Криминални досиета

• 423 132
  • 6 938
  •   9
Отговори
# 6 930
Какво излиза? Снахата печели?
Да се радва, че са я изгонили, че ако не я бяха изгонили, сега щеше и тя да е застреляна Confused

# 6 931
За мен важи същото, което ма ко е писала, но за наркомани и всякакви пройдохи. Един, който да не е съсипал живота на всички около него, не познавам. Жестоки, безпардонни, безгръбначни, хлъзгави, подли, обричащи близките си без да им мигне окото. Подхождам с емпатия към жертвите им. между другото, познавах един чичка, на младини е бил с тежка хероинова зависимост, спрял беше и го даваше само на алкохол и трева. Интелигентен човек, но ей Богу имаше същата безгръбначност и използвачество като баш наркоман. Не се беше излекувал от това, дори да спрат наркотиците, остават гнусари. Simple Smile  Та този човек беше способен на всякакви унижения, за да ти вмени вина и да ти измъкне пари. Имаше и син, в името на когото все от утре щеше да почва работа и да спира да пие и лентяйства. Нищо свято за тези хора няма.

Елора, ами дядото не е гърмял наред в амок. Убил е внука ясно защо, убил е съпругата си, защото е тежко болна с деменция и се грижи за нея, тя не може без него, нито има къде тя да отиде, след като внукът е заложил домът им, а себе си е убил, защото не му се живее с греха да убие внука си. Предполагам, след като е умрял синът им, и бабата и дядото са се вкопчили във внука, който е кръстен на дядото и са му прощавали всичко. Гледали са го, търпели са го. Момчето е било наркоман още от преди това, де, но явно бабата и дядото са си затваряли очите. Майка му явно не си е и заради това момчето е предпочело с баба и дядо, да му се прощава и угажда. И на дядото в някакъв момент му се е изяснила картинката, че оправия няма.  Имотът остава за снахата и другото дете по ирония на съдбата.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 22:27 от MariyaHris

# 6 932
За мен това не е нормално състояние. Да си утрепеш жената и внука.
Трябвало е отдавна да го разкарат.
Нещо много са сбъркали във възпитанието му.

# 6 933
Напълно съм съгласна с Azzy. Какво казват съседите абсолютно е без значение, защото в такива ситуации винаги защитават възрастния, с когото се оприличават. Съседите, както и дядото, са с мисленето “аз съм го създал, аз ще го убия”.
В моето село наскоро син на 17 набил баща си. Естествено реплики “келеш, младите нямат уважение, баща му го гледа, а той…”. Оказа се, че всички знаят, че бащата пребива цялото семейство редовно и синът най-накрая възмъжал и отвърнал на баща си, което обаче не се приема от селската морална комисия, щото утре може техните деца и жени да вземат да ги набият.

# 6 934
Е как хем какво казват съседите е безсмислено, а пък за прогонването на снахата се взе достоверно, че е изгонена. Може снахата сама да си е тръгнала да живее другаде, аз не бих живяла никога със свекър и свекърва, просто абсурд. Едвам издържам да ги виждам по празници и то не защото са лоши или изверги, а просто защото не искам да ми се бъркат на мен и децата ми.
Доста избирателно се подбира за какво да се доверяваме и за какво не, за мен няма никакви доказателства, че дядото е лош човек, докато за внука има доказателства--делата му. Дядото е на 82 години, кога е пребивал внука точно?
Елора, а като остане обездвижената съпруга с тежка деменция на улицата какво я чака, даваш ли си сметка? Само и единствено той се е грижил за нея, няма кой да я поеме. Изобщо кой си представя двама 80 годишни бездомници, единият от които е тежко болен на легло, какво ги чака? Какъв избор е имал дядото, специално за самоубийство и евтаназията на жена си? Точно никакъв. А за внука, че го е утрепал си е било крайна фаза на отчаяние...сто процента много са го обичали, щом са му давали да живее при тях, хрантутили са го на тези години и тн.
Да, трбвало е да го изгонят отдавна и да не му приписват жилището, това със сигурност. Аз се чудя, ако младежът е бил наркоман и хазартен тип, дали не са намесени и разни схеми с вземане на имоти от възрастни. Това е масово и около хазартнозависимите и наркоманите се въртят много престъпници.

И леко странично, няколко наркомана, които познавам от детинство преди да се продрусат, бяха с баби пенсионирани учителки, много строги бяха тия баби все ги караха да пререшават задачи, да четат списъците с литература летните ваканции. Със сигурност не са ги биели, защото сме расли заедно, щеше да се знае, но определено строго ги държаха. И честно казано, с постоянната реклама на хазарта и пробутването на наркотици в училищата, дали бабите учителки, дядовците военни са виновни или все пак средата също оказва влияние?

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 09:45 от MariyaHris

# 6 935
Mariya, и думите за снахата са просто съседски приказки. Аз нея не я намесвам и ми е все тая. Как да няма доказателство, че дядото е лош човек - убил е двама души. Внукът какво е направил - друса се и е заложил собствения си имот. Сравняваме двойно убийство и самоубийство с профукване на имот… А вие питате ли я бабата дали е искала да умре? Какво като е болна? Дядото ще решава кой да живее и кой да умре? Внукът наркоман, синът алкохолик, дядото, който ги е създал - убиец, а накрая той е изкаран жертва.

# 6 936
Mandy Bo, ти ако се самоубиеш, би ли оставила съпруга си, който е изцяло зависим от теб и на легло с деменция жив да се мъчи сам? Кой ще се грижи за бабата, внукът наркоман ли?

Когато съпругата на Джийн Хекман умира от някаква инфекциозна болест, Джийн Хекман с тежка деменция се мъчи дни наред, не знае ден ли е нощ ли е, не приема вода, не се храни, не се почиства, умира в мъчения, буквално омазан с изпражнения, гладен, жаден, безпомощен, не разбиращ защо му се случва това. Това по-добре ли е? Аз по-голям страх от това нямам за себе си, честно казано.

Или да я пратят бабата в дом на ужасите за "социални грижи", където връзват, бият, и мъчат възрастните хора, докато се споминат.

Изненадана съм, че имат дъщеря, която явно не се е грижила по никакъв начин за майка си...Може би, ако можеше на нея да разчита за жена си, че ще я поеме, не би я убил.

# 6 937
Първо - не бих убила внука си, ще лежа на улицата, ще умра в дом, но няма да убия моя кръв. Второ - ако реша да се самоубивам, няма да “евтаназирам” съпруга си, защото така съм решила. Няма смисъл да изкарваме убийството по милост. Те и мъжете, които фалират, избиват жена си и всичките си деца, без никой да ги пита искат ли да умрат с проваления си баща. Който иска да си се самоубива, да не повлича и други хора с него.

Той не е дал шанс на роднините да се погрижат за бабата.

# 6 938
Mandy Bo, ами той е на 82 години и се грижи за прикованата си към легло съпруга съвсем сам. Това вече говори за неангажираност от страна на другите роднини. Явно е знаел, че няма на кого да разчита, защото ако имаше, те вече щяха да помагат.
Баба ми на сериозна възраст беше счупила тазобедрена кост, не мога да си представя дядо ми да трябваше сам да се грижи за нея. Всъщност, това, че дядото на 82 години съвсем сам върти домакинство, пазарува, чисти, готви, храни себе си и двама души, говори пак добре за него като човек. Има млади мъже, които не биха го правили...

Общи условия

Активация на акаунт