също съм с термин 15.06. Нямам контракции, АГ миналата седмица каза ,че няма индикации за скорошно раждане, утре съм на преглед ,ще видим какво ще каже.

# 95
Първото ми раждане тръгна без никакви индикации преди това. Нито корема ми беше паднал, нито каквито и да било други неща. Даже контракциите ми бяха безболезнени и си седях в леглото изобщо не ми правеха впечатление. Обаче преносвах и започнах да засичам на колко времр са и се оказа, че са на 7-8мин и тръгнахме за болницата. Там постъпих с 3-4 см разкритие и по-чести безболезнени контракции. После след като ми спукаха водите и ми сложиха окситоцина тогава започна да ме боли.

# 96
Аз имах абсолютно същото първо раждане като patenceto_, като изключим окситоцина, цялото ми раждане продължи около 7 часа, като 6 от тях бях вързана с колана за тоновете на бебето легнала по гръб в предродилна зала и периодично идваха да ме бъркат за разкритие, пребих от бой мъжа ми, то не беше щипане, дърпане, милия много се беше уплашил дали ще преживея раждането, но този път поне знае какво го чака😂

# 97

Аз съм за 17.06 и също нямам никакви индикации. Чакам и се надявам да не пренос. 😊

И аз съм за 17.06 да видим...

# 98
  • София
Ето и моя разказ как се развиха събитията.
На 11.06 от 21-22 вечерта засичах сравнително регулярни контракции, но неболезнени. Не успях да се отпусна и да заспя дълбоко, придрямвах в хола между засичането и понеже продължиха до 1, реших да звънна на док и да и кажа, че ще ида на преглед за всеки случай на спешния кабинет. Не ми се рискуваше да чакам големите болки, предвид как втората девойка за малко да се роди в колата.
В кабинета се установиха 5см разкритие, тук веднага се сетих за Хакерчето, 70% изгладена шийка. Казаха ми, че тъкмо навреме сме отишли. Попълнихме документи, клизма, преобличане и ме приеха. Да де, но малкото с друго мнение, пуснахме тонове, контракциите първо разредиха, после зачестиха, но продължиха да са неболезнени.
По някое време пуснаха мъжа ми, решихме да присъства, настаниха ни в зала, док ме прегледа пак и отсече- чакаме си. Та така в просъница и почти изчезващи контракции посрещнахме утрото на 12.06.Между 8-9ч. разкритието си беше същото, но решихме да спукаме мехура и бебка да тръгва, тогава започнаха и болките. Аз се изглезих и поисках упойка, която позабави нещата и си поигра с кръвното ми. Чакахме си бебка да слезе, за да напъвам и в 11 се появи с 2 напъна, малка епизиотомия и един вътрешен шев.
Сега най-неприятното усещане са контракциите на матката в следродовия процес, много са болезнени.
Извода ми е- безкрайно щастие от присъствието на таткото, жалко че в нашите болници се плаща.
Грешка, задето реших да експериментирам с упойка...иначе боли, но пък ги няма страничните ефекти на анестезията.
Не на последно място ако имате доверие на екипа, слушайте си док, кое е най-удачно да се направи за конкретното раждане Wink
Рапорт даден, ще извинявате че стана дълго.

# 99
Здравейте и в новата тема 😊

Някой беше питал за изкарването на бебето, от петия ден по няколко минути, а от десетия по три часа поне 😆

При мен лохиите като че ли спряха. Някъде около двадесет и петия ден се случи това.

Да питам и аз родилите момичета... Кога възобновихте секса с половинките?😉

# 100
  • София
Момичета, останахме ли още неродили? Имам чувството, че почти всички се разписаха вече, като гледам всеки ден по колко бебчета имаме Simple Smile На мен вече ми е адски тежко, задъхвам се, едва се движа в тия жеги, все едно нам сили. Чак започвам да се чудя нормално ли е....И каквото и да ям ми става зле после - киселини ли са какво са, не знам, ама хем съм гладна, хем нищо не понасям! С каката изобщо не съм била така.....

# 101
  • Plovdiv, Bulgaria
Има, има и аз си чакам още. Мен започна да ме домързява като че ли, имам да чистя вкъщи, каката иска да ходи на площадките, а аз я държа на двора, че хич не ми се тич след нея Confused Пие ми се кафе, обаче ми става зле след него и не мога пия, абее ужас. Да идва другата седмица секциото и да се приключва. Joy Утре имам рожден ден, та се надявам да не избързва още.
За секса, миналия път около 40тия ден, но пак бях секцио и нямахме проблем. А лохиите ми спряха към 30тия.

# 102
И аз още чакам, обхваща ме на моменти паниката за раждането. Искам да минава и да гушкам бебка вече.

# 103
Като гледам повечето мами за 27ми повечето родиха. Simple Smile Успех на всички неродили, предстой най-хубавото. Наистина си тежи, боли, опъва, абе не е лесно., но не остана.
Ние сме добре, утре ни изписват. Бебка е само на кърма от вчера. Пак получих запушвания, та снощи съм се цедила цяла нощ, изхвърлих много коластра, но няма какво да я правя в болницата. Бебка папка със силиконовите протектори. Падна й даже пъпчето днес. Има жълтеница, засега няма колики.
Стискам палци момичета, всичко ще бъде наред!

# 104
Здравейте, момичета  и аз си чакам. Днес сутринта бях на преглед, надявах се да да ме приемат, че шийката каза,че е доста омекнала,но уви няма да е ,а ми е тежко,горещо ,болезнени контракции

Общи условия

Активация на акаунт