Криминални досиета

• 459 133
  • 8 079
  •   123
Отговори
# 7 920
Много е важно да се уточни какъв вид будизъм са практикували тези хора. Защото ако наистина става въпрос за Ваджраяна будизъм, то в него има елементи на ритуален секс - https://en.wikipedia.org/wiki/Vajrayana.

# 7 921
Всъщност, интервюто на бащата беше изцяло да защити детето си, за който е разбрал. По всичко си личеше и че знаеше, какво се е случило и е имал и контакти с него след 29.01. Неслучайно бе посочена и тази дата, като ситуира сина си далеч от мястото на събитията (очевидно ескалацията е след това).  Каза и че ще има новини до два - три дни, но аз не съм такъв оптимист. За съжаление, смятам, че Калушев и спътници ще бъдат самоубити/убити при акция или обявени за такива и цялата вина ще е тяхна. Вече успешно работи очернянето им. Изявленията на кмета също не бяха случайни.

# 7 922
Изобщо не са ми тънки квалификациите, а дебели. И са такива, защото: "до края на деня ще се очерни Иво", бабата и дядото, които са подали сигнал са "контролиращи", "родителите са наясно=ситуацията си е нормална", не било доказано нищо по сигнала до ДАЗД, нормално било деца на различна възраст да са в компанията на човек, който може да напише съобщение, което прилича на написано от човек на субстанции или на неадекватен човек. И е много важно интервюто с бащата да се интерпретира правилно - "бащата е спокоен за детето; нормален човек", който каза "по моя информация от 29-ти"... Всичко е нормално. И да, нека се разбира като заяждане, да се изтрият коментарите ми, няма проблем. Но все пак не сте си пуснали децата с този човек, а намирате всичко свързано с децата в случая, за нормално. О, имаше и пост, че много сме се били загрижили за тея деца, не ми се връща 30 страници назад, за да го търся. А аз даже не съм родител.
Да, бе, много широкоскроени хора в тая тема, които сигурно биха изпратили децата си в Мексико с чичо Ивчо, който е напълно нормален и живее в сън.
Очевидно хората в темата не са си пратили децата при чичо Ивчо.
Нито някой е казал, че е нормално. Няколко подобни коментара правиш с тънки квалификаци и внушения по адрес на потребители.

Коментираше се назад, че дори и подобни неща да се струват меко казано странни за повечето хора, това не означава, че присъствието на децата там непременно е обвързано с някакви престъпления, включително и педофилия. Може да има престъпления, но може и да няма, така че към момента всякакви призказки какво със сигурност се е случвало са крайно неуместни. Но стоят, за разлика от други модерирани коментари. Никой от нас не знае, всеки си разсъждава и спекулира на базата на крайно недостатъчни данни. Така че малко по-полека в квалификациите.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 13:55 от anmasu

# 7 923
  • София
Флип, а с брат си ще пратиш ли детето си?

Естествено. Ама ако една прекрасна сутрин ме събудят с новината, че в хижата на "брат ми" има три трупа и пожар, а самият брат и детето ми са от 5 дни в незивестност, определено няма да викам "оммммм, убедена съм, че всичко е наред".
Ти няма как да знаеш какво реално правят или не правят родителите.

# 7 924
А изчезналите Калушев, Ники и непълнолетното дете обявени ли са за общодържавно издирване?

# 7 925
Това със замесването на политици за мен е чисто предизборно.
Иначе, интересно ми стана, тук някой го беше публикувал, не помня кой, но пишеше, че приходите са им доста малко, за разлика от разходите и парите, които дължали (по спомен сумата беше 500к).
Пътят на парите е интересен в цялата история, също толкова, колкото и работата му с тези деца.
„Познавах ги. Иво, Дечо и Пламен. Лично. Подкрепях каузата им, включително заради тях самите - лично.
Помагал съм им открито, наред с много други хора. Дарих средства по банков път за електрически мотори, за да се придвижват тихо, така че бракониерите да не ги чуват от съседни ридове, и животните да не бъдат плашени по време на обходи. Целта им беше чрез модерни технологии и подходи да покажат как малък брой добре подготвени хора могат ефективно да опазват голяма територия“

Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/vasil-terziev-poznavah-ubitite-v … aignsrc=clipboard

# 7 926
Никой не очерня детето, нито Ники.

Калушев се очерня сам успешно. Може да е бил добър водолаз и планинар, но не е родител или преподавател да носи отговорност за децата. Оплюването на образователната система, а в същото време ще просвещава деца? Откъде толкова много пари за всички негови начинания? И т.н. и т.н.

# 7 927
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Добре де, на теб какво ти влиза в работата дали е секта?
Или секта винаги означава ритуално жертвоприношение?
Всеки има право да направи избор за това как да протича животът му, и това може да не влиза в рамките на общоприетото и въпреки това да не е престъпно.
Нищо не мога да кажа за това, което се е случило там, защото не съм нито психолог, нито криминалист.
В тая тема обаче се сипят квалификации  директно с черпака...
Честно казано, обществото като цяло понякога ми е доста плашещо - от добронамереност ще те смели и изплюе, но истината е, че нещо не ми достига, за да се дистанцирам сериозно от него, което директно ще ме прати в някоя от дефинираните тук графи.

# 7 928
  • София
Бащата по скоро притеснен за себе си и отзвука...Това не са родители!
Ти познаваш ли ги?
Може ли да си спестите квалификациите и развихрената фантазия.

А ТИ познавал ли ги?Разкажи тогава за тези съвестни хора!

# 7 929
  • София
А изчезналите Калушев, Ники и непълнолетното дете обявени ли са за общодържавно издирване?
Странно, но не или поне никой не е публикувал подобна новина.

# 7 930
Звънче, това, че неадекватните родители, поставящи децата си в риск и лишаващи децата си от среда и образование, от родителска протекция, пращащи ги с мъже сами някъде си месеци наред не били подавали сигнали, не значи, че не е имало насилие. Виждаме ги какви са адекватни, грижовни и когнитивно компетентни....То дори да не са насилвани децата сексуално, цялата ситуация си е доста граничеща с насилие -- да си пратен сам някъде си месеци  и години с чичак, който ти е лама да те учи, абсолютно нерегламентирано. То и само това е насилие вече или поне neglect. А само младо момче сред несемейни мъже без явни жени около тях,...сори за вулгарността...ама все пак ...
Самият Иво, а и хората около него, ако бяха такива мили и добри, не биха поставяли децата в такава зависимост от себе си и в такава ситуация на изолация. Биха "помагали" на децата да висят месеци наред с тях и да го наричат "лама", а щяха да им викат чичо Едикой си и да ги учат уикенда и по седмица- две през ваканцията.

Това си е изродско и много тревожно и не, не е нормално и не, добър и отговорен човек не би го правил.

# 7 931
Абе хора, престанете да го изкарвате като всеобща заплаха за всяко българско дете този Калушев! Всички хора, с които е комуникирал, споделят еднакви интереси, знаят се от десетилетия и си имат доверие! Не е дошъл у вас да ви вербува детето, нали?
С изключение на някакви баба и дядо, които не са излизали да дават изявление, всички хора, които писаха, че го познават, изключват педофилия и наркотици.
Бащата знае със сигурност къде са. И много добре прави, че не казва.

# 7 932
Според мен Калушев не е вече в България. За Николай и детето не знам.

# 7 933

Предполагам, да. Най-малкото те са в неизвестност, майката на Лама е посочила на органите смс-са, трябва да бъдат разпитани като съпричастни / свидетели/, а и в групата има непълнолетно дете.

Затова си мисля, че няма как да са напуснали страната, дори Лама да има нотариално заверена декларация от родителите на непълнолетния. Дори родителите да не направят нищо, държавата е длъжна да осигури на това дете  безопасност.

# 7 934
Прегледах профила на бащата и е точно както си мислех. Също толкова странен, колкото и издирвания. Споделят общи разбирания и вярвания.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт