Криминални досиета

• 437 254
  • 7 120
  •   16
Отговори
# 7 095
  • Там където
Тази сутрин в бТВ новините казаха, че работили по версия ритуално самоубийство😃 чудесна версия да прикрият истинската причина- там е район за трафик на бежанци към Европа и сигурно са се сбили селските бабаити за пари или от скука.

# 7 096
Дронове...има и снимки в интернет---не приличат на природозащитници, а на паравоенна чета, честно казано. В разни коментари пише, че районът е важен и за трафикиране на мигранти.
Хижата е принадлежала на Фидосова.
Друго, което четох е, че може би там са държали тримата от Наглите, които са изчезнали. Трима от Наглите изчезват заедно и безследно това лято, след като ги пускат на свобода. Близките им се тревожат, че са отвлечени и евентуално не между живите. Милионите на Наглите от откупите така и никога не се намират...
Плаши ме, че се работи и по версия "ритуално самоубийство" Simple Smile)) Като нищо ще ги изкарат самоубити, както онзи случай с убиеца на цяло семейство в Нови Нещо-си по нова година, когото намериха "самоубил се".

Днес се пише, че един от труповете е и овъглен, заради пожара и не могат да го идентифицират. На местопрестъплението ПЪРВИ ВЛИЗАТ ДАНС!
Дадена е не само хижата на тези хора, тази "организация", а също и земя около хижата, която не е частна -- контролирали са, преградили са и са застроили земя, която не е тяхна.
Преди няколко години едно от еко-дружествата ,"балканка", прави разследване за тях и показва, че основателят е свързан с италианския боклук и други далавери.

# 7 097
Доста е странно всичко. Мен ме покърти това, че преди да бъат убити, единият мъж е успял да се обади на майка си и да й каже, че предстои да загуби живота си Sad Какво е изживяла тази жена. Горките хора и горките им близки. Много е крийпи и мафиотско. Според мен не случайно се случва точно когато нямаме и правителство.

# 7 098
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Доста е странно всичко. Мен ме покърти това, че преди да бъат убити, единият мъж е успял да се обади на майка си и да й каже, че предстои да загуби живота си Sad Какво е изживяла тази жена. Горките хора и горките им близки. Много е крийпи и мафиотско. Според мен не случайно се случва точно когато нямаме и правителство.
Нищо странно няма, престъпна организация, подкрепяна от полицията ни.

# 7 099
Слагам линк към разследването на сдружение "Балканка"  на тази "еко-организация" от рейнджъри. Разследването е от 22 година и чак сега му се обръща внимание, заради случилото се.

Ето ви линк към разследването

https://balkanka.bg/5613-2/?fbclid=IwY2xjawPukYJleHRuA2FlbQIxMQB … yZigrjy5gvcw6PD2Q

Мафията заграбва обществен ресурс навсякъде на територията на България -- от земя, през морето, планините, дървесината, природните полезни изкопаеми, до вода, очаквам и въздуха. Лошото е, че се използват разни врътки да се прави всичко това по привидно "Европейски" начин. Хитри са и сто процента с чадър от властта. Очаквам да усвояват и еврофондове под предлог, че пазят природата.

Дано има силен обществен натиск да се разследва, защото имаше едно много странно убийство на цяло семейство в Нови Искър, което потулиха. Даже изчезването на тримата от Наглите това лято мина между другото.
Не искам да политизирам темата, ама няма начин тия рейнджъри да не са с чадър. А и за Наглите беше мн странно...

Пускам последна информация от боклука Блиц, но те са бързи в публикуването

"Трите жертви, открити в хижата „Петрохан“ са приятели и живеят почти целогодишно там. Те са Дечо В. на 45 г., Ивайло И. на 49 г. и Пламен Ст. на 51 г., съобщава bTV.

Техни познати твърдят, че мъжете са планинари и пещерняци. Обитават хижата от няколко години.

По непотвърдена информация, Ивайло е основният наемател. Сградата обаче не е негова, а на друг техен познат, който отново се казва Ивайло. За него се знае, че дълги години е живял и в чужбина.

От близки до разследването става ясно, че неговата майка преди 3-4 дни е получила съобщение, че синът ѝ няма да е сред живите. Оттогава нямала връзка с него. Едно от предположенията на разследващите вчера било, че той ще бъде едната от жертвите. Тъй като и той прекарвал не малко време в хижата и планината. Той обаче не е сред трите жертви."

Значи майката, която е получила съобщение/заплаха/ е майката на Ивайло, който НЕ е сред намерените трупове. То това  не пречи, да не е убит, по принцип.

Но в пресата тия рейнджъри ги изкарват истински природозащитници, но разследването на Балканка ясно показва що за хора стоят зад тази организация -- мутри.

Последна редакция: вт, 03 фев 2026, 10:48 от MariyaHris

# 7 100
Е тия господа рейджъри държавни или частни служители са били? Последно?

# 7 101
Частно НПО, но с подвеждащо име, което го официализира "Национална Агенция" Simple Smile)). 
Единият от убитите Ивайло И. е Ивайло Иванов, основател на сдружението/ НПО-то. Ето за него:

"ВРЪЗКАТА С „ИТАЛИАНСКИЯ БОКЛУК“ (СЛУЧАЯТ ВИБЕКО) Основателят на сдружението, Ивайло Иванов, не е случаен. Още през 2020 г. в Парламента гръмна скандал: Фирмата „Вибеко“ ЕООД (разследвана за незаконно съхранение на хиляди тонове отпадъци от Италия) е имала договор с тези „рейнджъри“. Вместо държавата, частното НПО на Иванов е трябвало да „контролира“ площадките с боклук. Параванът е бил идеален – охраняваш „екологично“ това, което всъщност криеш. ⚖️ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЧАДЪР: ОТ РЕВИЗОРО ДО САНДОВ Как е възможно такава структура да действа необезпокоявано години наред?"

# 7 102
Е защо да не е? Местните знаят, че тия хора явно не са "случайни", и гледат да не се месят...
Властта знае и си работи с тях. На кого да се оплачеш?

* В блока в който живея има дилъри на наркотици, всички знаем, но какво да направя? Да отида да подам жалба в близкото РПУ? Щото те не ги знаят, и не са на процент и те?

# 7 103
Sunshine-rainbow-lollipop, аз си мисля, че трябва да подаваме сигнали на европейска прокуратура...Все пак тия ако трафикират хора/боклук/наркотици и тн, това оказва влияние на целия съюз, защото сме в Шенген и тн. Сигурно нарушават стотици закони от законодателството на ЕС...Изобщо май трябва да се делегира, щом тия нашите са замесени.

# 7 104
  • София
Европейската прокуратура не се занимава с такива работи, тя е за измами с евросредства.

# 7 105
Флип, аз, доколкото разбирам, тук и евросредства май има намесени.

# 7 106
  • София
Ако има, да ги сезират, но пак няма как европейската прокуратура да разследва самото убийство или изобщо други криминали прояви на жертвите и замесените около тях. Някой ако е получил средства по даден проект, почти със сигурност е юридическото лице (въпросното НПО вероятно) и съответно ще си гонят ръководството и другите замесени в евентуалната измама, но дотам.
Впрочем цъкнах една бърза справка в ИСУН, няма данни това "Национална агенция за контрол на защитените територии" да е участвало в проекти като бенефициент, партньор или изпълнител. Например по ОП "Околна среда" или нещо подобно. Мързи ме обаче да гледам и в ДФЗ, че там системата е направена така щото и най-важната работа да не можеш да си изпълниш, а какво остава за някакви си там справки. Земеделските схеми (там попадат и горските територии) се управляват от ДФЗ най-общо, макар че огромна част от екологичните мерки, по Натура 2000 например, са в ИСУН и се управляват от МОСВ.
Естествено, едни и същи лица спокойно може да имат сума ти други фирми и сдружения. Но идеята ми е, че и да има някакво източване на пари, европейската прокуратура пак няма правомощия да разследва случая извън конкретната евентуална измама с парите.

# 7 107
ОТ МВР:

"Има три трупа. При всички случаи става дума за убийство на повече от две лица."

Защо точно "повече от две лица"? Разбирам да бяха казали "повече от едно лице",но защо "две лица"? Какво искат да кажат?

# 7 108
Ами защото чисто легално престуъплението е в друга категория -- тежко убийство, ако са повече от две лица Simple Smile) Просто професионално изкривяване, според мен. Използват професионална терминология, която не е важна за средния човек.

Някой да обясни защо ДАНС са влезнали първи? Това значи ли, че има нещо, свързано с националната сигурност в случая? Убитите са вардели са много голяма територия и не са пускали хора да минават, навсякъде имало камери и дронове...дали цяла нощ от ДАНС са трили записи Simple Smile)

# 7 109
Значи убийството на двама човека не е тежко престъпление,но на трима + е! Ти да видиш!

Общи условия

Активация на акаунт