Криминални досиета

• 456 739
  • 8 015
  •   147
Отговори
# 7 620
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
При родителите си, може би?
Историята със сигналите на загрижените баба и дядо не от сега.

# 7 621
  • София
Сам Нийл, не липсва Леон, а друго дете, за което действително не казват нищо. Липсва ли наистина, младеж ли е, девойка ли - нищо.

Леон вероятно си е вкъщи. Историята с неговите баба и дядо е от 2024 г., никой не го спряга за участник в сегашните събития.

# 7 622
Част от заниманията на убитите и компания...
https://www.facebook.com/share/v/1NQ7rAnav7/

# 7 623
  • sofia
Тяхна последователка или приятелка не разбрах, каза във фб, че техен приятел, тя го назова и по име, търсеше връзка с него, е подал сигнала за труповете . Имали са уговорка да правят нещо по имението , но никой от тях не си вдигал телефона и той се качил там и ги намерил.
   Иначе Леон е трябвало да бъде обучен като Ники - гмуркане, катерене, и т.н умения. За това му ги поверявали и естествено да имат свободен дух , да избягат от порочната система на образованието и т.н. Ясно е, че не ходят в българско училище или после ходят накуп на някакви изпити.
   Калушев всъщност има ли някакво друго образование освен тези екстремните умения, такава информация не срещнах.

# 7 624
  • Другата България
Къде се казва, че Леон е изчезнал?
Както се написа по-горе - много лесно падна анонимността на майката на Леон. Което само по себе си наистина не е редно.

Е ако не е изчезнал, тогава къде е?
JoyJoyJoy
Ей така тръгват легендите.
После доказвай, че нямаш сестра.

Какво значи : “къде е?“?
Където си поиска вероятно, това е история от преди години, удобно показана и извадена от нафталина точно сега, в подкрепа на версията за секти и педофилия.

# 7 625
От нафталина, но детето е пребивавало там и е отсъствало от вкъщи с месеци.

# 7 626
  • Другата България
И?
Това какво общо има с трите убийства сега?
История от преди години, вероятно не е единствената.
Със съгласието на родителите си, доколкото разбрах.
История с частно - правен характер, извадена сега в подкрепа на какво?
С какво е полезна за разследването на тройно убийство?

# 7 627
От нафталина, но детето е пребивавало там и е отсъствало от вкъщи с месеци.
Пребивавало е там със съгласието на майка си.

# 7 628
Дайте да сглобяваме пъзелът в хронология  Само с факти и часове.
1Вечерта свидетел вижда 4 джипа да пътуват към хижата (дали това са убийците)
2 Вечерта свидетелка чува изстрели
3 11.30 на другия ден е сигнализирано на 112 за пожар
4 към 14 часа е извикан кметът , да разпознае труповете.
Значи ако са разстреляни вечерта , а вилата е запалена чак на другия ден ,за да съобщят чак към обяд , няма как да са се намирали в сградата при пожара
Това са фактите.
И аз мисля, че са убити през нощта. Но хижата не е запалена в тъмното (в тъмното ще се види), а е запален рано сутринта.

# 7 629
  • Другата България
Тяхна последователка или приятелка не разбрах, каза във фб, че техен приятел, тя го назова и по име, търсеше връзка с него, е подал сигнала за труповете . Имали са уговорка да правят нещо по имението , но никой от тях не си вдигал телефона и той се качил там и ги намерил.

Скрит текст:
Иначе Леон е трябвало да бъде обучен като Ники - гмуркане, катерене, и т.н умения. За това му ги поверявали и естествено да имат свободен дух , да избягат от порочната система на образованието и т.н. Ясно е, че не ходят в българско училище или после ходят накуп на някакви изпити.
   Калушев всъщност има ли някакво друго образование освен тези екстремните умения, такава информация не срещнах.
Явно това е въпросния свидетел, за когото се каза на брифинга.

# 7 630
  • пустинята Гоби
Аз попаднах на това, извинявам се, ако е показвано -https://offnews.bg/analizi-i-komentari/moiat-razkaz-za-ivo-kalushev-kogoto-poznavam-ot-25-godini-video-860486.html

Само на положителни отзиви от хора, които са познавали убитите.

# 7 631
Аз съвсем се обърках. Ако са били застреляни през вечерта/ч, а хижата запалена на следващия ден- извършителят и се стоял и чакал цяла нощ ? Защо ще му е да ги изкарва насън вместо да ги остави да изгорят в къщата  и да се заличат следите ?
А единият наистина ли е бил прострелян под брадичката? Това не означава ли, че го е направил сам?

Някой каза, че са обичали живота. Да, сигурно, но са били част от някакво будистко общество в България. Нищо против будизма , те са с изключително миролюбиви възгледи, но са с особени разбирания за живота и смъртта - нали самият Иво казва в смс-а до майка си, че животът е просто един сън.

# 7 632
Това са фактите.
И аз мисля, че са убити през нощта. Но хижата не е запалена в тъмното (в тъмното ще се види), а е запален рано сутринта.

Нещо не ми се връзва да ги убият и после да чакат до сутринта да запалят хижата, за да забавят подаването на сигнал. Това в случай, че и убийството е планирано. Както някой писа, по-лесно щеше да е ги "изчезнат" и да ги водят загубили се по време на някое планинарско приключение. Ако са искали да скрият нещо в хижата е можело спокойно да си я запалят по всеко време, без да предизвикват допълнително внимание с 3 тела пред нея.

# 7 633
Да, майката се знае коя е и наскоро е лайквала неща и си е писала с Калушев. Истински си е Леон, др е въпросът, че не е етично да ги раздухват, особено, когато говорим за деца.

Иначе наистина е тюрлугювеч този случай. Но аз все пак си мисля, че границата играе роля. Но ако са знаели, че това, което правят е опасно, защо биха викали 8 годишни, 12 годишни по базите си?

Ако пък са някакви чисти природозащитници, защо тази тежка екипировка, потайност, заплашване на туристите?

Ако са вербувани от служби и изтребени от чужди, тогава пак, защо децата?  

Ами относно хижата, може или бавно да се е разгара, докато се види отдалеч, че гори, или "съседката" да не е чула изстрели. Те ппц са далеч от селото, коя е тая съседка...
Къщата е запалена преди да ги убият, нали брадата на единия била обгоряла?

# 7 634
Може. Аз останах с впечатление, че въпросното момче Леон до ден днешен е бил в хижата.

Общи условия

Активация на акаунт