С какво ви дразнят хората? - тема №4

• 2 435
  • 53
  •   3
Отговори
  • Другата България
Избягвайте негативните хора.
Вярвате или не, учените са открили, че ако често сте заобиколени от хора, които не харесвате и ви дразнят, ще страдате от главоболие и други здравословни проблеми.
Да ви се е случвало някой човек да ви е особено антипатичен и то без реална причина?
Ако имате такъв човек в своето обкръжение, незабавно направете промяна, съветват експертите, тъй като той вреди на вашето здраве.

Синдром на огледалото.
Известно е, че в такава среда вие поемате енергията от поведението на други хора, което в психологията се нарича "синдром на огледалото". И всичко е съвсем наред, когато около нас има приятни хора, но когато има някой около вас, който ви дразни, вредата за вашето здраве е много голяма.
Това, което се случва е че ние всъщност поемаме от него негативните емоции и предаваме на себе си "лоша енергия".
В дългосрочен план, общуването с хора, които ни дразнят, може да има много негативни последици.
Интересно е обаче, че този ефект се проявява, когато общуваме с неприятни хора в свободното си време. Това означава, че колегите, които не харесваме не са толкова "вредни" на нашето здраве.
Именно експертите поясняват, че когато не работим, не сме фокусирани върху задачите си, повече наблюдаваме обстановката, така че ако в нея има някой, който ни  нервира, много трудно го понасяме.

Линк към тема №1:
“С какво ви дразнят хората?“
Линк към тема №2:
Линк към тема №3:

# 1
Няколко пъти изпадам в следната ситуация. Мой познат/а, ако се засечем на улицата и той/тя е сам/а поздравява, но ако е в компанията на друг човек се държи сякаш никога не сме се виждали.
Преди сякаш не е било така, това явление го забелязвам последните 2-3 години и адски много ме дразни. Смятам, че е крайно невъзпитано и обидно.
Дразнят ме хората, които не приемат чуждата гледна точка и изключително агресивно подхождат, ако не се съгласиш с тяхното мнение или просто споделиш своето и то е различно от тяхното. Много често в такъв момент започват открити нападки и опити умишлено да ,,захапят" този с различното мнение.
Дразни ме високомерието, излишната суета и парадирането.
Дразни ме, когато някой си изхвърли боклука през терасата, я върху нечия кола, я на улицата.
Дразни ме когато в магазина, някое учреждение, на регистратура или където и да било на ,,добър ден", отвръщат с поглед пълен с досада и отвращение.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 19:16 от S^nny

# 2
От предишната тема:
Не, не е нормално някой да те оглежда и да ти казва, че си много сладка. Много е противно даже. 🤮 Какво си позволяват някои хора?

# 3
Дразнят ме всички, които след като са омъжени изискват от целия свят по- специално отношение. Абе това, че някой тъпанар се е излъгал да те вземе не те прави специална.

# 4
Не ме дразнят, но ме карат да се чувствам неудобно и не на място хора, които в първите минути на запознанството си казват и майчиното мляко.
Днес ми беше първият ден на работа и колежката до мен в първите 5 минути ми каза, че е бременна, че е инцидент, че с приятеля й са заедно от 6-7 месеца и че той е виновен за бременността... И мозъкът ми даде на късо.

# 5
  • Down south
Дрзнят ме глемите бели гълъбици.
Цапат твърде много.

Допълвам се, утре е е ден за събиране на боклук, подразни ме някой от съседите, който въпреки силният вятър не си е обезопасил боклука за рециклиране и разни хартии летят насам-натам.
Слагам ръкавици и отивам да посъбера, както и ще уведомя, за да му се наложи глоба.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 23:28 от Daylily

# 6
Дразни ме когато в магазина, някое учреждение, на регистратура или където и да било на ,,добър ден", отвръщат с поглед пълен с досада и отвращение.

Всъщност това е доста хубаво - искат да те разкарат колкото се може по-бързо. Голямо предимство особено когато има опашка. На мен пък ми писна да се заговарят с клиенти и да губят време

# 7
  • София /Абсурдистан
Дразнят ме всички гръмогласни. Сякаш наоколо всички са глухи, та трябва да се вика с пълна сила.

# 8
  • София
Дразнят ме всички гръмогласни. Сякаш наоколо всички са глухи, та трябва да се вика с пълна сила.
Хаха, разсмя ме. И мен ме дразни, а ми е неудобно да кажа: ‘Говори по- тихо.’

# 9

Всъщност това е доста хубаво - искат да те разкарат колкото се може по-бързо. Голямо предимство особено когато има опашка. На мен пък ми писна да се заговарят с клиенти и да губят време
,,Добър ден!"
,,Добър ден!"
Точно 20 секунди отнема от така ценното на всички време. И след това по същество.

Въпрос на възпитание е! Не може човек роден началото на 20-ти век и живял на село да знае, че ,,при среща с друг човек ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се поздравява, пък след това кой за какво е дошъл ще каже", а за някои от нас да са чужди елементарните обноски.

# 10
Няколко пъти изпадам в следната ситуация. Мой познат/а, ако се засечем на улицата и той/тя е сам/а поздравява, но ако е в компанията на друг човек се държи сякаш никога не сме се виждали.
Преди сякаш не е било така, това явление го забелязвам последните 2-3 години и адски много ме дразни. Смятам, че е крайно невъзпитано и обидно.
Дразнят ме хората, които не приемат чуждата гледна точка и изключително агресивно подхождат, ако не се съгласиш с тяхното мнение или просто споделиш своето и то е различно от тяхното. Много често в такъв момент започват открити нападки и опити умишлено да ,,захапят" този с различното мнение.
Дразни ме високомерието, излишната суета и парадирането.
Дразни ме, когато някой си изхвърли боклука през терасата, я върху нечия кола, я на улицата.

Напълно подкрепям Вашето мнение, а освен това мен ме дразни, когато някой не ужавава различното мнение и се опита да си наложи своето мнение над твоето и дори се опитва малко да те направи на луд или да се осъмниш в своето виждане. Другото нещо, което е неприятно, когато някой плете на друг интриги, без да има основателна причина за това, просто ей така, смята, че по някакъв начин го застрашаваш.

# 11
Само да вметна, че на село особено по-възрастните хора поздравяват много повече, отколкото наборите им граждани или погражданилите се.

Изобщо, т.е. в съвсем общия случай, негативния оттенък на деленето на граждани и селяни ме дразни. Освен, че е грозно, реално е проява на по-тесен мироглед.

# 12
Само да вметна, че на село особено по-възрастните хора поздравяват много повече, отколкото наборите им граждани или погражданилите се.

Изобщо, т.е. в съвсем общия случай, негативния оттенък на деленето на граждани и селяни ме дразни. Освен, че е грозно, реално е проява на по-тесен мироглед.
Напълно съм съгласна с Вас!

# 13
Дразни ме факта, че има много хора, които съдят някого.
Дразни ме много когато напълно непознат човек или обслужващ персонал ми говори на "ти".
Дразни ме когато разглеждам нещо в магазина, някакъв непознат човек да ми проговори. Това за мен е крийпи.
Дразнят ме намръщените сервитьорки, които си чакат бакшиша.
Дразнят ме хората, които са с вечно лошо настроение и си го изкарват на някого с злоба.
Абе от много неща ме дразнят...

# 14

Има разлика между селянин (човек, който живее в някое село) и селяндур ( https://www.talkoven.com/%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0 … D0%B4%D1%83%D1%80 )

https://www.actualno.com/curious/12-razliki-mejdu-seljanin-i-sel … -news_723513.html

Общи условия

Активация на акаунт