Цветя

• 3 919
  • 45
  •   1
Отговори
Как бихте реагирали ако поднесете на домакинята цветя, а тя просто ги остави на плота сред натури от кухненска хартия и др. По точно в поставка за прибори, сред лъжиците.
Предишния ден ми беше споменала, че харесва божури и направих букет от тях с много внимание. Дори не ги помириса. Вечерта тайно си ги натопих в един ъгъл, че ми стана жал за цветята..

# 1
Зависи в каква ситуация. Ако са много гости и е била нещо притеснена, може да ги е оставила за момент, за да търси ваза по-късно и после да ги е забравила.

# 2
  • Варна
Никак. Нейни са си, да ги прави каквото иска. Просто следващия път ще купя готов букет и няма да проявя старание. Не се задълбочавай толкова.

# 3
Случи ми се същото, на другия ден пак се видяхме и видях, че вече са във ваза с вода но бяха повехнала необратимо.
Неприятно е но ми е за урок.
Не съм важна за човека, не е оценила цветята. Голяма работа, мина ми. Много по важни драми има.

# 4
  • София
Жената може да обича божури, но да не харесва отрязани цветя.
Аз самата се ужасявам от букети с мъртви вече цветя. Близките ми не ми подаряват, не аз самата подарявам живи цветя. Отрязани цветя сигурно за целия ми живот съм подарявала под 10 пъти и то по поводи, когато е нямало друга опция по етикет.

# 5
  • София
Ще си помисля, че е бръм от посрещане, настаняване и обслужване на гостите.
Щях да питам как да помогна, да седне и тя.

# 6
Бих се замислила върху реакцията на госта, който е проявил чак такава мнителност.
Иначе и аз харесвам божури, но в градина. В моя ваза просто виждам в бъдещето - повяхване, окапване на хиляди дребни листенца, събирането им, изхвърлянето.

# 7
Възможни причини много .
Ако не я питаш лично , няма да разбереш , но и питането не е гаранция за честен отговор .
А и за какво ти е ?
Искала си да подариш, направила си го .
От там нататък цветята са нейни , каквото иска това ще ги прави .

На мен би ми било неприятно например , някой да ми пипа / подрежда нещата ), за цветята , които си сложила във вода говоря .

А ако много ти е важно да знаеш защо не им се е зарадвала по твоите очаквания - питай я директно .
Но е възможно да получиш отговори и на въпроси , които не си задавала .
Помисли си дами си готова за това .

# 8
Аз какви неадекватни неща правя докато посрещам гости от стрес и паника, вече да съм останала без приятели ако всеки издребняваше толкова.
Станали сме много мнителни и тънкообидни, което само ни вреди.

# 9
Здравейте. Питах, нямаше какво да се прави, жената си седна да пуши. Благодаря за мненията. Явно много се вживявам, не всички хора са като мен, приемам го.

# 10
  • София
Тя какво отговори?

# 11
  • София
Питала е да помага, не е питала да иска ваза, че да ги прибере.

Ами, вживяваш се, да.

На мен истински са ми се сърдили, че съм убила една бегония. Ееее, през пет дни се питаше за тая саксия, пишман станах.
Умря безславно и с това убих подаряващата.
Ужасна дребнавост!

# 12
  • София
Никак.
Цветята са красиви, но всеки път, в който мой гост ми ги донесе, предизвиква повече неудобство, отколкото радост. Започва се търсене на ваза, подрязвам крайчетата, уж да оцелеят по-дълго, подреждам, за да изглеждат добре, пред това време идват още гости, първите пък вече са седнали...
Да не говорим, че не обичам мъртви цветя и подозирам, че и домакинята е като мен.

# 13
  • София
Изключително невъзпитано и нахално ми се струва, когато някой ти донесе, подари нещо после да ти държи сметка какво правиш с него или да ти дава акъл какво да направиш, да не говорим да се разпорежда, както е станало в случая.
Аз съм алергична и всеки букет, който някой ми донесе отива на терасата. Ако е саксия я подарявам на друг, защото не отглеждам растения.

# 14
В конкретния случай не мисля, че бих реагирала по някакъв начин, дори и да ми стане леко неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт